Лідер військової хунти М’янми прибув до Москви

Лідер військової хунти в М’янмі Мін Аун Хлайн прибув до Москви для участі в конференції з безпеки. Про це інформує Мілітарний.

Як повідомляє УНН з посиланням на державне телебачення М’янми MRTV. Головнокомандувач збройними силами вилетів зі столиці країни Нейп’їдо спецрейсом, щоб взяти участь в Московській конференції з міжнародної безпеки.

Зазначається, що це його друга відома поїздка за кордон після захоплення військовими влади в країні.

У Москву він прилетів на запрошення російського міністра оборони. Щоправда, не вказується, як довго він буде залишатися в Росії.

Варто відзначити, що 18 червня Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію, що закликає припинити поставки зброї до М’янми.

“На підтримку документа висловилися 119 країн, ще 36, включаючи Росію, Китай і Іран, утрималися. Радбез ООН, чиї резолюції, навпаки, є обов’язковими до виконання, починаючи з 1 лютого, коли стався путч, і до цих пір не зміг виробити єдиного тексту в зв’язку з тим, що відбувається в М’янмі, обмежуючись лише засудженням насильства в країні”, – йдеться у повідомленні.

На початку червня, військова делегація М’янми приїжджала в Росію для ознайомлення з виробництвом комплексів протиповітряної оборони «Панцирь».

Нагадуємо, що в січні цього року, в ході візиту до М’янми міністра оборони РФ було підписано угоду про постачання М’янмі зенітних ракетно-гарматних комплексів (ЗРПК) ближньої дії “Панцир-С1”, а також розвідувальних безпілотників.

Документ був підписаний у присутності Сергія Шойгу і головнокомандувача збройними силами М’янми Мін Аунг Хлайна.

Окрім того, представники міністра оборони Росії повідомили, що М’янма в найближчі роки може отримати авіаційну техніку та бронемашини, а також засоби ППО російського виробництва.

Угода стала продовженням співпраці оборонних відомств Росії та М’янми, повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Міноборони РФ.

Джерело

Автор