СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 06.08.2021

Ісламська Республіка Афганістан 

За тиждень в Афганістані скоєно 70 терористичних актів, внаслідок яких були вбиті 162 цивільні особи і 22 поранені. Водночас урядові сили безпеки провели 179 операцій проти «Талібану» у восьми провінціях країни.

Єменська Республіка

П’ять суданських солдатів Арабської коаліції загинули і троє були важко поранені через підрив на міні їхнього автомобіля у провінції Хадджа на північному заході Ємену.

Республіка Ірак

14 опор ліній електричних передач були підірвані у провінції Салах-ед-Дін, що призвело до повного відключення електрики у провінції.

Буркіна-Фасо

15 солдатів та чотири ополченця загинули під час бойового зіткнення з бойовиками одного з терористичних угруповань, які напередодні напали на селище Токабангоу та вбили 11 його жителів.

Республіка Чад

На острові Чуку-Теліа, що на озері Чад, відбулося бойове зіткнення між урядовими військами та бойовиками угруповання «Боко харам». Щонайменше 24 військовослужбовці загинули, є поранені і зниклі безвісти. Втрати бойовиків уточнюються.

Республіка Індія

Щонайменше одна людина загинула та 11 були поранені внаслідок підриву автобусу в штаті Чхаттісгарх. Правоохоронці штату звинувачують у теракті  бойовиків маоїстських збройних угруповань, які переплутали транспорт із мирними жителями з поліцейським патрулем.

Джерело

Автор