Петро Порошенко зустрівся з лідером ХДС Німеччини Фрідріхом Мерцем (фото, відео)

 

Петро Порошенко під час зустрічі з лідером ХДС Фрідріхом Мерцем закликав Німеччину ухвалити закон про ленд-ліз та прискорити членство України в ЄС.

«Мав змістовну зустріч з лідером ХДС Німеччини (CDU) Фрідріхом Мерцем. Твердо наголосив, що в Україні дуже цінують відносини справжнього партнерства з Берліном. Висловив упевненість у тому, що Німеччина ще не сказала свого останнього слова у підтримці України», – написав Порошенко у Facebook.

П’ятий Президент подякував за рішення Берліна надати Україні важкі озброєння, що є не просто переломним моментом, а й вагомим історичними кроком.

«Докладно обговорили нагальні потреби України для зміцнення фронту протистояння та відсічі російському агресору. Окрему вагу приділили посиленню санкційного тиску на росію і розробці «плану Маршала» з повоєнного відновлення України. Домовилися координувати процес просування законодавства про ленд-ліз на рівні німецького парламенту», – зазначає Порошенко.

«Окремо обмінялися думками щодо того, як Берлін міг би посприяти швидкому просуванню України на шляху європейської інтеграції. У цьому контексті закликав лідера ХДС негайно ініціювати в Бундестазі резолюцію щодо підтримки надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. Висловив сподівання на візит Канцлера ФРН до України вже ближчим часом», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело