Референдум і бімба

Іван Хомяк

Путіну не потрібен “юридичний” привід, щоб застосувати проти нас тактичну ядерну зброю. Якщо він вирішить, що її потрібно і можна застосувати, то він зробить це без усяких приводів. Він здійснив повномасштабний наступ без жодного casus belli. Те саме буде й тут. Виправдовувати себе перед світом, що українці “напали на радіостанцію”, йому не потрібно. Світ все рівно вже йому не вірить.

Крім того, ми таких casus belli за останні два місяці зробили розміром з гору і ще купку зверху. Ми наносили удари по території Криму та по поки що РФ. Надіюсь, я не розкрию великої військової таємниці, але ми неодноразово заходили на територію Білгородської області. Кілька разів “ненароком”, а одного разу заскочили в їхнє село, роздовбали росіян, які розслабили булки, почуваючись тут в безпеці після втечі з Харківщини, позабирали БК і техніку та повернулися на свій бік кордону. Я вам більше скажу, на сьогодні росіяни втратили контроль на двома білгородськими селами – там тепер чи то наші, чи то “сіра зона”. І що, де бімба?

Зараз ми маємо справу з ядерним шантажем та грою на внутрішню аудиторію. Це спосіб зупинити війну на його умовах. Він буде великим переможцем і творцем Новоросії та почне спокійно готуватися до нової атаки. Чи вдасться це йому? Хто зна. Чи прийме це світ і за допомогою тиску на нашу владу примушуватиме нас це прийняти? Світу глибоко до сраки те, що на окупованих територіях катуватимуть і вбиватимуть десятки тисяч українців, а тих, кого не вб’ють, кинуть, як гарматне м’ясо, у вигляді “мобіків” у нову хвилю війни.

Ми ж дуже залежні від фінансової та військової підтримки Заходу, а ще наша влада дуже сильно хоче перейти від дерибану гуманітарки до розкрадання коштів на відновленні. З більшістю населення України домовляться “Єдині новини”, а ми знову станемо тими, хто “захопившись ультранаціоналістичними ідеями” розпалює війну між “братськими народами”.

Чи розуміє світ, що Путін не зупиниться в Україні? Чи розуміє, що він отримавши успіх у такий спосіб, завтра приєднає до Росії Баварію, а післязавтра Португалію? Хто зна.

Тож, якщо Путін бачитиме доцільність застосування ядерної зброї, то йому не потрібні будуть жодні референдуми. Це потрібно прийняти. Ми маємо вибір – мільйони українців загинуть в російських катівнях чи воюючи на боці імперії, або сотні тисяч українців загинуть від ядерних вибухів, але все рівно знищать Російську імперію остаточно.

Автор