Зради і перемоги тижня. 13 – 19 серпня 2021 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

🔽🔼Щоразу по п’ятницях (по можливості) – #зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 13 – 19 серпня 2021 р.

👎ЗРАДА

❌У Львівській області оголосили голодування 18 медиків. Вони працюють в міській лікарні Соснівської міськради і не отримують зарплати з квітня.

❌Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов знайдений мертвим у власному будинку. Чоловіка знайшли на порозі веранди у крові. Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом смерті мера.

❌В Києві на акції під офісом президента побили журналіста. Порушено кримінальну справу. Винуватці вибачилися перед журналістами в присутності лідера Нацкорпусу Андрія Білецького.

❌На народного депутата і олімпійського чемпіона Жана Беленюка напали в центрі Києва. Група молодих людей намагалася спровокувати конфлікт на расовому ґрунті. Поліція почала встановлювати деталі інциденту.

❌В Україні зафіксовано 1 560 нових підтверджених випадків коронавіруса. Серед хворих – 90 дітей та 35 медпрацівників. У дитячому таборі “Молода гвардія” в Одесі стався масштабний спалах коронавірусу. Зараження вірусом підтвердили у 42 дітей та двох працівників закладу.

❌Державна служба статистики оприлюднила дані про демографічну ситуацію в Україні за січень-червень 2021 року. Смертність населення перевищила рівень 2020 року на 21,6%, у тому числі в червні – на 4,3%.

❌У центрі Києва встановили на Алеї Героїв Небесної Сотні декорації до Дня незалежності України що перекривали доступ до меморіалу. Інсталяція радянської квартири зображувала епоху початку незалежності країни і мала використовуватися для зйомок. Активісти в масках повалили декорації. На місці також зав’язалася бійка з поліцією, як мінімум трьох учасників затримали. Справу владнали депутати «ЄвроСолідарності», що узгодили прибирання декорацій з мером Кличко.

👍ПЕРЕМОГА

✅Колегія суддів Вищого антикорупційного суду стягнула з народного депутата України 9 скликання Іллі Киви до державного бюджету його необґрунтований дохід. З нардепа стягнули кошти в розмірі 1 252 236 гривень.

✅Позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу України за січень-червень 2021 року склало 413,6 млн доларів. Ще за підсумками першого кварталу було зафіксовано негативне сальдо 1049,3 млн доларів. Кількість офіційно зареєстрованих безробітних склала 315 тисяч осіб. Це на 179 тисяч осіб або 36% менше, ніж на цю дату минулого року.

✅В Україну вперше за 311 років привезли оригінал Конституції Пилипа Орлика. Всі охочі матимуть змогу побачити цей історичний документ з 16 серпня до 14 листопада 2021 року в Софійському соборі в Києві.

✅Європейський союз (ЄС) офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку “Дія” відповідають європейським. Українці знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія.

✅”Приватбанк” через газету “Голос України” вручив позов своїм колишнім власникам Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та їхньому юристу Вячеславу Карташову. Позов стосується шахрайських дій, незаконного привласнення та відмивання коштів, в результаті чого, щонайменше 600 млн доларів США були незаконно виведені з банку в період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в ізраїльському банку “Дисконт”.

✅Кількість туристів в Україну збільшилася на 9%. Більшість іноземців, які відвідали Україну, – європейці, на другому місці – представники країн Азіатського регіону.

✅Генерал Віктор Назаров був призначений радником головнокомандувача Збройних сил України. Назаров відповідатиме за політичні питання.

🙋🏻‍♂️Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор