Санкції на часі. 17.11.2022

Ростислав Павленко

Перший вирок суду в Гаазі, яким засуджено до довічного ув’язнення (тимчасово – заочно) гіркіна і двох його поплічників, є епохальною подією. У міжнародному трибуналі доведено провину росії. Недарма йдеться лише про «перший» вирок – за ним будуть і інші.

Визначено конкретних винуватців, а для того проаналізовано буквально мільярди сторінок матеріалів оф- і онлайн. Проведено слідчі експерименти. Розглянуто і відкинуто як маніпуляції російські «докази».

Рішення Президента Порошенка закликати міжнародне розслідування під егідою голандського правосуддя створило прецедент механізму, який користується безумовною довірою і прокладає шлях наступним рішенням.

Зверхні насмішки рашистів і їхніх послідовників щодо «західного судового процесу» відкинуті доказовим і системним рішенням, яке закладає базу під засудження інших рашистських злочинців.

ЗСУ зі свого боку, а союзники – зі свого, санкційного, наближають кінець рашистів на дні і ситуацію, коли військові злочинці понесуть покарання не заочно, а безпосередньо.

1. Стокгольмський Арбітражний суд вирішив, що фінська Gasum не була зобов’язана виконувати порядок оплати газу “Газпрому” в рублях. Також суд зобов’язав компанії продовжити двосторонні переговори щодо чинного контракту.

Gasum нагадала, що має довгостроковий контракт на постачання природного газу з ТОВ “Газпром експорт”.

У квітні “Газпром експорт” пред’явив Gasum вимогу про те, щоб платежі за договором постачання здійснювалися в рублях, а не в євро.

Рішення Арбітражу є сигналом для інших компаній не «вестись» на вимоги рашистів оплачувати їхні енергоносії в «дерев’яних».

2. Європейський Союз може подати новий пакет санкцій проти рф та білорусі наприкінці листопада, щоб схвалити його на початку грудня.

3. Влада Великобританії відмовилася видавати візи понад 100 російським дипломатам у 2022 році з міркувань безпеки, повідомив голова британської служби контррозвідки МІ-5 Кен Маккаллум.

Цього року європейські країни вислали близько 600 представників російської влади, з яких дві третини підозрювали в роботі на спецслужби рф.

4. На російській залізниці колапс вантажоперевезень через санкції.

Через санкції після 24 лютого цього року обсяг вантажних перевезень на російській залізниці знизився на 125 млн тонн.

5. Мінфін росії встановив абсолютний рекорд із залучення на ринку боргу для федерального бюджету.

Фактично до бюджету перекидаються кошти найбільших банків. Гроші їм надав Центробанк, який залив у банківську систему 1,5 трлн рублів через операції, здійснені протягом місяця.

Рашисти спалюють у горнилі війни ресурси і запаси у марній надії витримати гонку з усім світом. І дедалі більше програють. У таких умовах кінець приходить дуже раптово і болісно.

І далі ж буде.

 

Фото: E1.Ru

Автор