Своїх не кидаємо: Українці зібрали необхідну суму для звільнення з-під варти бойового генерала Павловського (фото, відео)


«Європейська Солідарність»

Фонд Порошенка разом з ГО «Солідарна справа громад» зібрали необхідні 18 мільйонів гривень для звільнення з-під варти бойового генерала Ігоря Павловського. До збору коштів долучилися народні депутати «Європейської Солідарності» та партійці з регіонів.

Громадський активіст, журналіст Віталій Гайдукевич повідомив, що 2 мільйони 100 тисяч гривень зібрали небайдужі українці через акцію у соцмережах. Він повідомив, що люди вносили від 10 гривень до сотень тисяч. «15 мільйонів 900 тисяч гривень буде докладено Фондом родини Петра Порошенка», – зазначив Гайдукевич.

«Понад шість тисяч людей взяли участь у зборі коштів за визволення генерала, героя Ігоря Павловського з покритих зеленою пліснявою зелених казематів. Я вражений такою небайдужістю. Як справжні «Брати по зброї» ми своїх не кидаємо. Так само, як і «Справа громад». Це і є справжнє громадянське суспільство. Як два роки тому ми з вами захистили кіборга генерала Марченка, так зараз визволимо і Павловського», – сказав під час зустрічі з активістами та ветеранами лідер «Європейської Солідарності», п’ятий Президент Петро Порошенко.

«Я хочу подякувати кожній людині, яка внесла свою посильну лепту у збір коштів на внесення судової застави за незаконно ув’язненого генерала. Як ми і обіцяли, ми з Мариною решту суми, яка потрібна, щоб генерала Павловського визволити на волю, внесемо з нашого благодійного Фонду прямо сьогодні. Для того, щоб уже завтра Ігор Валентинович був вдома разом з родиною», – зазначив Порошенко.

«Ігор Павловський – один із керівників оборони Маріуполя влітку 2014-го. За це в Росії проти нього порушена кримінальна справа. А саме це робить Павловському честь.

А от спроба ув’язнити його в Україні – це ганьба владі і ганьба Зеленському. Тому що саме він замовив цю політичну вмотивовану справу. Напевно, Зеленський цілив у своїх політичних опонентів, але подібні його дії підривають обороноздатність держави», – наголосив п’ятий Президент.

«Замовне судилище над бойовим генералом Ігорем Павловським дуже добре вписується в кампанію із дискредитації та цькування захисників України. Ветеранів, добровольців, волонтерів, учасників Революції гідності. Це кампанія, в якій влада атакує всіх, хто грав вагому роль в обороні країни від російської агресії – чи то колишній Верховний Головнокомандувач, чи рядовий солдат», – констатує Петро Порошенко.

«Я переконаний в тому, що опозиція, уособлена «Європейською Солідарністю», громадянське суспільство, ветерани, волонтери спільними зусиллями захистять Україну від влади дилетантів, від негативних наслідків їхнього бездарного врядування. Перемога попереду», – наголосив лідер партії.

Як відомо, у серпні 2021 року суд заарештував генерала Павловського з правом застави в майже 500 млн грн. Захист назвав запобіжний захід Павловському політичним рішенням, а суму застави розцінюють як тортури. Адвокати подали скаргу в ЄСПЛ. Згодом суд зменшив заставу до 18 млн.

Генерал Павловський у 2014 році брав участь в обороні Маріуполя, очолював сектор «М». За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.


Тамара Горіха Зерня

Вони це зробили. Тобто ви це зробили. Тобто ми це зробили. Я хвилююсь, вибачте.

Небайдужі українці зібрали 2 млн. 100 тис гривень на викуп бойового генерала Ігоря Павловського. Ще 15 мільйонів 900 тисяч гривень докладає Фонд родини Порошенків. У зборі коштів взяло участь більше шести тисяч чоловік.

«Я хочу подякувати кожній людині, яка внесла свою посильну лепту у збір коштів на внесення судової застави за незаконно ув’язненого генерала. Як ми і обіцяли, ми з Мариною решту суми, яка потрібна, щоб генерала Павловського визволити на волю, внесемо з нашого благодійного Фонду прямо сьогодні. Для того, щоб уже завтра Ігор Валентинович був вдома разом з родиною», – зазначив Порошенко.

«Ігор Павловський – один із керівників оборони Маріуполя влітку 2014-го. За це в Росії проти нього порушена кримінальна справа. І це робить Павловському честь. А от спроба ув’язнити його в Україні – це ганьба владі і ганьба Зеленському. Тому що саме він замовив цю політичну вмотивовану справу. Напевно, Зеленський цілив у своїх політичних опонентів, але подібні його дії підривають обороноздатність держави», – наголосив п’ятий Президент.

Я особисто дуже хотіла б, щоб Зеленський правильно сприйняв цю подію. Щоб він зрозумів, що шість тисяч людей – а по факту значно більше – в єдиному пориві показали йому той жест, яким він сьогодні вже насолоджувався у ВР.
Що українці захищають свою армію та своїх бойових генералів від людини, яка в силу непорозуміння називає себе Головнокомандувачем. І що насправді йому до головнокомандування як до неба рачки.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Спільними зусиллями ми зібрали кошти на заставу для генерала Ігоря Павловського, командувача оборони Маріуполя у 2014 р. і керівника тилу ЗСУ, за якого армія отримала 24 000 нової та відновленої техніки.

Перелічуваннями від 10 до кількох тисяч грн. пересічні громадяни зібрали 2 мільйони 100 тисяч гривень!!! Решту 15 мільйонів 900 тисяч грн. надасть фонд Петра і Марини Порошенко. Ви ж пам’ятаєте, що Порошенко – “жлоб, якого цікавлять тільки гроші”?

А між іншим, ці кошти родиною Порошенка віддані без надії на повернення. Кошти внесені за кіборга генерала Марченка влада не повернула досі, хоча Марченко давно на волі, а справа проти нього по факту розвалилася. Ці гроші могли стати кисневими концентраторами, апаратами ШВЛ та медичним приладдям для хворих на КОВІД. Натомість доводиться викуповувати бойових генералів.

Мабуть, це символічно. ЗЕкоманда говорить багато правильних слів про патріотизм, але Ріффмастера посадили саме за Зеленського. Саме за Зеленського влада почала брати бойових генералів у заручники, а Порошенко і його прибічники їх із заручників викуповувати. “Судіть їх по справах їхніх”, як говорить Святе Письмо.

Чотири місяця генерала Павловського мучили буцегарнею. Практично не проводили слідчих дій. Не пускали до нього лікарів. Зрозуміло, навіщо. Влада дуже хотіла генерала зламати, показати приклад всім іншим офіцерам ЗСУ, мовляв, проти нас не виступають. Вони хотіли, щоби Павловський оббрехав Петра Порошенка в обмін на свободу.

Та Павловський не здався і скоро вийде на волю. А громадяни показали – ми своїх не здаємо.

І це бісить зелень ще більше. Бо гарно знають, за них ніхто і 5 грн. не дасть. У першу чергу, не дадуть ті, хто за Зеленського багатшає щороку більше. Та й пересічні прибічники не дадуть. Пожадують. “Утилізація послє вєселія – вся перспектіва втарова ізделія” – така реальність.

А нам ще країну розбудовувати. Разом.