Як виглядає корупція при Зеленському? Ось так і виглядає

Тамара Горіха Зерня

Український культурний фонд виділяє 2.5 мільйони гривень на проект «Гопак у небі». 14 професійних парашутистів у стрибку з 4200 м (?) танцюватимуть гопак. Ролик із записом їхнього гопака, який зараніше запишуть фрагментарно з кількох підходів, транслюватимуть на великому екрані на землі. Тому що, як вважає керівник проекту і одночасно керівник Нового театру м. Запоріжжя Владислав Лебедєв, «не всі глядачі зможуть побачити на 4,3 км».

А й дійсно. Я б дуже хотіла побачити на власні очі, як розчиняються у небі два з половиною мільйони бюджетних гривень, але куди мені з моїм зором. Та й хмари висоту затуляють.

«Гопак у небі» пройшов конкурсний відбір Українського культурного фонду (УКФ). Ну як пройшов: він набрав на 100 балів менше від, наприклад, знакового для перекладачів фестивалю TRANSLATORIUM або Київського тижня критики. Тільки в останній момент ці заходи були зняті з дистанції, а от Гопак пробився. Молодець Гопак.

“Наглядова рада, не маючи кворуму, просто викинула з конкурсу. “Гопак” на 2,5 млн грн – це виглядає, як такий ляпас культурній спільноті, бо за ці гроші можна було провести два великі фестивалі”, – зазначив директор “Київського тижня критики” Денис Іванов © 5 канал.

На фінальному відборі проектів Наглядова рада УКФ включила форсаж. П’ятеро осіб за пару днів зуміли «переглянути» та експертно оцінити 100 заявок. Тоді як у звичайному режимі у експертів іде від 1 до 3 днів на розгляд однієї заявки, там величезний об’єм документації.

У нас багато хто цікавився, як виглядає корупція при Зеленському.

Ось так і виглядає. Береться нормально функціонуюча установа з хорошою репутацією, виганяється з неї менеджмент часів Петра Порошенка і окремим рядком не допускається на роботу Марина Порошенко, потім зі скандалом і ламанням рук заводиться своє керівництво.

І все, вуаля. Через рік у вас танцюристи стрибають з парашутом, а парашутисти танцюють. А два з половиною мільйони гривень махають вам на прощання ручкою зі стратосфери.

Колаж © Новий театр (Запоріжжя)

Автор