Економ_тиждень. 28 червня – 4 липня

Дмитро Вовнянко

Економ_тиждень! Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

АКТИВ. Постпреди ЄС і Європарламент схвалили тимчасові торгові преференції для України. Йдеться про додаткові річні імпортні квоти за нульовим тарифом для низки с/г продуктів.

ПАСИВ. Колишні власники Приватбанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов досі не виконали зобов’язання з реструктуризації кредитного портфеля, які вони взяли на себе при націоналізації установи.

АКТИВ. Набуло чинності рішення Європейського союзу про продовження секторальних економічних санкцій проти Росії до 2018 року.

ПАСИВ. Заборгованість по зарплаті в Україні в травні виросла до 2,3 млрд гривень.

АКТИВ. Заборгованість підприємств перед “Нафтогазом” за газ зменшилась на 291 млн гривень.

ПАСИВ. “Нафтогаз” програв суд щодо арешту рахунків Одеського припортового заводу. НАК хотів стягнути з заводу 1,47 млн гривень заборгованості.

АКТИВ. За три роки децентралізації місцеві бюджети зросли на 100 млрд гривень – Порошенко.

ПАСИВ. Україна потрапила в топ-5 країн з найбільшою тіньовою економікою. Обсяг тіньової економіки в Україні складає більше 1 трлн гривень.

АКТИВ. Україна збільшила експорт товарів у ЄС на 39 позицій.

ПАСИВ. Борг населення з оплати послуг ЖКГ в травні склав 29,2 млрд гривень.

АКТИВ. Доходи українців у I кварталі 2017 зросли на 22,9%. При цьому витрати зросли на 22,3%.

ПАСИВ. В “тіньовому” секторі економіки працюють 8 мільйонів українців.

АКТИВ. Профіцит зведеного бюджету України за 5 місяців склав 50,5 млрд гривень. Доходи бюджету зросли на 46%, витрати – на 26,5%.

ПАСИВ. НКРЕКП підвищила тариф на постачання гарячої води для “Київенерго”.

АКТИВ. “Центренерго” виплатило 151,4 млн гривень дивідендів до держбюджету.

ПАСИВ. Мінекології опубліковало рейтинг підприємств-забруднювачів. В лідерах АрселорМіттал Кривий Ріг та Меткомбінат Азовсталь.

АКТИВ. Індекс інвестиційної привабливості України досяг максимуму за 6 років. У 2017 він досяг 3,15 бала за 5-бальною шкалою.

ПАСИВ. Міжнародний валютний фонд (МВФ) відклав виділення Україні чергового траншу до кінця 2017 року. Верховна Рада не встигла провести необхідні для виділення траншу реформи.

АКТИВ. За попередніми оцінками у 2016/2017 маркетинговому році, який завершився 30 червня, Україна експортувала 43,8 млн тонн зернових, що є абсолютним рекордом для країни.

АКТИВ. У червні в Україні зріс попит на нові легкові автомобілі. Порівняно з червнем минулого року продажі виросли на 44%.


Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор