Санкції на часі. 03.11.2022

Ростислав Павленко

Речник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що Вашингтон розглядає різні варіанти протидії постачанню кндр зброї росії, зокрема й додаткові санкції.

“Так само, як ми використовуємо і будемо використовувати всі інструменти для протидії іранському постачанню зброї росії, ми будемо робити те ж саме, коли мова йде про постачання кндр зброї росії. Існують існуючі санкції. Ми розглянемо додаткові інструменти і повноваження, до яких ми зможемо звернутися, щоб протидіяти цій діяльності”, – сказав він.

Відповідно до розвідувальних даних, артилерійські снаряди нібито відправляються до країн Близького Сходу або Північної Африки, але насправді призначаються для росії.

Американські офіційні особи вважають, що таємні північнокорейські поставки – разом з безпілотниками та іншим озброєнням, яке росія придбала в ірану – є ще одним доказом того, що навіть арсенали звичайної артилерії москви зменшилися за вісім місяців бойових дій.

Тож росія, проголошуючи амбіцію стати новим «полюсом» у «багатополярному світі», опинилася в компанії диктатур-терористів. І разом з ними сконає на дні.

1. «Не рий іншому яму». Захопившись спробами зруйнувати українську енергетичну інфраструктуру, росія втрачає власну.

На росії не вистачає деталей для модернізації ТЕЦ. Генеруючі компанії з весни цього року почали помітно затримувати запуск енергоблоків за програмою модернізації. Від графіка відстають вже шість проектів вартістю 11 млрд руб.

Причина у зривах постачання російського обладнання та комплектуючих. Проблеми тільки будуть рости: компанії вже перенесли запуск 11 енергоблоків вартістю 46 млрд руб.

2. Влада Великої Британії розширила заборонні заходи на імпорт золота з росії: відтепер не дозволяється ввезення в країну виробів, що містять російське золото, перероблене в третіх країнах.

3. Британська юридична фірма McCue Jury & Partners заявила, що подає судовий позов від українців проти ПВК «вагнера» та її засновника, російського бізнесмена пригожина у зв’язку з діями групи в Україні.

4. Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС проти ірану у зв’язку з постачанням дронів росії, повідомляє уряд країни.

5. Jagermeister залишає рф, повідомив представник компанії, яка постачає алкоголь у бари.

Запаси міцного лікеру вже закінчилися у низці точок. Утім, завжди залишається бояришник.

І далі ж буде.

Автор