Санкції на часі. 29.04.2022

Ростислав Павленко

Остаточне ухвалення Конгресом США закону про ленд-ліз, згода Бундестагу на постачання в Україну важких озброєнь, миттєва реакція навіть таких географічно далеких країн, як Бразилія, на потреби постачання в Україну – це ілюстрація того, якими будуть наступні сторінки війни за незалежність України.

Можемо сподіватись, що з допомогою союзників злам орди відбудеться набагато швидше.

Паралельно розгортаються події і на санкційному фронті – і там теж відчутний дух Рамштайна животворного.

Канцлер Шольц повідомив, що Німеччина, виявляється, готувалась і готується жити без російського газу, а санкції з москви будуть зняті лише після звільнення всієї території України – треба розуміти, включно з Кримом.

Тим часом, тривають інші дестабілізуючі удари по рашистській економіці, які спроваджують її на дно.

1. Нафтогазовий тиск та шантаж росії змушує країни ЄС та Великої Сімки шукати оптимальні варіанти термінів та формату ембарго на російську нафту. До кінця літа 2022 року країни ОПЕК за рахунок нарощування видобутку можуть заповнити російську частку на європейському ринку. Що означає втрату близько $90 млрд експортної виручки росією у 2022 році.

2. Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект, який передбачає конфіскацію активів російських підсанкційних юридичних та фізичних осіб.

3. ПАРЄ підтримала створення міжнародного трибуналу для росії.

4. Банки в рф попросили ЦБ відкласти введення нових банкнот через проблеми з постачанням та технічною підтримкою закордонного обладнання. Деякі закордонні постачальники банкоматів, такі як Diebold Nixdorf та NCR, припинили надавати свої послуги на території країни, а частка цього обладнання становить понад 60%.

5. Обходити санкції стає дедалі важче. Іноземні онлайн-магазини блокують платежі з карток, емітованих в рф на системі UnionPay. Їх випущено близько 500 тисяч, що в 10 разів більше, ніж на початок березня.

Далі точно буде. І дуже скоро.

Автор