У російському сегменті YouTube заблокували ролик «Хотят ли русские войны»

Кліп на пісню Марка Бернеса «Хотят ли русские войны» заблокували у російському сегменті YouTube. Це найпопулярніший кліп на пісню у виконанні зірки 1940-х років, наразі він заборонений до показу в Росії. Увагу на це звернув канал “Можем объяснить”. Про це повідомляє ZN.UA.

У кліпу, який був випущений 10 років тому, понад 400 тисяч переглядів на YouTube. Це найпопулярніша версія пісні Бернеса на хостингу. Причини, через які Роскомнадзор вимагав заблокувати ролик, поки що не пояснюються.

Оновлено. У Роскомнадзорі заявили, що вимагали видалити лише окремий коментар під відео, YouTube ж заблокував весь ролик.

Після початку війни в Україні, багато користувачів почали переглядати та коментувати радянські пісні, присвячені Другій світовій війні. Під заблокованим у Росії кліпом на пісню Бернеса з’явилися коментарі, присвячені війні, яку розв’язав президент Владімір Путін.

Найсвіжіша версія пісні «Хотят ли русские войны» випущена лише місяць тому на підтримку «спецоперації» (так у Росії називають війну в Україні – ред.). В описі зазначено, що пісня виконана в рамках акції «Za мир» (літера Z використовується окупаційними військами для позначення війни в Україні – ред.) тверським хором.

Підготував/ла : Фаїна Вауліна

Джерело