Вітренко подав у відставку з посади голови Нафтогазу

Юрій Вітренко написав заяву про відставку з посади голови НАК “Нафтогаз України”. Його місце має посісти чинний міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. Про це “Економічній правді” повідомили джерела в парламенті й “Нафтогазі”.

Відповідно до процедури, Вітренка повинна була звільнити Наглядова рада Нафтогазу, але за її відсутності це може зробити Кабмін, який наразі виконує функції НР.

“Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на певний час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії”, — зазначив співрозмовник.

Як відомо, Вітренка призначили головою Нафтогазу 28 квітня 2021 року після звільнення Андрія Коболєва. Через рік Кабмін перепризначив Вітренка ще на один рік.

Нагадаємо, 16 червня 2021 року НАЗК ініціювало усунення Юрія Вітренка з посади голови правління НАК “Нафтогаз України”. У відомстві вважають призначення Вітренка на цю посаду незаконним.

Раніше стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції готове доводити в суді, що Юрія Вітренка незаконно призначили на посаду глави НАК “Нафтогаз України”.

Згодом міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що уряд оскаржить припис НАЗК щодо скасування призначення Юрія Вітренка главою “Нафтогазу”.

Пізніше в Державному департаменті Сполучених Штатів Америки та посли країн G7 зреагували на зміну керівництва “Нафтогазу України”.

Джерело


Марк Савчук

Юрий Витренко – самый яркий пример популизма после 2014 года. Самый настоящий “хозяйственник”.

Он пришел в компанию, которая была самой прибыльной госкомпанией в Украине и самым большим донором бюджета.

И оставляет ее с рекордными убытками.

Получая при этом зарплату в 50к грн, все остальные члены правления получали 0 грн. Да, да – 0 грн.

Как говорит Тарас Чмут: “Брехнею перемогу не здобути”. Святые слова.

Его новому преемнику я не завидую.

Зарплаты членов правления можно посмотреть тут.

Автор