Який цар – така й гвардія

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

64-й російській бригаді, що влаштувала різанину в Бучі, Путін присвоїв звання “гвардійської”. З формулюванням “за масовий героїзм та відвагу, стійкість та мужність, а також за відстоювання інтересів держави”.

Про відстоювання інтересів держави навіть сперечатися не буду, ніколи не сумнівався, що захист інтересів Росії виглядає саме так. А от що “героїзм, відвага та мужність” для росіян – це убити пенсіонера, зґвалтувати дівчину-підлітка та украсти пральну машинку і планшет, більше не сумніватимуся ніколи. Тепер зрозуміло, як у Росії отримують гвардійські звання.

Ну, який цар – така й гвардія. Не сумніваюся, що Росія ще впровадить медаль “За зґвалтування” і нашивку “Кращий мародер”. Спеціально для частин гвардії.


Ростислав Павленко

путін присвоїв 64-й окремій мотострілецькій бригаді сухопутних військ рф «почесне» найменування «гвардійська». Таке враження, що за участь у геноциді в Бучі.

У фантастичному оповіданні “Останній параграф” американський письменник Гаррі Тертлдав описує світ у “альтернативній реальності”, де нацисти виграли ІІ Світову війну, захопили Індію і встановлюють там “новий порядок”.

І у відповідь на ненасильницький спротив індійців (який у реальній історії привів до незалежності Індії) нацисти запровадили тотальний терор. Лідери Спротиву сподіваються, що криваві злочини місцевого нацистського командування будуть засуджені в Берліні (адже Лондон не підтримував застосування сили під час попередніх повстань проти англійської адміністрації). Їх охоплює розпач, коли нацистське радіо, навпаки, хвалить і виправдовує розправи над мирними мешканцями.

Така ж викривлена логіка і у рашистів. За злочин геноциду не покарання, а винагорода. Це, певно, має надихнути рашистське воїнство на подвиги в ході битви за Донбас. І прискорити їхню дорогу в пекло.

Наступ, розпочатий на Страсному Тижні, приречений на провал.

Автори
, ,