Луганську ТЕС зупинили через обстріли, Щастя – без світла і води (фото, відео)

Зупинено Луганську теплоелектростанцію

Луганська ТЕС – єдина, яка працює на підконтрольній уряду України території Луганської області. Місто Щастя залишилось без світла і води. Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомив керівник Луганської обласної військо-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«Пошкодження на всіх лініях електропередач, що відходять і підходять до Луганської ТЕС. Станцію зупинено!», – ідеться в повідомленні.

Крім того, за даними керівника ВЦА, без води, тепла та світла залишилось місто Щастя.

«Російські окупанти здійснили чотири прямих потрапляння у водозабір. Також обстріл в районі РЕМ, робітники ЛЕО покинули свої робочі місця у зв’язку з прямою загрозою життю. Розбитий колектор тепломережі в районі КПП ТЕС. Теплозабезпечення припинено. Перебита лінія 110 кВ. Організовано ремонт електропостачання», – ідеться в повідомленні.

«Врубівка без електрики та газу. Люди знаходяться в бомбосховищах. Пошкоджено житлові будинки. Пошкоджено газопровід – 200 споживачів без газопостачання. Доступу до відновлення поки що немає. Обстріли не вщухають. Люди без комунікацій», – додав Гайдай.

Він зазначив, що триває робота по відновленню комунікацій, проте обстріли не дають робити це швидко.

Джерело

 

Обстріли на Луганщині: пошкоджені насосна станція, газовідвід та інші об’єкти

 

У результаті обстрілу в Луганській області було влучено в резервуарний парк зберігання залишків мазуту на території Щастинської ТЕЦ.

Як передає Укрінформ, про це інформує у Телеграмі пресслужба ДСНС.

“Унаслідок обстрілу м. Щастя відбулось влучання у насосну станцію № 1 комунального підприємства “Жилбудсервіс”. Без водопостачання залишилось близько 10 тис. абонентів. Також припинено теплопостачання внаслідок влучання у колектор теплоелектростанції, відключено енергопостачання. Окрім цього, в результаті обстрілу було влучено в резервуарний парк зберігання залишків мазуту на території Щастинської ТЕЦ”, – зазначається у повідомленні.

У ДСНС поінформували, що рятувальники не можуть приступити до гасіння, оскільки обстріл триває. За даними відомства, травмованих і загиблих немає.

Окремо уточнюється, що також у понеділок близько 13:00 внаслідок обстрілу незаконними збройними формуваннями у селі Врубівка Сєвєродонецького району артилерійськими снарядами було пошкоджено лінію електропостачання, газовідвід, фасади, вікна та паркани 10 житлових будинків.

Джерело

Автор