У Зеленського нарешті є план!

Володимир Омелян

Дивно, що досі жодне поважне українське видання ґрунтовно не розібрало План Трансформації України, який було презентовано паном Зеленським у Вашингтоні.

Здавалося б, епохальна подія!

У Зеленського нарешті є план! Причому, не будь-який, а на цілих 277 млрд дол. 2,5 роки лідер Європи жив без стратегії, програми, плану – і ось, прошу дуже.

Виступ Президента і його команди є, презентація Плану в публічному доступі є, перелік «інвестиційних проектів» є.

І нічого страшного, що План презентували спершу в Вашингтоні, а не в Україні. Прикро, але не смертельно, що про нього в Україні нічого не знають – План є, і є шанс розповісти своїм читачам, як буде виглядати земля обітована, куди веде нас Зеленський.

Ось навіть американське видання The National Interest не втрималося і присвятило цій непересічній події статтю.

Прикро, що українські видання мовчать. Я їх десь навіть розумію, бо мені теж соромно, але давайте напишемо правду: нами керують бовдури і аферисти, Плану немає, а є дика презентація зі сміттєвим баком проектів, які були зібрані за принципом «а що у вас є?» з усіх міністерств і відомств. Причому, жодного з цих проектів не існує в готовому вигляді. І жоден з цих проектів не складає інтересу для інвесторів та не здатен стати тригером «трансформації» України.

П.С. Дякую, Myroslava Gongadze, за запитання Зеленському про 40 млрд дол, які щорічно зникають в Україні через корупцію. Судячи з відповіді світового лідера, його такий стан речей цілком влаштовує, і успіх у боротьбі з корупцією він перекладає на майбутніх президентів.

Ну, ок, значить, так і буде. Хтось наступний переможе, а хтось нинішній – сяде.

Карикатура © Ілля Гельд