Рукодупи чи злочинці?..

Анна Оскомина

Трошки конспірології. Так, я знаю про бритви Оккама та Хенлона, і все ж відчуваю необхідність це з вами обговорити.

Успішна вакцинація – чи не найефективніший спосіб затримати падіння рейтингу, невідворотне через зниження рівня життя. Більш того, вона була обіцяна Зеленським заздалегідь, і за язика його ніхто не тягнув. Настільки впевнено обіцяна, що ми й гадки не мали, що до грудня 2020 ніхто й пальцем об палець не вдарить, щоб щось розпочати.

Чому ж так мало зроблено щодо вакцинації? В мене є підозра, що це зроблено навмисно.

1. Безконечні локдауни дозволяють тримати населення в покорі. Чисельність протестів напряму залежить, чи схочуть/зможуть до столиці доїхати люди з області та з інших міст. Нечисельний мітинг легко розігнати силами аваківців.

2. Малий та середній бізнес – кровоносна система економіки, – слабне та знекровлюється. Прошарок підприємців випадає з громадської діяльності, бо змушений витрачати значно більше зусиль, щоб вижити, і отримує при цьому значно менше доходів.

3. В населення, скутого локдаунами і безпросвітністю перспектив подолання пандемії з одного боку, пригніченим зростанням цін та скороченням доходів, а також урізанням державної підтримки з другого, виробляється т.н. “вивчена безпорадність”. Яка до того ж посилюється зруйнованими соціальною дистанцією звичними контактами. Людям погано, безпросвітно, вони живуть в страху і тривозі та часто не мають змоги обговорити свої страхи у звичному колі через ризик зараження. Безумовно, що б хто не казав на люди, але усвідомлення власної участі у виборі цієї влади та покладанні на неї самих райдужних надій пригноблює психіку ще сильніше.
Слабкі, знерухомлені, стривожені та налякані, спустошені фінансово та емоційно, обдолбувані щоденно пропагандою, позбавлені можливості протестувати та заробити – ідеально керований та підлеглий нарід для такої влади.

4. Окремий бонус – поступове вимирання старого населення. Так, вимирає не тільки воно, але я впевнена, що в статистиці смертності збільшення частки старого населення буде помітним. Якщо з 43 тисяч померлих 25 тисяч – пенсіонери та люди передпенсійного віку, то 25 тіс * 2 тіс * 12 міс = 600 млн грн економії за рік тільки на несплаті їм пенсій. А ще мінус витрати на медобслуговування, пільги, субсидії тощо. І це тільки статистика з ковіду, а скільки літніх людей померло, не отримавши вчасно допомогу з інших хвороб?..
Їм вигідно виморювати старих. Якщо у вас є сумніви щодо цього, пошукайте першу статистику по недавній вакцинації Пфайзером, яку було заявлено як першочергову “для літніх людей”. Ця статистика якнайкраще ілюструє істинні наміри влади.

5. Якщо прибите та пригнічене населення мовчить та не бунтує, це дає необмежені можливості для влади на всеохоплюючий безконтрольний розпил всього, до чого влада здатна дотягнутися. І зеленій банді пофігу, чим це скінчиться, навіть якщо атомним вибухом. Вони встигнуть втекти, в них вже всі ходи та нички продумані. Ми, як прохвесор Вибігалло у Стругацьких, запрограмували «стандартного суперегоцентриста». Тільки вибігаллівський кадавр не пилив брехливих відосиків і не мав можливості здати країну ворогу.

6. Ну і останнє. Вакцина на сьогодні – рідкісний та цінний ресурс, виключний доступ до отримання та розподілу якого має влада. Ідеальні умови для корупції у астрономічних масштабах. А розтягування процесу вакцинації у часі – це, фактично, мультиплікатор для цього заробітку. Нащо їм позбавляти себе таких можливостей? Не заради ж благополуччя народу. Більш того, якщо затягнути все надовше та довести до катастрофи, то, може, за вакцину взагалі платити не прийдеться, бо жалісливий Захід поділиться своєю на халяву?

Отже, якщо ви дочитали до цього місця, скажіть мені щиро, – невже вакцинація провалена виключно через те, що зелена банда – просто рукодупи, і в яких немає жодного злого умислу?

 

Фото © Эльдар Сарахман / УП

Автор