План порятунку країни. З’їзд «Європейської Солідарності» відбувся! (фото, відео)

Учасників з’їзду «Європейської Солідарності» привітали Туск, Андрухович і Кличко

 

У Києві на Арт-Заводі Платформа відбувається з’їзд партії «Європейська Солідарність». Більше тисячі делегатів з усіх куточків України зібралися в найбільшому креативному просторі, створеному на території колишнього радянського комбінату.

Учасників з’їзду привітав Президент Європейської народної партії Дональд Туск, який надіслав листа до з’їзду.

«Від імені ЄНП я радий вітати делегатів нашої сестринської партії «Європейська Солідарність» і передати слова подяки за ваші щирі зусилля у розбудові європейської, демократичної, незалежної України. Сьогодні і Україна, і ЄС переживають період складних системних викликів – від коронавірусної пандемії, яка змінила наше життя, вразила наші економіки та соціальні системи, до безпекових загроз – агресивної поведінки Росії, посилення авторитарних режимів Путіна та Лукашенка. Ці проблеми важкі і потребують потужних, ефективних, а головне солідарних відповідей. І пошук цих відповідей – наше спільне завдання. Будьте певні, що ЄС, а головне представники нашої найвпливовішої політичної родини Європейської народної партії незмінно підтримують український народ у вашій боротьбі за суверенітет, територіальну цілісність і європейське майбутнє. Ми вдячні «Європейській Солідарності» та її керівництву за збереження лідерства у просуванні демократичного та європейського порядку денного в українському політичному і суспільному житті, за просування наших спільних європейських цінностей та активну роль у діяльності родини ЄНП. Дорогі учасники з’їзду, я бажаю вам плідної роботи, змістовних дискусій, світлих ідей, які зміцнять ваші позиції у політичному житті України і сприятимуть процвітанню держави через інтеграцію до ЄС і безпеці через інтеграцію до НАТО. Ви можете завжди розраховувати на підтримку ЄНП в цій складній боротьбі за наше спільне майбутнє. Я залишаюся твердо переконаним, що немає Європи без України», – йдеться у привітанні Президента ЄНП.

 

Привітав учасників «Європейської Солідарності» міський голова Києва Віталій Кличко. «Сьогодні всі проєвропейські сили мають зробити все для незворотності України на європейському шляху розвитку. Бо майбутнє нашої держави у великій європейській родині. І український народ свій вибір зробив. Ми повинні бути сильними і наполегливими, щоб побудувати успішну, заможну і європейську Україну. Як би не було складно, наша держава не повинна втратити шанс на демократичне і вільне майбутнє. Вірте в себе. Вірте в Україну», – сказав Кличко у відеозверненні.

«Діалог із владою в Україні – не така проста штука, і наша історія не багато таких періодів знала. Але він був і був дуже продуктивний. Це відбивалося і на тому загальному суспільному нерві, суспільному настрої, який формував волонтерський рух, добровольчі батальйони. Який також формував особливу культурно-мистецьку активність – виникнення нових фестивалів, загалом мистецьких проектів. Великий стрибок вгору і вперед у книговидавничій справі, звичайно кінематограф. На сьогодні цього діалогу просто немає. Тому що влада в Україні його уникає. Вона виходить із тих навичок, якими володіє, а це навички телевізійного шоу-бізнесу. Взаємодія з владою. яка була можливою і навіть бажана в попередній політичній каденції, на сьогодні фактично зупинена. Але слід весь час бути напоготові, тому що серіал передбачає несподівані дуже ходи. Таким несподіваним ходом може бути щось таке, що ми прокинемося завтра в іншій країні. Тому засинати не можна, і весь час стежити, і бути напоготові», – закликав Український поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович.

Джерело

 

Ми маємо стратегію і чіткий план, як реалізувати потенціал України на всі 100% – Петро Порошенко на з’їзді партії

 

«Європейська Солідарність» має чіткий план розбудови успішної, європейської демократичної України. Про це заявив лідер партії, п’ятий Президент України Петро Порошенко під час виступу на з’їзді партії. На Арт-заводі Платформа – найбільшому в Україні креативному кластері, створеному на території колишнього радянського підприємства, зібралися більше тисячі партійців з усіх регіонів України.

Петро Порошенко наголосив: настав час думати про те, хто, коли і як зможе подолати наслідки некомпетентного бездарного урядування зелених невігласів і повернути країну до нормальності. Реалізувати потенціал України на всі 100%.

«Нам потрібен реальний рух вперед, який ми продемонстрували протягом 5 років нашої каденції. Наше з вами завдання – не тягнучи ковдру на себе, об’єднавшись з нашими партнерами по демократичному колу, сформувати потужну коаліцію опозиційних проєвропейських сил, яка поверне країні професійну владу, врятує Україну від хаосу, некомпетентності і дилетантизму. У нас є план, який будується на нашій програмі, на нашій стратегії, – чіткій, прогнозованій і передбачуваній», – зазначає Порошенко.

Порошенко закликав партійців бути уважнішими до соціальних проблем українців. Він нагадав, що з 2015 по 2019 рік мінімальна заробітна плата зросла утричі, бюджети розвитку громад зросли в 9-15 разів, а нинішня влада навпаки забрала кошти у місцевого самоврядування.

«Європейська Солідарність» пропонує як мінімум трирічний мораторій на нові податки, за винятком податку на виведений капітал як драйвера для економічного зростання.

«Ми маємо ще одну пропозицію для малих та середніх підприємств – знизити ставку єдиного соціального внеску для тих компаній, у яких видатки на зарплату складають більше 50%», – говорить Порошенко.

Він наголосив, що майже подвійне скорочення ЄСВ у 2016 році дало позитивний ефект для детінізації зайнятості. Це дозволило підприємствам мобілізувати ресурси на створення нових робочих місць і для підвищення зарплат, – нагадав Петро Порошенко.

Низькі податки, їхнє просте адміністрування, подальше зменшення регуляторного тиску на бізнес, компактна бюрократія, гарантія прав власності і чесний суд – рецепт розбудови сучасної креативної вільної економіки і соціальної держави, вважає лідер «Європейської Солідарності».

«Демократія в Україні під загрозою, і наш з вами обов’язок її захистити. Демократія це не просто природний стан українців. Це – наш шлях до добробуту і безпеки. Лише демократична Україна може бути європейською, а тільки європейська – заможною, незалежною, захищеною від Росії. Євросоюз – це гарантії добробуту і гідного рівня життя для кожного українця. А НАТО – це гарантії безпеки на тлі постійної військової загрози з боку Росії», – переконаний Петро Порошенко.

«Всю країну цікавить питання миру. Наша команда неодноразово наголошувала на тому, що слід зробити насамперед. По-перше, відновити зусилля з метою ухвалення «дорожньої карти» Мінська, який залишається основою для врегулювання. Його критики за два роки нічого іншого не придумали. Ця дорожня карта має передбачати чітку послідовність кроків. Спочатку досягнення безпеки, і лише потім – політичні питання. По-друге, це питання про миротворців ООН на основі мандату Радбезу ООН на всій окупованій території Донбасу», – наголошує Порошенко.

«2021 рік – перший з чотирнадцятого року, коли витрати на армію не збільшили. Конче необхідно продовжувати політику поступового зростання оборонного бюджету у прив’язці до його частки у ВВП. Це наша ключова вимога вже до бюджету 2022 року», – говорить Порошенко.

«Грошове забезпечення військовим востаннє піднімали два роки тому ще моїм рішенням. Хіба не зрозуміло, що давно настав час його збільшити? І це теж частина нашого плану і наша вимога до влади – належним чином оцінювати ратну працю, в якій воїни щодня ризикують своїм життям», – зазначив лідер «ЄС».

«Ми навіть, будучи в опозиції, відчуваємо колосальну відповідальність за країну. Бо тепер вже очевидно усім, навіть нашим опонентам, що тільки «Європейська Солідарність» здатна привести Україну до членства у Євросоюзі та НАТО із відповідними стандартами добробуту, безпеки та порядку», – зазначає Порошенко.

«Ми знаємо, що робити і як. Ми довели свою здатність вирішувати найскладніші проблеми, які стоять перед країною. Спираємося на власні знання та досвід. Ми не лише пишаємося здобутками. Ми очистили і оновили команду, і цей процес буде постійним. Європейське майбутнє України пов’язане з «Європейською Солідарністю», – говорить Порошенко.

«Коли ми об’єднуємось – ми можемо все. Наша партія відрізняться тим, що вона є відкритою. Всі, хто пов’язує з нами надії на рух України до Європейського Союзу, на рух України в НАТО, надії на європейські реформи, на протидію некомпетентності влади, повинні мати можливість приєднатися до нашої партії», – говорить Порошенко

«Ми – єдина команда, крута, драйвова, європейська. Ми переможемо заради України, українців, які чекають цієї перемоги, і разом з ними», – переконаний лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Ця влада не розв’язує проблеми країни, вона і є наша головна проблема – Порошенко на з’їзді партії процитував Рональда Рейгана

 

Корупція за часів Зеленського набуває таких самих масштабів, як і за часів Януковича – про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час виступу на з’їзді партії. Він, зокрема, звернув увагу лише на одне голосування монобільшості, яке вивело з-під тендерних процедур «Прозорро» 100 мільярдів гривень.

«Корупція набуває таких масштабів, як в часи Януковича. У четвер команда Зеленського – ми були в залі, намагалися перешкодити – скасувала тендерні процедури «Прозорро», запроваджені нашою командою, бо вони дуже їм заважають грабувати на «Великому крадівництві» 100 млрд грн», – повідомив Петро Порошенко.

«100 млрд на контрактах по будівництву Кільцевої дороги навколо Києва – це п’ята частина Пенсійного фонду України», – констатує Петро Порошенко.

«Зелена влада планує здійснити потужну атаку і на верховенство права, і на свободу, і на демократію. Ще один виклик– це тенденція до авторитаризму і згортання демократії. Це загроза цій гідності, за яку наші громадяни стояли під час Революції гідності», – наголошує Петро Порошенко.

Він також зауважив, що небезпечний досвід сусідньої Білорусі має стати запобіжником він авторитарних замашок українського керівництва.

«Подивіться – зараз у всіх на виду досвід наших сусідів білорусів. І дуже невелика відстань від так званого «народного президента» до диктатора- параноїка», – говорить Порошенко.

«Я хочу наголосити – ніколи це не трапиться в Україні, український народ цього не дасть. Багато зазіхали, і я прошу уважно вивчити досвід Януковича, починаючи від конституційного заколоту і захоплення КСУ – і аж до квитків до Ростова. Завжди завершується саме цим», – зауважує Порошенко.

«Це ще півбіди, коли на жоден з викликів Офіс президента не має відповідної адекватної відповіді. Справжнє лихо, коли влада сама по собі є загрозою національної безпеці України. Пам’ятаєте дуже відому фразу президента Рональда Рейгана? Свого часу на п’ятому курсі я писав тоді ще заборонену роботу по «рейганоміці». Так от президент Рейган сказав: «Ця влада не розв’язує проблем країни. Ця влада і є наша головна проблема», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Рік тому монобільшість називала непотрібною постанову щодо ПДЧ в НАТО, а тепер в них «крайні» Байден, Меркель і Макрон – Порошенко

 

Дворічна політика умиротворення Путіна, які сповідував Зеленський, миру Україні не принесла, натомість влада втратила підтримку міжнародних партнерів. Про це під час виступу на з’їзді «Європейської Солідарності» заявив лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко.

Він зауважив, що ще рік тому у парламенті депутати з монобільшості заперечували необхідність постанови щодо надання Україхнини ПДЧ в НАТО, а тепер Зеленський «шукає крайніх».

«Перший і головний виклик – війна, бо не вдалося «зійтись з Путіним десь посередині», стати на коліна для того, щоб побачити в його очах мир», – констатує Порошенко.

«Дворічна політика умиротворення агресора зазнала системного краху. Зараз як ніколи є величезний ризик залишитися з агресором сам на сам», – застерігає Порошенко владу, яка своїми діями руйнує ту коаліцію, яка крок за кроком і день за днем будувалася 5 років.

«Тоді діяли санкції проти Путіна за Крим, санкції проти Північного потоку-2, санкції за окупований Донбас, санкції за МЧ 17, за Керченську протоку. Кожен цей крок – це наша дипломатична перемога, яка зараз так бездарно розтринькується звинуваченнями в бік Байдена і США, Меркель і Німеччини, Макрона і Франції», – наголошує Петро Порошенко.

«І тільки по відношенню до Путіна ми не чуємо жодного коментаря», – констатує п’ятий Президент. Порошенко зауважив, що така недолуга зовнішня політика призвела до неучасті України у двох самітах НАТО поспіль.

«Це вже вважалося рутиною, бо в 2014 в Британії і закінчуючи самітом в Брюсселі, самітом в Варшаві – ну а як же без України? І вже два роки Україну на це зібрання не запрошують, а Зеленський знову намагається сховатися від безвідповідальності, звинувачуючи Порошенка, Байдена, Меркель, Макрона. Мені не соромно бути в цій компанії – якби від цього не страждала Україна», – говорить Петро Порошенко.

«Ми за кордоном і на зустрічах з міжнародними делегаціями кажемо про План дій щодо членства в НАТО. Ще рік тому вся наша фракція у ВРУ була звинувачена в тому, що ми дарма піднімаємо питання про ПДЧ і постанову з цього приводу. Зараз вони цього соромляться», – зауважив Порошенко.

«Війна і безпека – це те, де Україна має об’єднатися для того, щоб як в 2014 захистити нашу землю», – резюмує п’ятий Президент.

Джерело

 

Ветерани війни проти російської агресії створили громадську організацію «Брати по зброї»

 

Ветерани війни проти російської агресії створили громадську організацію «Брати по зброї», мета якої – захист української державності і побудова розвиненої європейської України. Про це заявив ветеран, депутат Київської міської ради від «Європейської Солідарності» Олександр Погребиський під час з’їзду партії.

«Дежавю 2014 року – це те, що найчастіше відчуваєш зараз, коли економіка країни була зруйнована, коли від ЗСУ залишилась тільки назва. А на порозі стояв сильний ворог. Сьогодні я радий представити нову громадську ветеранську організації з назвою «Брати по зброї». Ми не створюємо альтернативну військову партію. Ми будемо підтримувати обраний в 2014 році нашим Верховним Головнокомандувачем курс на побудову сильної, розвиненої, заможної національно свідомої України», – сказав він.

«Україна понад усе. Для нас це не гасло – це модель держави, яка поважає себе, свою мову, історію, культуру, яка здатна захищати себе. І створити сприятливі умови для захисту своїх громадян і дотримуватися насамперед власних інтересів і нікому не дозволяти вказувати як нам жити з позиції міфічного «старшого брата», – додав депутат.

Також ветеран наголосив, що кожен українець має зробити максимум задля своєї держави. «Для нас – це національна ідея. І в цьому ми безсумнівні націоналісти, як і будь-який усвідомлений громадянин України. Був такий справжній ветеран Джон Кеннеді. Він сказав під час своєї президентської інавгурації «Не питай, що твоя країна може зробити для тебе. Запитай, що ти можеш зробити для своєї країни. Він був абсолютно правий», – зазначив Погребиський.

«Пора об’єднати сили людей, які довели свою вірність країні в бою і рятували країну від некомпетентності, зради і розчарування. Саме ці люди не дозволять віддати, продати і закреслити те за що вони воювали. Досить ховатися за нав’язану нам аполітичність і нескінченно чистити кулемет. Пора об’єднувати тих, хто вміє правильно діяти, а не тільки правильно говорити. І йти до мети. До перемоги. Разом крок за кроком не відступаючи», – акцентував Олександр Погребиський.

 

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привітав нову громадську організацію і побажав активістам наснаги у відстоюванні українського національного інтересу.

«Я хочу запросити на цю сцену всіх ветеранів антитерористичної операції, ветеранів війни проти агресії Росії. Прошу, всі, хто воював, хто боронив і боронить нашу державу, хто зараз у військовій формі і без неї. Слава волонтерам і добровольцям. Слава Україні. Ми вітаємо нову громадську організацію, яка сьогодні задекларувала своє створення, і буде потужною та сильною», – наголосив Порошенко.

Як розповів ветеран 10-ої ОГШБ, голова правління ГО Гліб Бабіч, добровольці захистили державу в 2014 році і продовжать захищати українську державність від зазіхань будь-кого.

«Ми брали участь в найголовнішій політиці держави – захисті самої держави і своїх співгромадян. Наш вплив був величезним. Саме ми – добровольці, військові, Нацгвардія і інші силові структури – зупинили агресію, і дали всім іншим, включаючи державний і політичний апарат – мобілізуватися, наростити сили, і разом протистояти ворогові. Саме добровольці, військові та волонтери показали іншим приклад – чого можна домогтися за рахунок мужності, самовідданості і мотивації. Саме ми були вістрям політики держави», – зазначив він.

«Людей, які пройшли війну не можна налякати – вони вже бачили найстрашніше. Більшість з них – не можна купити. Вони захищали цінності, які вище за гроші. Вони знайомі з ситуаціями, в яких гроші не вирішують нічого. У них є принципи, які значно чесніше «понять »за якими живе пів-країни. Прийшов час справжніх еліт. І ветерани, чи «люди війни» – повинні в них увійти. Тільки тоді держава буде життєздатною», – резюмував Гліб Бабіч.

Джерело

 

Саме з «Європейською Солідарністю» пов’язані надії на вихід з кризи, куди завела нас «зелена команда» – видатні українці звернулися до з’їзду

 

«Європейська Солідарність» об’єднала багато професійних та патріотичних людей, які довели свою ефективність та відданість Україні. Нині партія має багато завдань та роботи для продовження реформ і розвитку України як повноправного майбутнього члена Європейського Союзу та НАТО – відомі українці звернулися до з’їзду з побажаннями і привітаннями.

Українська письменниця, поетеса, есеїстка і публічна інтелектуалка Оксана Забужко зауважила, що нині українці перебувають у досить тривожному стані за майбутнє країни.

«Хочу донести до вас ту емоційну психологічну атмосферу, яка сьогодні либонь об’єднує всіх в Україні, хто заклопотаний її майбутнім. Це відчуття людей, які бачать як їхня країна подібно до того «бла-бла-кару», який раптом серед ночі збочивши зі шляху, женеться десь в темряві лісом по бакаях, за кермом весело гигоче просто зграя обкурених підлітків, а пасажири з жахом роззираються довкола – чи є дорослі, котрі могли б перехопити кермо і вивести країну на той шлях, яким вона гордо рухалася ще вчора», – описала вона загальний суспільний настрій.

«Коли приємно було бути українцем, коли весь світ дивився на нашу країну з надією, в якій хотілося жити і для якої хотілося працювати. І от ми знову сповзаємо, нас знову перестають сприймати як суб’єктів світової історії. І знову молодь починає міркувати куди звідси втікати з цієї країни, яка стала отим самим тілом без голови як говорилося ще в «Слові о полку Ігоревім». Бажаю вам стати такою об’єднавчою головою для цілої України», – звернулася Оксана Забужко до політичної сили.

Український поет, прозаїк, перекладач Юрій Андрухович, в свою чергу, зауважив, що діалог із владою в Україні не завжди складався просто і наша історія знає небагато таких періодів.

Водночас письменних зазначив, що був такий період, коли цей діалог був дуже продуктивний. «Це відбивалося і на загальному суспільному нерві, суспільному настрої, який формував волонтерський рух, добровольчі батальйони. Який також формував особливу культурно-мистецьку активність – виникнення нових фестивалів, загалом мистецьких проектів. Великий стрибок вгору і вперед у книго-видавничій справі, звичайно кінематограф», – сказав він.

Юрій Андрухович констатував, що на сьогоднішній день діалогу між владою і суспільством немає. «Тому, що влада в Україні його уникає. Вона виходить із тих навиків якими володіє, а це навики телевізійного шоу-бізнесу. Взаємодія із владою, яка була можливою і навіть бажана в попередній політичній каденції, на сьогодні фактично зупинена», – додав він.

Він закликав бути напоготові, бо поведінка нинішньої влади подібна до сюжету телесеріалу і передбачає дуже несподівані ходи, а отже бажаючи здивувати глядачів, може зробити щось таке, що ми прокинемося завтра в іншій країні.

Дипломат, перекладач Дмитро Чекалкін зауважив, що ніколи не треба скаржитись на важкі часи, бо людина народжена для того, щоб їх покращити.

«Немає в цій країні сьогодні іншої сили, з якою можна було б пов’язувати надії на покращення нашого життя, на вихід з цієї кризи, куди завела нас ця «зелена команда»», – звернувся він до учасників з’їзду.

Він нагадав, що президент Зеленський сам себе назвав чемпіоном по боротьбі з коронавірусом, обіцяв вивести Україну з кризи і залучити потік інвестицій. «Ми бачили результати цієї популістичні діяльності. Ми бачили цю майстерність. Два роки тому я дійсно назвав Зеленського чемпіоном – чемпіоном із популізму, блюзнірства, лицемірства та брехні. І вони дійсно доводять, що вони достойні цього титулу», – зауважив він.

Українська акторка театру та кіно Ада Роговцева зазначила: «За часів Порошенка почався рух у кінематографі – дуже багато було знято хороших фільмів, які роблять честь нашій країні. І цей рух треба продовжувати. Треба дбати про кіно, культуру, театр, виховання наших дітей. Тому що ті одинички, які пробиваються як крізь асфальт квіточки – це мало. Треба щоб загальний рівень культури був високим».

«А для цього у вас, члени партії, дуже багато роботи. У «Європейській Солідарності» у мене дуже багато друзів, там дуже багато зібралося хороших, добрих, відданих Україні людей. Хочу побажати успіху у роботі з’їзду, і щоб вона була направлена на те, як зробити кожній людини, що живе в Україні вірити тим, хто нами керує, тим, хто про нас дбає, хто всіляко підсилює авторитет України в світі», – сказала акторка.

Ректор Українського католицького університету, громадський діяч Богдан Прах також наголосив на важливості підтримки та розвитку української мови та культури, який активізувався одразу після Революції Гідності.

«Зараз ті реформи, які були розпочаті і були криком Майдану, зупинилися. Таке враження, що ми крок за кроком робимо назад. Це дуже небезпечно», – констатував Богдан Прах.

«Всім нам треба на сьогоднішній день об’єднуватися, бути разом і цінувати те, що ми мали досі. Цінувати те, що ми виборювали, за що на Майдані і пізніше на захисті нашої країни віддавали життя наші молоді люди. І ми робимо все можливе, щоб підтримувати всі ініціативи, які відновлюють, відроджують гідність кожного українця», – сказав він.

Учасників з’їзду також привітав лідер українського рок-гурту Kozak System Іван Леньо. Гурт виконав свої найвідоміші композиції, а також презентував нові пісні.

Джерело

 

«Європейська Солідарність» презентувала унікальну «ЄС платформу» для онлайн-комунакацій депутатів усіх рівнів і партійців

 

У Києві на з’їзді партії «Європейська Солідарність» була презентована унікальна «ЄС платформа», за допомогою якого депутати всіх рівнів і партійці зможуть комунікувати між собою онлайн, ділитися досвідом і оперативно вирішувати спільні завдання.

«Ми вирішили в партії розробити абсолютно нову платформу, де кожен депутат від «Європейської Солідарності» буде мати зворотній зв‘язок для того, щоб висловлювати свої позиції, які точно будуть почуті. Будуть обговорюватися ті ініціативи, які партія висуває як лідерська опозиційна сила», – сказав Голова «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко.

Він зазначив, що платформа дозволить здійснювати ефективну координацію дій у Верховній Раді, в обласних і місцевих радах.

«Я думаю, що це буде абсолютно небачена ситуація серед українського політичного життя. Це буде ще одним доказом, що ми з вами є справжньою, крутою, поки що опозиційною, але лідируючою політичною силою України. Найкращою. Чому я в цьому впевнений? Бо ми єдина команда – крута, драйвова, правильна, європейська», – сказав Порошенко.

«Ми – команда з колосальним досвідом вирішення найскладніших проблем. Ми – команда переможців. Ми з вами переможемо заради України і українців, які чекають цієї перемоги», – наголосив п’ятий Президент.

Лідерка ГО «Солідарна Молодь», депутатка Київради Дінара Габібуллаєва зазначила, що «ЄС платформа» – це інструмент, завдяки якому можуть створюватися унікальні проекти. «ЄС платформа показала 100% готовність до прозорості та відкритості. ЄС платформа показала, що ми готові до змін, тому що світ стає суперсучасним… Ми будуємо партію, яка 24/7 онлайн в телефоні, планшеті, ноутбуці» – сказала вона.

«ЄС платформа – це унікальний продукт, тому що у всьому українському політичному середовищі немає такої платформи, яка б об’єднувала таку кількість людей і давала таку коопераціюю. Але таке є в європейських країнах і політичних структурах європейських країн. Це свідчить про те, що «Європейська Солідарність» саме та політична партія, яка впроваджує найкращі західні та європейські практики в Україні на своєму власному прикладі», – додала Габібуллаєва.

«Я мрію, щоб ця платформа так само як і мені допомогла реалізувати свої проекти іншим депутатам, бо саме ця платформа дозволяє бути почутим, дозволяє подавати свої ініціативи, долучатися до всіх івентів. Ця платформа відкрита, тут кожен може стати частиною чогось великого, тому що «Європейська Солідарність» – це платформа можливостей», – додала Дінара Габібуллаєва.

Джерело

 

Марина Порошенко: «Допомагати і захищати» – це не просто гасло нашої команди, це наше щоденне життя

 

Тема благодійності та волонтерської допомоги залишається невід’ємною частиною діяльності команди Фонду Порошенка, «Європейської Солідарності», «Справи Громад» та волонтерів. Про це під час виступу на з’їзда партії «Європейська Солідарність» заявила Голова Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко.

«Сьогодні ми обговорюємо надзвичайно важливі питання пов’язані з розвитком країни та громадянського суспільства. За понад 20 років роботи Фонду Порошенка нам вдалося реалізувати велику кількість важливих для країни проектів у сфері культури. Це – і найбільший світло-музичний фонтан Рошен у Вінниці, і Центр Анни Київської у Франції, й археологічні дослідження на місці поховання короля Данила Галицького у Польщі, і будівництво єдиного за часів незалежності України Театру на Подолі. Всі ці проекти були спрямовані на розвиток країни та популяризацію її в світі», – нагадала Марина Порошенко.

Вона нагадала – у 2014 році збройна агресія з боку Російської Федерації змінила життя кожного українця та поставила Україну перед новим викликом – тримати оборону при фактично зруйнованій та обеззброєній армії та розграбованій країні, повній відсутності державних коштів.

«Саме тоді ми спрямували всі свої зусилля на допомогу армії – системи протиповітряної оборони, озброєння для десантно-штурмових військ, житло для військових. Все те, що допомогло тоді нам вистояти, вистояти всій країні. Розуміючи важливість якісної та своєчасної медичної допомоги для наших громадян, ми допомагали будувати нові та реконструювати старі медичні заклади. Це і будівництво нового корпусу дитячої лікарні ОХМАТДИТ, і реконструкція відділення онкогематології й трансплантації кісткового мозку в Національному інституті раку в Києві, і реконструкція багатопрофільної лікарні в Кременчуці», – зазначила Порошенко.

«Багато зусиль ми спрямували на розвиток інклюзивних навчальних закладів, програми навчання для освітян, створення безбар’єрного середовища та формування відкритого й толерантного суспільства», – зауважила Марина Порошенко.

Вона повідомила, що лише протягом 2015 -2019 років на благодійність та підтримку української армії у Порошенка було спрямовано понад 1,5 мільярди гривень. А 2020 рік знову став несподіваним викликом для всієї країни – нагадує Марина Порошенко.

«Пандемія коронавірусу. Вона прийшла в Україну і, через повну безпорадність та непрофесійні дії центральної влади, боляче зачепила кожну українську родину. Як і в 2014-му році, ми об’єднали свої зусилля з тисячами волонтерів та благодійників. Лікарям ми допомагаємо захисними костюмами, противірусними окулярами, масками, які сотнями тисяч ми регулярно завозили в Україну. Але пріоритетом роботи нашої команди було налагодити вітчизняне виробництво захисних костюмів, щоб не тільки забезпечити наших лікарів, а й створити нові робочі місця в України. Саме таке виробництво ми запустили в Чернігові», – говорить Марина Порошенко.

«Протягом всього часу епідемії медичні заклади, які лікують хворих на коронавірус, ми забезпечували апаратами штучної вентиляції легень, рентген-апаратами, пульсоксиметрами та тестами для виявлення коронавірусу. Крім того, в останню хвилю пандемії, ми передали до опорних лікарень України сотні кисневих концентраторів для допомоги тим пацієнтам, які без апарата не могли дихати. Саме так ми боремося за життя кожного українця», – наголошує голова Комісії Київради.

«Впродовж цілого року в нашому офісі збиралися волонтери й активісти громадської організації «Справа Громад», Фонду Порошенка, «Європейської Солідарності» та нашої молодіжки, які формували набори необхідних продуктів для пенсіонерів, осіб з інвалідністю та багатодітних сімей. За цей час десятки тисяч наборів було сформовано та передано соціально-незахищеним громадянам з різних куточків України», – зазначила Марина Порошенко.

«Незважаючи на те, що дехто завершив війну в своїй голові… війна триває. А тому разом з вами, ми продовжуємо допомагати українській армії. Наприкінці травня ми передали на передову батальйонний комплект системи відеоспостереження. Це – саме те обладнання, яке служить «очима» нашим захисникам, а значить – збереже не одне життя. Лише за останні кілька днів понад півтори тисячі наших громадян перерахували від 9 до 50 000 гривень особистих коштів для захисту і купівлі другого батальйонного комплексу відеоспостереження для 10 ОГШБ на фронті. І тому вже найближчими днями ми зможемо передати його нашим захисникам», – повідомила пані Марина.

«Коли ми разом – ніхто і ніщо не зможе нас здолати, тому що ми і є Україна», – резюмує Марина Порошенко.

Джерело

 

Ірина Геращенко: Вимагаємо від Зеленського поновити перемовини про звільнення заручників Кремля на всіх міжнародних майданчиках

 

Задля підтримки політв’язнів і їхніх родин фракція «Європейської Солідарності» розробила законопроєкт про статус заручників, політв’язнів і військовополонених, і вимагає його негайного ухвалення. Про це співголова фракції «Європейська Солідарність», Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014—2019) Ірина Геращенко наголосила під час з’їзду партії.

«На кожній зустрічі ми з вами маємо боротися за українців. І не тільки за українців. Протасевич, Навальний – не важливі прізвища. Важливо, що їх утримує режим Путіна. І чим голосніше на всіх майданчиках світу ми будемо нагадувати про путінський режим і його злочини, тим раніше цей режим піде в нікуди і ми переможемо», – наголосила народна депутатка.

«Ми вітаємо створення політв’язнями платформи. І ми дякуємо Роману Сущенку, одному з ініціаторів цієї платформи політв’язнів. Платформи, яка сьогодні нагадує владі, що треба завжди боротися за своїх», – зауважила Ірина Геращенко.

«У нас є пропозиція, щоб в резолюції з’їзду ми проголосували: перше, ВР має прийняти законопроєкт «Європейської Солідарності» про статус заручників, політв’язнів і військовополонених. Їхні родини мають отримати підтримку. Друге, від нашого з’їзду маємо проголосувати резолюцію, спонукати українську владу негайно поновити перемовини з усім світом за звільнення заручників»,- запропонувала Ірина Геращенко.

«Зеленський не відосики має писати, а мати переговори з Байденом і просити його тиснути на Путіна не тільки про Північний потік – 2, а і про звільнення всіх заручників і політв’язнів», – долала народна депутатка.

«Трете, резолюція нашого з’їзду має бути наступна: кримські татари не можуть бути усунуті від Кримської платформи. Це є ненормально. Ахтем Чийгоз, Мустафа Джемілєв мають долучитися до неї»,- акцентувала Геращенко.

Політв’язень Ігор Козловський подякував п’ятому Президенту Петру Порошенку і «Європейській Солідарності» за боротьбу, яка відбувалася за кожного політв’язня.

«Інформаційна підтримка на всіх майданчиках, підтримка від влади, – це дуже важливо. Це означає, що люди, які в підвалах, вони не залишилися на одинці зі своєю бідою, не залишилися наодинці з бідою і їхні рідні і близькі. Але також сьогодні важлива і правова підтримка, і закон про статус заручників, політв’язнів, військовополонених вкрай важливий», – сказав Ігор Козловський.

Політв’язень Марія Варфоломєєва зауважила: «Існує думка, що це покоління втрачене назавжди, що неможливо нічого зробити, що ці люди будуть завжди нас ненавидіти. Аде я так не думаю. Більшість людей живуть за принципом «какая разница» – їм все одно, чи то буде Україна, чи то буде Росія. Тому просто показувати, що відбувається в Росії, репресії, коли щодня катують людей, що люди живуть не на якісь захмарні зарплати, не якісь захмарні здобутки Путіна.
Насправді ці люди нічого не отримують із того, на що вони розраховують. Тому потрібно розповідати правду про те, що відбувається в Росії».

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», політв’язень Ахтем Чийгоз зауважив, що ті, хто зараз знаходяться в російських в’язницях, чекають боротьби за них і потужного тиску на Путіна.

 

«Зараз всі ті, хто сидять у колоніях, ми спілкуємося з ними. Що чекають вони від України? Тієї потужності, того тиску, якого боїться Путін. Тієї згуртованості наших партнерів по світу. А не того, що іноді буває соромно за дії влади, яка не розуміє природу нашої боротьби у цих в’язницях.

«Європейська Солідарність» – це платформа, яка об’єднує, до якої тягнуться всі в Україні, хто бореться за символи України. Ми обов’язково цього ворога переможемо. Ми звільнимо всіх. І території – обов’язково. В Криму нас усі чекають. Вони не будуть зупиняти спротив окупанту. Так, буде кров, на жаль. Але це є і шлях до перемоги, і ми обов’язково переможемо», – наголосив народний депутат.

Джерело


Ірина Геращенко

Масштабний з’їзд «ЄС». Локація – Арт-платформа. Ми всі скучили за живим спілкуванням. А в опозиційній партії дискусії, особливо в міжвиборчий період, визначають рух.

Важливо, ми зібрали не лише наші регіональні осередки, а й позапартійних людей, з якими в нас спільні цінності – ветеранів, волонтерів, громадських активістів, медиків.

Мала честь вести дискусію про мирний процес, до якої доєдналися колишні бранці Кремля. Переконана, переселенці додають нових смислів, пульсу країні. Ми маємо активніше долучати їх до наших акцій, бо маємо спільну мету – звільнення окупованих територій.

Впевнена, прізвища заручників, їх історії мають звучати на всіх міжнародних майданчиках . Закликала разом звернутися до ВР з вимогою негайно прийняти закон про статус політв’язнів і військовополонених.

Сильна армія, потужна антипутінська коаліція, миротворці – це частина нашого плану реінтеграції.

Дякую колишнім бранцям Ахтему Чийгозу, Ігорю Козловському, Марії Варфоломіївій за важливі тези про принциповість інформаційної складової в гібридній війні, про підтримку родин бранців і юридичний захист, підготовку колективного позову проти РФ, це має об’єднати всі політичні сили.

Наша місія, як опозиційної політичної сили, – бути корисними країні, контролювати владу, не
дати зруйнувати реформи.

100% Україна! – наша нова стратегія. Україна має відбутися як сильна, незалежна, європейська. Ми розпочали цей шлях і маємо ясну стратегію і чіткий план, як рухатися далі, посилюючи армію, економіку, відстоюючи нашу суб’єктність.

Навіть в опозиції ми відчуваємо колосальну відповідальність за нашу країну, за євроатлантичну інтеграцію. Центр і регіони, кожен осередок і партієць «ЄС» працюють, аби реалізувати потенціал України на всі 100%.

Петро Порошенко закликав всі демократичні сили до об’єднання, аби зупинити некомпетентність влади, тиск на бізнес, руйнацію реформ.

Під популістськими гаслами ми спостерігаємо наступ на демократію, концентрацію влади в одних руках, створення кишенькових силових структур. Не збираємося цьому толерувати.

Була щаслива спілкуванню в колі друзів і однодумців.


Юрій Бірюков

Я его плохо понимал и не голосовал за него во время выборов 14-го года. Но уже с начала мая 14-го осознал, что он станет президентом.

Ровно 7 лет назад я слушал инаугурационную речь и поймал себя на мысли, что мне ИНТЕРЕСНО слушать. Что, согласитесь, достаточно редко для политических выступлений.

Семь лет снова стало модно думать про политику и страну. Как после Оранжевой революции, когда впервые стало модно за границей говорить про себя как про украинца.

Два года назад страна выбрала другой путь. Два года назад стало стыдно за выбор страны. Но патриотизм и любовь к Украине не уходят из-за странного результата голосования нашего народа. Это внутри.

И мы продолжаем борьбу.


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Отже, з’їзд партії “Європейська Солідарність” завершено. Які загальні враження?

Як гість я побачив намір зібрати прибічників і дати їм зрозуміти, що “ми – сила”, а партія тримається впевнено. Враховуючи, який шалений тиск іде на “ЄвроСолідарність” і на Порошенка особисто через медіа, це не дивно. До речі, Порошенко в боргу не лишився і потролив преЗЕдента від усієї душі щирої. Весело і влучно.

Делегати з’їзду продовжують роботу і шось будуть вирішувати. Тої частини я не бачу, і що там – не знаю. Певно, керівництву партії потрібно знати думку партійного активу.

Друге, відкриттям стало вітання від Віталія Кличка. Заява жорстка, Кличко по суті заявив про намір підтримати ЄС. Власне, зелень сама його штовхнула до цього. Тепер мають.

Третє, презентовано створення ветеранської організації “Брати по зброї”. Серед прибічників “ЄвроСолідарності” ветеранів АТО не бракує. Тепер з’являється організація, яка займатиметься питаннями людей з досвітом захисту своєї країни зі зброєю в руках. З усіма похідними.

Четверте, створення “ЄС-платформи”, електронного додатку, що дозволить бачити роботу місцевих організацій ЄС, оцінювати її та мати зворотній зв’язок партійцям на місцях.

Приблизно так. Ну а головне враження, старе добре “Нас багато – нас не подолати”. Партія – живий організм. Партія діє. Партія готова зібратися коли треба в доволі короткий термін. Партія готова йти вперед. І перемагати.

І так, попри дощ за всіма прогнозами погоди, над відкритим майданчиком, де проходив з’їзд, постало блакитне небо з сяючим сонечком. Погода видалася дивовижна. Так що природа теж за нас!


Тарас Чорновіл

Закінчилася публічна частина з’їзду Європейської Солідарності. Зараз розпочалася друга, чисто організаційна складова, яка пройде лише за участі делегатів. Наскільки розумію, нічого таємного й сенсаційного там нема, деякі кадрові зміни в партії, якісь назрілі уточнення в статутних документах. Згідно законодавства, партійного статуту та принципу дії демократичних партій більшість рішень мають затверджуватися саме на партійних з’їздах із рівноправним делегуванням від партійних організацій, а не одноосібно фюрером чи вузькою стаєй товаріщєй, як це виглядає у тих же слуг Зеленського.

Щодо публічної частини, то це було патріотично, піднесено, сповнено відповідною символікою та, врешті, красиво.

Щодо підсумків, то тут були кілька важливих акцентів. Виступ лідера партії Петра Порошенка – це, як і належиться на партійному з’їзді, чітко сформульовані тези стосовно політичної ситуації та позиції партії в нинішніх політичних обставинах.

Загалом, весь перебіг форуму був цікавий, а виступ Порошенка дуже раджу прослухати. Емоційно, змістовно, з часткою тролінгу стосовно зелених шмарклів. Якихось кардинальних змін в оцінці ситуації в країні та в позиції партії не помітив. Бо й нічого особливо не змінилося. Це лише для любителів локшини на вухах Зеленський почав якийсь новий етап, а насправді помінялася лише словесна риторика. Порох порівняв усю цю імітацію бурхливої діяльності з заняттям того ж Зеленського на тренажері в традиційному його відосику: тужиться, преться, пукає, мучиться, щось витискає із себе, а з місця не рухається…

Щодо інших нюансів із публічної частини. Створення ветеранської організації “Брати по зброї”. Це дуже серйозний меседж владі. Там Аваков, мабуть, вуха Зеленському продзижчав, як він розвів своїми нацкорпусами й нацдружинами протестне патріотичне середовище. Мовляв, його штрейхбрехери тільки шумові ефекти продукуватимуть, а будь-які акції спротиву зуміють саботувати й дезорганізувати. І справді, Рух Опору Капітуляції частково заблокований із середини. Поява серйозної громадянської ініціативи ветеранів показує, що уся тривала саботажна акція тепер коту під хвіст. Влада має відчувати, що в неї під ногами земля горітиме після переходу через давно вже озвучені червоні лінії. Бо якось дуже в Зеленського нагло стали поводитися. Організація чітко пов’язує себе з партією ЄС. А ще в правовому плані не є ні приватною армією, ні бойовою структурою. Хоча акцент, з яким про це було оголошено, декого мав би дуже напружити. Прискіпатися нема до чого, а остерігатися таки доведеться.

Другий важливий пункт публічної частини з’їзду – це запуск “цифрової платформи депутата ЄС”, що має стати партійним організатором і комунікатором. Теж цікава ініціатива, що стимулюватиме до активізації партійний актив та обранців від партії. Річ потрібна й для контролю та стимулювання, бо маємо чимало негативних прикладів з часів діяльності великих, але малоефективних фракцій БПП в місцевих радах. А ще це нормальний засіб комунікації всередині партії та назовні. Тай для партійної агітації такий механізм не зашкодить.

Це основні підсумки. А щодо головних ідеологічних постулатів, то слід буде прослухати виступ Петра Порошенка.


Гліб Бабіч

Кажуть, а що там у вас на з’їзді ЄС було? Ну, типу, що добре, ви вже все розповіли. А погано що було?
Доповідаю. На з’їзді ЄС було дуже погано.

Дуже погано з пафосом і звичним для з’їздів офіціозом. Починаючи з моменту, коли всі збиралися і спілкувалися. Знаєте, найцікавіше ходити серед сотень і сотень людей і ловити уривки розмов. Поки люди в розслабленому стані спілкування, кави і, вибачте, курилок. У цей момент вони говорять відкрито і про те, що їх дійсно турбує. Відкриттям для мене це не було. Я здивувався цьому ще в 19-му, коли перший раз потрапив в офіс ЄС (і в офіс Справи Громад). В абсолютній більшості – про що б вони не говорили – це пов’язано з їхньою країною. Тобто з Україною. Мені можна не вірити. Але тоді мені шкода, що ви цього не чули самі. Приходьте.

А апогеєм було, коли на сцену почали виходити військові (я не ділю їх на нинішніх і ветеранів), коли їх туди запросив Порох. Не для того, щоб вони казали якісь підготовані слова підтримки або вдячності. Цього не було взагалі. А щоб їх вшанували всі присутні. Бо саме завдяки їм можливі будь які українські з’їзди та події. І ніхто не очікував, наскільки їх буде багато.

Ну, а коли грали KOZAK SYSTEM, і я побачив у них “на пульті” Кривавого Пастора, я зрозумів, що бачив уже все 😆 .

І ще було весело. І легко. Бо коло світлих людей і однодумців.

А ще була кава. І сало з домашнім хлібом на обласних стендах.

І шашлики були, і навіть шаурма, смузі, фреші та багато льоду у будь-яких напоях. Тільки це вже у загальній зоні Арт-Заводу Платформа. Для всіх. І за свої гроші. Як це прийнято у нормальних людей.

Фото © Михайло Палінчак та Facebook учасників з’їзду

Автор