Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючих міського голови та секретаря Бучанської міської ради Київської області, а також колишніх начальників відділу Держкомзему у місті Буча Київської області, у зловживанні службовим становищем при вилученні земель лісового фонду та зміні їх цільового призначення, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Як встановлено слідством, службовці протягом 2002-2015 років незаконно передали у власність земельні ділянки лісового фонду загальною площею понад 80 га, що завдало збитки державі на загальну суму 400 млн грн.

Генеральною прокуратурою України, відповідно до ст. 290 КПК України, письмово повідомлено підозрюваних та їх захисників у кримінальному провадженні про завершення досудового розслідування та надано доступ до його матеріалів, якими володіє сторона обвинувачення.

За результатами відкриття прокурором матеріалів досудового розслідування підозрюваним та їх захисникам буде вручено обвинувальний акт, який найближчим часом спрямується на розгляд до суду.

Довідково: санкцією статті, що інкримінується підозрюваним, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, та зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України

Джерело