СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 20.04.2021

Республіка Нігер

Внаслідок збройного нападу на поминальну церемонію в селі Гайгороу регіону Тіллабері, розташованого поблизу кордону з Малі, загинули 19 мирних жителів.

Арабська Республіка Єгипет

Група прихильників угруповання «ІД» опублікувала в мережі Інтернет відеозапис страти трьох чоловіків. Убиваючи 62-річного копта-християнина, терористи заявили, що це попередження для всіх християн. Інші двоє були вбиті за те, що «надавали підтримку єгипетським військовим та іншим силовикам».

Ісламська Республіка Афганістан

Радник з національної безпеки США Д. Салліван заявив, що ніхто не може дати гарантії щодо майбутнього Афганістану після виведення військ, і що  США продовжать стежити за ситуацією в ІРА.

М’янма

Кількість убитих внаслідок розгону акцій протесту досягла 738 осіб. За останню добу вбито 7 осіб, 3 261 учасник акцій залишається під вартою, стосовно 970 видано ордер на арешт.

Представницький комітет асамблеї Союзу (CRPH), сформований депутатами проти військового перевороту, оголосив про створення тимчасового цивільного уряду і звернувся із запитом на участь у саміті лідерів АСЕАН, який відбудеться 24 квітня в Індонезії.

ЄС розширив санкції проти М’янми за придушення акцій протесту. До списку санкцій додано 10 осіб, в основному вищих чиновників Державної адміністративної ради і дві організації: Myanmar Economic Holdings Ltd (MEHL) і Myanmar Economic Corporation (MEC).

Республіка Ірак

ВПС Туреччини завдали удару по об’єктах організації РКК в районі Метін, нейтралізовано 9 бойовиків.

Федеративна Демократична Республіка Ефіопія

У штаті Амхара оголошено режим надзвичайного стану на тлі зростання кількості зіткнень між представниками народностей амхара й оромо, жертвами яких стала велика кількість людей.

Республіка Чад

Кількість жертв зіткнення в регіоні Саламат між арабами й етнічними угрупованнями дагал і кібет на півдні країни досягла 100 осіб. У провінцію переміщено сили безпеки.

Республіка Південний Судан

Щонайменше 16 мирних жителів загинули за минулі вихідні внаслідок зіткнень між двома громадами у штаті Озерний, ще 20 постраждали. На місце  зіткнень відправлено сили безпеки.

Ісламська Республіка Пакистан

У Лахорі звільнено 11 поліцейських, узятих у заручники прихильниками радикального ісламістського угруповання «Техрік-і-Лаббайк Пакистан» (TLP), яке виступає за висилку французького посла. Офіцерів тримали у фортеці мечеті TLP, яка зараз оточена поліцією.

Албанська Республіка

У Тирані чоловік напав із ножем на п’ятьох людей у мечеті. Поліція затримала нападника.

Джерело

Автор