СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 07.02.2022

Афганістан

В Афганістані з’явилося нове озброєне угруповання «Фронт за свободу Афганістану», яке заявило про свою протидію руху «Талібан».

Сирійська Арабська Республіка

На півночі Сирії в зонах проведення операцій «Джерело миру» та «Оливкова гілка» турецькі збройні сили знищили 22 терориста.

На північному сході Сирії терористи YPG/PKK викрали двох журналістів у підконтрольному їм місті Камишли.

Після придушення заколоту в сирійському місті Хасеке щонайменше двом  польовим командирам терористичної організації «Ісламська держава» вдалося втекти. За наявною інформацію, зараз вони ховаються у місті Джераблус, поблизу турецького кордону, що контролюється збройним угрупованням сирійської опозиції.

Єменська Республіка

Армія Ємену, здійснюючи наступ з південного та західного напрямів,  просунулася до підконтрольного бойовикам проіранського руху «Ансараллах» (хусити) міста Харад у провінції Хаджа.

Ісламська Республіка Пакистан

У Панджгурі та в Нушкі відбулася спеціальна операція проти бойовиків «Армії визволення Белуджістана», яка тривала 70 годин. Під час спільного наступу армійський підрозділ, спецназ SSG та прикордонний корпус знищили 16 бойовиків. Зазнали втрат і силовики: 12 загиблих, 20 поранених.

Грецька Республіка

В Афінах група анархістів приблизно з 20 осіб закидала пляшками із запалювальною сумішшю будівлю відділення поліції у центральному районі Ексархія. Поліція затримала 16 нападників, з яких згодом трьох було заарештовано за зберігання наркотиків.

Джерело

Автор