Ми живемо в дивні часи, коли чорне можна назвати білим

Вікторія Сюмар

Ми живемо в дивні часи, коли чорне можна назвати білим, і коли відверту, повністю придуману брехню вам вішатимуть на вуха з кожного чайника.

Вчора «Гроші» Коломойського знову видали передачку про «ботоферму порохоботів», які «розколювали країну»…

Що цікаво, СБУ жодного разу не запросила «батька ботоферми» Герасимова, не надала жодних доказів, хто там що «розміщав і замовляв», але це вже друга замовна програма, після сольного вступу «анонімних джерел СБУ».

Все звинувачення, що Артур був знайомий з якимось розробником софта. І той колись жив на квартирі його колишньої (!) дружини… Це, звісно, все доводить. 😉

І головне питання – ну чого ж після ліквідації мільйона ботів у нас не зменшилася кількість підписників? Вона постійно росте.

Відповідь проста: ця тема потрібна для відволікання уваги від проблем і знецінення всього того, що робить команда Європейської Солідарності. Ну і, звісно, для розколу.

І розколює от так країну не випадковий чоловік. Без громадянства, під американським слідством, визнаний міжнародним корупціонером, обікравши вкладників на 6 млрд найбільшого українського банку і ніяким чином не використовуючи свої статки на допомогу країні у війні.

Він спокійно пиячить у Буковелі і збирається далі заробляти на країні, на енергетиці, дорогах, інших монополіях… На країні, яка стікає кров’ю…

Ми теж не спускатимемо цю тему, бо надто підла ця брехня, надто цинічна спецоперація: коли ти цілими днями в пошуках допомоги армії, а про тебе розказують, що ти, виявляється, весь час тільки те і робиш, що «розсварюєш воєнне і політичне керівництво»…

Це огидна, підла і цинічна брехня. І за неї треба буде відповідати. Інакше такі от бєні перетворять Україну на рашастан.

І ще. Ми всі вже в Задзеркаллі, де королівством кривих зеркал є Марафон.

І в цьому світі «в’язень Буковелю» є «світлом», а на боці темряви всі ті, хто з останніх сил сьогодні працює на армію, ті, хто на фронті захищає Україну, і члени їх сімей.


«Європейська Солідарність»

У четвер на щедро обласканих Банковою за обслугу ЗМІ холдингу «1+1» вийшла чергова серія замовних матеріалів проти «Європейської Солідарності» та її лідера Петра Порошенка, в яких продовжується розганятися провокація, запущена з подачі СБУ, про начебто ліквідацію начебто мільйонної ботоферми, до якої начебто має якийсь стосунок проукраїнська патріотична партія.

Але сайти, бенефіціар яких знаходиться під санкціями США за корупцію, пішли далі в своїй брехні, запустивши фейк, що начебто Петро Порошенко витрачав гроші на якісь «ботоферми».

«Європейська Солідарність» висловлює рішучий протест проти брехні і маніпуляцій, які розповсюджують олігархічні ЗМІ Коломойського.

Вже місяць ми вимагаємо від керівництва Верховної Ради запросити на погоджувальну раду тво голови СБУ Малюка, аби надати депутатам вичерпну інформацію щодо так званих «ботоферм».

Члени партії «ЄС» воюють на фронті в лавах ЗСУ і сил тероборони, волонтерять і допомагають Армії.

Разом із ГО «Справа Громад» Фонд Порошенка закупив для ЗСУ тисячі бронежилетів, сотні дронів і авто, пікапи, вантажівки, бронемашини. Допомога, яку лідер «ЄС» направив Армії, співставна допомозі однієї з країн НАТО.

Кожну копійку ми спрямовуємо на Армію, за кожну гривню, яку українці перерахували як донати, звітуємо.

У цей час мільйони корупційних гривень влада витрачає на дискредитацію державницьких сил.

Півроку тому «ЄС» простягнула владі руку допомоги, аби разом ми як зріле суспільство вистояли перед обличчям російської агресії. Ми неухильно дотримувалися єдності, але всі ці марафони, «Байрактар News» і інші «гроші» щодня демонструють, наскільки ця єдність має односторонній характер.

В деяких головах війна вже закінчилася, і вони зайнялися улюбленою справою – дискредитацією і знищенням політичних опонентів.

Ми розглядаємо можливість подачі судового позову проти афільованих з олігархом Коломойським медіа за їх постійну брехню, маніпуляції, мову ненависті та розкол суспільства.