В рамках безвізу 38% українців користувалися авіаційним транспортом

Літо найкращий час для подорожей та відкриттів. І не секрет, що з кожним роком все більше українців відкривають для себе Європу, як туристичну так і учбову та робочу.

Для порівняння у липні минулого року понад 1,29 мільйона громадян України перетнули кордон з країнами Європейського Союзу, з них 1,13 мільйонів осіб слідували наземним транспортом. За аналогічний період, але вже у 2017 році, до країн ЄС прослідувало близько 1,9 мільйонів наших співвітчизників. При цьому все більше українців почали використовувати авіаційний транспорт, загалом літаками в європейські країни відлетіло 27% наших громадян. Не останню роль у збільшені пасажиропотоку зіграв звісно ж безвіз.

Нагадаємо, з 11 червня поточного року в Україні запроваджений безвізовий режим з країнами Європейського Союзу, що значно спрощує процес перетину державного кордону для українців.

Загалом від початку дії безвізових поїздок в країни Європи оформлено більше 3,6 мільйонів наших співвітчизників, при цьому майже 170 тисяч громадян України (в липні – 91 тисяча громадян України) скористалися перевагами спрощеної системи. В рамках безвізу 38% осіб слідували за кордон авіаційним транспортом. Решта українців користувалися залізницею чи перетинали кордон в автомобільних пунктах пропуску на кордоні з ЄС. І як стверджує вперта статистика, найбільша активність подорожуючих спостерігалась кордоні з Польщею та Угорщиною.

Слід зазначити, що за весь період дії безвізу у перетині кордону відмовлено лише 55 громадянам України, переважно через не змогу підтвердити мету поїздки та на виконання доручень державних органів.

Джерело