СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 27.09.2021

Федеративна Республіка Нігерія

У штаті Борно загинули майже 30 військовослужбовців, потрапивши у засідку, влаштовану бойовиками з організації “Бокохарам”. Є також зниклі безвісти.

Ісламська Республіка Афганістан

Автомобіль талібів підірвався на придорожній міні в місті  Джелалабад, загинули  двоє талібів, шість  людей дістали поранення.

Бойовики руху “Талібан” стратили за великого скупчення людей чотирьох жителів провінції Герат, які були звинувачені у викраденні людей.

 Держава Ізраїль

Двоє ізраїльських військових були поранені та п’ять палестинців загинули  внаслідок збройних зіткнень між палестинцями та ізраїльськими силами безпеки на Західному березі.

Сирійська Арабська Республіка

Члени Сирійської вільної армії погодилися з умовами капітуляції відповідно до угоди про локальне примирення і розпочали здавання зброї сирійській владі у населених пунктах Сахем-ель-Джулай, Мзейраа й Джілін.

Російські військові літаки завдали кількох ударів по підтримуваним Туреччиною повстанцях у північній сільській місцевості провінції Алеппо.

Ісламська Республіка Пакистан

Один військовослужбовець Пакистану загинув, ще двоє постраждали внаслідок терористичної атаки у південно-західній провінції Белуджистан.

Федеративна Республіка Сомалі

Щонайменше семеро військовослужбовців Бурунді зі складу Миротворчої регіональної місії Африканського союзу (АМІСОМ)  загинули під час вибуху пристрою в районі міста Махадай в області Середня Шабелле. Відповідальність покладено на угрупування “Аш-Шабаб”.

Потужний вибух стався в столиці Сомалі – місті Могадішо, сім людей загинули та  вісім дістали поранення.

Джерело

Автор