СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 09.09.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

Інавгурацію нового уряду Афганістану заплановано на 11 вересня. У церемонії візьмуть участь представники Росії, Китаю, Туреччини, Пакистану, Ірану та  Катару.

Глава нового уряду мулла М. Х. Ахунд звернувся до колишніх посадовців із закликом повернутися до країни та пообіцяв забезпечити їм безпеку.

Таліби заборонили проведення будь-яких акцій протесту без попереднього дозволу міністерства юстиції та МВС.

Влада Китаю прийняла рішення щодо термінового постачання до Афганістану продовольства, зимових товарів, вакцин та медикаментів на $ 30,9 млн.

За словами представника Фронту опору Афганістану А. Назарі, їхні сили  контролюють до 65 % території провінції Панджшер та всі стратегічні позиції.

Сирійська Арабська Республіка 

В адміністративному центрі району Расулайн спрацював саморобний вибуховий пристрій, загинув мирний житель.

На півночі Сирії збройні сили Туреччини ліквідували 13 терористів YPG.

ООН направила 22 вантажівки з гуманітарною допомогою до міста Ідліб на північному заході країни.

Гвінейська Республіка

Економічний союз країн Західної Африки за підсумками віртуального саміту призупинив членство Гвінеї у цій організації, а також прийняв рішення направити посередницьку місію Союзу.

Держава Ізраїль

Палестинські екстремісти здійснили атаки на військові підрозділи Ізраїлю в Хаварі, у передмісті Наблуса, Калькілії та Хеврону.

У Єрусалимі палестинець на мотоциклі кинув вибуховий пристрій в ізраїльських військовослужбовців на КПП Аль-Джалама у місті Дженіне.

Пошуки палестинських ув’язнених, які втекли з в’язниці Гільбоа, тривають. Задіяно два армійських батальйони, кілька загонів спецназу та групи повітряного спостереження. До 11 вересня перекрито райони Іудеї і Самарії.

У трьох в’язницях Ізраїлю відбулися сутички між охороною та засудженими терористами ХАМАСу, було підпалено декілька камер.

Республіка Ірак

Очолювана США коаліція передала 150 одиниць автомобільної техніки військового призначення силам пешмерга (курдські воєнізовані формування) регіонального уряду Іракського Курдистану в місті Ербіль.

Турецька Республіка

У рамках операції Eren-2 в районі Діджле провінції Діярбакир знищено двох терористів.

Джерело

Автор