Британія передала засоби захисту для територіальної оборони (фото)

Велика Британія передала засоби індивідуального захисту для бійців територіальної оборони Збройних Сил України. Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков.

Літаками Королівських Повітряних сил Великої Британії 8-9 лютого до України доставили вантаж з новою військово-технічною допомогою.

Із засобів індивідуального захисту від Британії прийшли бронежилети, шоломи тощо.

«Дякуємо нашим партнерам за непохитну політико-дипломатичну підтримку та військову допомогу», – написав Міністр.

Велика Британія передала Збройним Силам України низку інших важливих засобів оборонного характеру, наприклад ми вже повідомляли про передані протитанкові засоби у вигляді комплексів NLAW.

Цьому передувала заява міністра оборони Британії Бена Уоллеса, що Лондон поставить Україні легкі протитанкові оборонні озброєння.

Міністр оборони зазначив, що Велика Британія залишає за собою право надавати двосторонню підтримку Україні, коли її просять, у сферах, які краще допоможуть нашій державі захистити себе.

У додаток до цього Велика Британія відправила до України сотню спецпризначенців на фоні накопичення російських військ на кордоні з нашою державою.

Бійці з SAS, SBS, спеціального розвідувального полку та групи підтримки спеціального призначення працюють в Україні як військові інструктори.

Британія змогла направити до України таку велику кількість спецпризначенців, оскільки вони більше не діють в Афганістані. Хоча певна кількість бійців з SAS та SBS все ще перебувають у Сирії та Іраку, вважається, що кількість військ там відносно невелика.

Військові інструктори з Великої Британії навчають українських військових в рамках навчально-тренувальної операції Orbital, яку започаткували після російської агресії.

Джерело

Автор