Господарський суд м. Києва повернув територіальній громаді м. Києва майже 87 га земель вартістю понад 181 млн грн

На території м. Києва було впроваджено та реалізовано схему незаконного привласнення землі, розташованої в Голосіївському районі столиці.

З цією метою створювалися житлово-будівельні кооперативи, зокрема обслуговуючі кооперативи житлового кооперативу (ОКЖК) «Текстильник», які в силу закону мали право безоплатно отримати у власність земельні ділянки для будівництва житла та забезпечення ним членів кооперативу.

Водночас установлено, що згаданий кооператив створено з порушенням вимог законодавства, оскільки його засновники не потребували поліпшення житлових умов та не планували їх покращувати за рахунок будівництва будинку.

Незважаючи на вказані вимоги законодавства, Київською міською радою безоплатно надано у власність цього кооперативу нібито з метою забезпечення житлом 4 осіб, які були його засновниками, земельні ділянки загальною площею майже 87 га вартістю понад 181 млн грн.

Погодившись із доводами прокурора, господарський суд м. Києва 07.08.2017 прийняв рішення, яким задовольнив позов Генеральної прокуратури України до Київської міської ради, ОКЖК «Текстильник» та інших про визнання недійсними рішень, державних актів і свідоцтв, відсутності права комерційних структур на вказані земельні ділянки.

Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело

Автор