Санкції на часі. 28.07.2022

Ростислав Павленко

Православна церква України звернулася до Вселенського Патріарха Варфоломія та Предстоятелів усіх інших помісних Церков щодо притягнення російського патріарха гундяєва (кирила) до канонічної відповідальності і позбавлення його Патріаршого престолу.

Литва заборонила кирилу в’їзд до країни через його підтримку російського вторгнення в Україну.

Верховна Рада України закликала Раду національної безпеки і оборони накласти санкції на кирила і його основних поплічників, які благословляють загарбницьку війну, працюють проти України, намагались зірвати отримання Томосу Українською Церквою і нині продовжують сіяти ненависть і пропагувати війну.

РНБО України мала б невідкладно ухвалити відповідне рішення, створюючи підстави і приклад для країн-союзників переслідувати і викорінювати засіб гуманітарної агресії путіна під назвою рпц.

Обрубування щупалець гуманітарної та інформаційної – «гібридної» – агресії не менш важливе, ніж відправлення на дно рашистської економіки. Адже саме промивання мізків допомагає кремлівському режиму всидіти при владі, підтримувати мотивацію своїх орд до війни і намагатися сіяти розбрат у країнах – цілях для агресії. Ізоляція цих інструментів, арешт і конфіскація активів і рахунків суттєво підірвали би таку спроможність.

Тим часом, економічна петля повільно, але затягується на горлі агресора. Важливо не відступати, а зміцнювати її новими санкціями.

1. Індія призупинила переговори про купівлю у рф за $520 млн 10 гелікоптерів радіолокаційного дозору Ка-31.

2. Філіппіни відмовилися від купівлі 16 російських гелікоптерів Мі-17 через побоювання потрапити під санкції США.

3. Turkish Airlines зупиняє польоти до Мінська до 30 вересня, повідомляє авіакомпанія. Також Turkish Airlines тимчасово скасувала рейси до кількох російських міст: Сочі, Ростов-на-Дону та Єкатеринбург.

4. Кіностудія «ленфільм» визнала, що не може знімати кіно без імпортного обладнання. Студія так і не знайшла аналогів продукції для зйомок вітчизняних фільмів. У «ленфільмі» вважають, що свого такого обладнання на росії поки немає.

Навіть для агітпропу проти Заходу рашисти не можуть обійтись без західних технологій.

5. Міжнародна федерація настільного тенісу відсторонила збірну рф від участі у чемпіонаті світу.

Далі буде.

Автор