Петро Порошенко у Черкасах презентував медикам Комплексний антиковідний план (фото, відео)

Щодня ми всі маємо дякувати лікарям за порятунок людей – Порошенко у Черкасах

 

Лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко зустрівся з лікарями Черкащини. У міській дитячій лікарні, куди передали кисневі концентратори від Фонду Порошенка, п’ятий Президент висловив подяку усім медикам України, які сьогодні стоять на передовій боротьби з пандемією.

«Перш за все, я хотів би щиро подякувати кожному з вас за ту величезну роботу, яку ви робите, рятуючи життя людей, допомагаючи, захищаючи людей і Україну. Ви працюєте у надзвичайно складних умовах, у які, на жаль, поставила лікарів некомпетентна і злодійкувата влада. Заповнені лікарні, відсутність вільних ліжок, обладнаних киснем, махлювання влади із доплатами. Коли українцям стверджують, що лікарі, які мають справу з ковідними хворими, мають 300% доплати до своєї заробітної плати, і ця доплата складає 12-15-20 тисяч гривень», – говорить Порошенко.

«У мене наполеглива порада: вилізьте зі своєї теплої ванни, приїдьте в лікарню і запитайте у санітарки, медичного працівника, лікаря – наскільки справедливою є посекундна тарифікація роботи лікаря з ковідними хворими», – звернувся Порошенко до центральної влади.

«Ця подяка має бути у вигляді конкретних кроків, які захищають лікаря, дають чесну платню, дають йому необхідне обладнання, необхідні ліки. І дають ефективну систему вакцинації, яка здатна захистити українців», – говорить Порошенко.

Порошенко закликав владу негайно зосередитись на забезпеченні лікарів та лікарень, захисті медиків і проведенні комунікаційної кампанії для широкої вакцинації.

«Хто має проводити такі кампанії, аби переконати людей вакцинуватися? Головний, кому повірять, – це лікар. Зробіть перше – переконайте лікаря. Кожного дня знімайте відео з лікарями. Показуйте, які наші лікарі герої. Вони де-факто безкоштовно зараз працюють в лікарнях», – наголошує Порошенко.

«Принциповим для нас є соціальний захист медиків. Ми вимагаємо, щоб наш закон, який вже рік знаходиться у Верховній Раді за моїм підписом і за підписом всієї нашої команди, де ми страхуємо лікарів. Не лише родини лікарів, які віддали свої життя на цьому фронті. А той лікар, який захворів і одужав, отримає відповідну страхову компенсацію як воїн, якого було поранено. Ми це запровадили в 2014 і ми вимагаємо, щоб зараз було виплачено все до копійки, все, що обіцяли – і 300% надбавки, і запровадили страхування лікарів», – наголосив Порошенко.

 

«Кабмін має щотижня звітувати, що він зробив. Ми твердо переконані, що лише за цих умов можна буде втримати медиків, мотивувати їх йти на ризик життя, підвищити престиж лікарської професії», – переконаний Петро Порошенко.

П’ятий Президент закликав медиків передати свої пропозиції і зауваження, які фракція «Європейська Солідарність» сформує у вигляді законодавчих ініціатив і додатково запропонує під час позачергового засідання Верховної Ради. Зокрема, під час зустрічі медики порушили питання відсутності ковідних доплат сімейним лікарям на первинній ланці.

«Моє перебування тут для того, щоб почути ваші думки, поради, як на сьогоднішній день різко збільшити довіру до лікарів. Як провести комунікаційну стратегію, в першу чергу із залученням лікарів.

Я твердо переконаний, що саме ваші поради допоможуть подолати дилетантські розміркування влади, які де-факто позбавляють українців права на те, щоб дихати, і врешті-решт права на те, щоб жити. Для цього треба вести чесну, відверту розмову з лікарями в кожній області», – наголосив Порошенко.

Джерело

 

Я також докладаю максимум зусиль, щоб до червня прийшло кілька мільйонів доз вакцини – Петро Порошенко

Україна потребує до червня не менше 3 мільйонів доз вакцин від коронавірусу. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Черкасах під час презентації медикам антиковідного плану. Він зазначив, що докладає зусиль для того, щоб світові виробники якнайшвидше надали можливість Україні отримати необхідні вакцини. Наразі, зауважує Порошенко, Україна отримала препарати для щеплення лише 2 відсотків громадян.

«Немає цим вакцинувати. Те, що по програмі COVAХ – це півмільйона CoviShield, і зараз 200 тисяч китайської вакцини, плюс сьогодні 117 тисяч Phizer. На 40-ка мільйонну країну – 800 тисяч вакцин через півроку. За півроку знайшли вакцин на 2 відсотка населення», – обурився Порошенко.

«Коли в червні минулого року треба було стати в чергу – Україна не записалася ні в червні, ні в липні, ні в серпні, ні у вересні, ні у жовтні, ні у листопаді. Прокинулася Україна в грудні і не змогла нічого зробити», – констатує лідер «Європейської Солідарності».

«За 53 дні вакцинації в середньому вакцинували менше 8 тис 500 пацієнтів. Якщо ви візьмете 40-ка мільйонне населення України, це буде означати, що повний період вакцинації до колективного імунітету  буде складати більше 7 років з такими темпами», – пояснює п’ятий Президент.

«Я докладаю максимум зусиль, щоб до червня в Україну надійшло понад 3 млн доз вакцини, це абсолютно реально. І 1,5 млн CoviShield або AstraZeneca, бо AstraZeneca буде поставляти нам в тому числі і з південнокорейських закупівель, не тільки з Індії. Абсолютно реально, щоб надійшла нова партія вже державних закупівель вакцини Phizer. Абсолютно реально, щоб надійшли ще інші американські вакцини, і про це зараз  дуже ефективно ведуться переговори», – повідомив Петро Порошенко.

Він також наголосив на необхідності широкого розгортання мережі вакцинації.

«Уявіть собі, надійде 3-4 млн доз вакцини до червня. Де їх зберігати? А де мобільні групи? У США за добу вакцинується більше 4 млн пацієнтів. Знаєте, хто вакцинує людей в США, кому президент довірив вакцинацію? Армії. І мобільні бригади розгорнуті скрізь – від аптек до церков. І тому є цифра 4-5 млн за добу. Так само в церквах, аптеках і на армійських базах вакцинуються у Великій Британії. І прем’єр Борис Джонсон, мій великий друг, своїм особистим прикладом турбувався і піклувався про кожну дозу», – зазначає Порошенко.

«Україна втрачає щодня від 400-500 українців. Кожен місяць Україні втрачає таке місто, як Чигирин. Це занадто висока ціна, яку Україна і українці платять за некомпетентність влади. Цього тижня, на жаль, буде досягнуто сумний рубіж в 40 тисяч українців, які померли. І найближчим часом буде досягнуто рубіж 2 мільйони українців, які перехворіли», – констатує Порошенко.

«Зараз провідні фармакологічні виробники світу розробили дуже ефективні ліки, які завершують клінічні випробування. Весь світ уклав контракти на придбання цих ліків, крім України. Не можете самі – зверніться до міжнародних організацій USAID, ООН, ВОЗ, якщо ви не вмієте», – закликає Порошенко.

«Європейська Солідарність» не збирається мовчати. Ми збираємося допомогти Україні домовитися про постачання, отримати ліки, щойно закінчиться випробування», – повідомив Порошенко, нагадавши, як свого часу на посаді міністра закордонних справ завдяки прямим контактам з керівництвом компанії Hoffmann-La Roche проводив успішні переговори щодо постачання ліків від пташиного грипу.

Як відомо, 8 квітня Петро Порошенко презентував оновлений стратегічний антиковідний план, який передбачає 10 кроків для захисту українців від пандемії. Він передбачає швидку вакцинацію для громадян, організацію виробництва вакцин в Україні, соціальний захист для медпрацівників, економічну підтримку для громадян та соціально відповідального бізнесу в умовах локдауну, достатнє забезпечення лікарень кисневим обладнанням та медикаментами, розширення кількості ліжок за рахунок відомчих медзакладів.

«Європейська Солідарність» ініціює позачергове засідання Верховної Ради для обговорення питань пандемії, зриву процесу вакцинації, посилення захисту медпрацівників. Фракція зібрала необхідну кількість голосів народних депутатів.

Джерело

 

Порошенко розповів, якою може бути модель виробництва вакцин в Україні

Україна має терміново налагодити власне виробництво вакцин – переконаний п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність». Презентуючи медикам у Черкасах свій антиковідний план, Порошенко розповів, що фінансування такого виробництва має відбуватися за принципом державно-приватного партнерства.

«Один з ключовим елементів нашого антиковідного плану є початок роботи із розробки потужностей для українського виробництва вакцин», – зазначив Порошенко. Він повідомив, що необхідні початкові інвестиції складають не менше 15-20 мільйонів доларів США.

«Після проведення мною переговорів з українськими фармакологічними компаніями, після проведення переговорів з всесвітніми виробниками вакцин ми б зробили таку модель фінансування. Виробник інвестує не менше 50% коштів у початок виробництва. Інвестор – у світі це називається «ангел-інвестор», людина, яка інвестує не тільки і не стільки, щоб мати прибуток, а тому, що прагне вирішити проблему. Я впевнений, що ми в Україні зберемо декілька мільйонів доларів, щоб налагодити вітчизняне виробництво вакцин. І держава дасть не бюджетні кошти, а бюджетне кредитування», – пояснює Порошенко.

«Якщо вона дасть декілька мільйонів доларів бюджетного кредитування, з нею розрахуються вакциною. Для чого? Щоб потім не опинилися в ситуації, коли знову будуть корумповано завозити вакцини з-за кордону», – пояснює лідер «Європейської Солідарності».

«Бо йдеться не лише про ковідні вакцини. Від сказу до грипу – будь що», – говорить Порошенко.

«Що відбулося в світі за останній рік? Був продемонстрований жорсткий ковідний націоналізм. Ось останній випадок – це CoviShield в Індії. Спалах хвороби – і місцевий уряд прийняв рішення про заборону експорту вакцини. Тобто уряд індії зобов’язав тримати 80 мільйонів доз резерву, вони скотилися до 35 і поки не був відновлений резерв експорт був заборонений. І зараз Україні не надходить CoviShield через подібні позиції», – нагадав Петро Порошенко.

Як відомо, 8 квітня Петро Порошенко презентував оновлений стратегічний антиковідний план, який передбачає 10 кроків для захисту українців від пандемії. Він передбачає швидку вакцинацію для громадян, організацію виробництва вакцин в Україні, соціальний захист для медпрацівників, економічну підтримку для громадян та соціально відповідального бізнесу в умовах локдауну, достатнє забезпечення лікарень кисневим обладнанням та медикаментами, розширення кількості ліжок за рахунок відомчих медзакладів.

«Європейська Солідарність» ініціює позачергове засідання Верховної Ради для обговорення питань пандемії, зриву процесу вакцинації, посилення захисту медпрацівників. Фракція зібрала необхідну кількість голосів народних депутатів.

 

Петро Порошенко привіз кисневі концентратори в Черкаську дитячу лікарню

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко привіз кисневі концентратори у Черкаську міську дитячу лікарню. Він зустрівся з медиками з різних лікарень області і детально розпитав про головні проблеми, пов’язані з пандемією коронавірусу.

Директор Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги, сімейний лікар Наталія Горьова повідомила, що у закладах первинної ланки є велика нестача кисневих концентраторів.

«Говорити про ковід я можу не тільки як адміністративний керівник, а й як практик. Хочу звернути вашу увагу на відсутність концентраторів на первинці. На жаль, багато хворих. Дякую вам, нам надійшли два концентратори від вашого Фонду. Вони обидва вже зараз у роботі. Але їх не вистачає. Вчора-сьогодні два ми вже віддали. А потреба є і на понеділок, і на вівторок далі», – наголошує Наталія Горьова.

«Це була наша ініціатива, щоб ми довозили концентратори не тільки в лікарні, як нас просили, але й в амбулаторії і сімейним лікарям. На сьогоднішній день нам вдалося пробити у нормативних документах необхідність закупівлі кисневих концентраторів для первинної ланки», – говорить Петро Порошенко.

«Я починав купувати концентратори по 34 тисячі гривень, зараз я їх купую по 25 тисяч гривень. Якби я діяв від імені держави, то в Китаї я міг би їх купити, при тому що кількість була б від 50 чи від 100 тисяч, за 15 тисяч гривень. І я найближчим часом перевірю інформацію, яку мені надали, по процедурі тендерів. МОЗ, в тому числі через Прозоро, збирається закупити концентратори від 35 до 39 тисяч гривень. За це ми точно дамо по руках», – попередив лідер «Європейської Солідарності».

«Ми будемо перевіряти кожен сигнал, який надходить», – резюмує Петро Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка спільно з волонтерами з перших днів пандемії забезпечили медиків захисними костюмами – в лікарні передали понад 157 тисяч штук. А також 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і витратні матеріали понад 50 апаратів ШВЛ, оплатили і відправили в регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей з уразливих категорій. Допомогу отримали близько 200 медичних установ.

Зараз у пріоритеті Фонду та волонтерів – закупівля кисневих концентраторів для лікарень по всій країні. Більше ста апаратів вже доставлені у медзаклади. Загалом від початку пандемії у Порошенка витратили на благодійну допомогу 150 мільйонів гривень.

Джерело

 

Лікарі на Черкащині розповіли депутатам «Європейської Солідарності», що треба негайно виправляти для боротьби з ковідом

Відсутність страхових виплат, нестача кисневого обладнання, низькі зарплати та неповага влади – про це говорили медики під час зустрічі з п‘ятим Президентом, лідером партії «Європейська Солідарність» Петром Порошенком та депутатами від «ЄС».

Директор департаменту охорони здоров’я Черкас Всеволод Кульчиковський розповів про кричущий випадок, коли родичі померлого від коронавірусу лікаря через суди змушені добиватися страхової виплати.

«Влада перш за все має бути чесною по відношенню до своїх громадян і до лікарів. Зокрема, хочу навести приклад, який відомий на всю країну, з лікарем Гайдою, який помер від ковід-19 і по відношенню по якого до цих пір тривають суди. І всупереч 498 постанові Кабінету міністрів виплати, які мають бути здійснені, до цих пір не здійснені», – говорить він.

Наталя Горьова, директорка Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги, закликала передбачити доплати за роботу з ковідними хворими для сімейних лікарів, які на місцях беруть на себе перший удар.

«У постанові про доплати 300% немає однієї із найбільш важливих лікарських професій – ні сімейного лікаря, ні терапевта, ні педіатра. Всі ми розуміємо, що все починається із сімейного лікаря. Ми повинні лікувати всі хвороби, всі з ковідом повинні звернутися до сімейного лікаря. Тільки ця професія достойно не оцінена. Зі статистики нашого закладу, а Канів був у червоній зоні, 20% заражених на ковід мали пневмонію і тільки 5,2% перебували в інфекційних лікарнях. Тобто це все ж таки заслуга сімейних лікарів», – наголошує Горьова.

Директорка Канівської лікарні гірко іронізує: «вдячність» від міської влади я отримала. Мене як керівника і моїх лікарів, замість того, щоб сказати «я розумію що фінансів немає, але хоча б «дякую», звинуватили у червоній зоні. Що, виявляється ми були винуваті, що ми опинилися в червоній зоні. І це сказали більшість депутатів, які прийшли до міської влади, які не мають ніякої медичної освіти. Вони мені давали поради, як треба було поступати в той період. Але щоб хтось прийшов допоміг – такого не було», – говорить Горьова.

«Центральна влада має передбачити механізм залучення фахівців в ті бригади, які надають медичну допомогу хворим на ковід. Пологовий будинок номер 2 був переобладний нашими зусиллями в ковідний шпиталь на 150 ліжок. Питання в тому, що на комплектування тих бригад, які будуть надавати допомогу пацієнтам, ми не можемо залучити волонтерів і медпрацівників нашими внутрішніми розпорядженнями, наказами, для цього потрібні діі центральної влади, які б дозволили використовувати наш ресурс», – зазначає Всеволод Кульчиковський.

«Залучення персоналу для надання допомоги потребує додаткових коштів на фінансування персоналу. Сьогодні міська влада перед питанням, що потрібно робити перерозподіл фінансів в районі 7 млн грн, аби виплатити за 1,5 місяця заробітну плату», – зауважує він.

Лікарі також говорять, що відсутність достатньої кількості вакцин підриває довіру до самого процесу імунізації. «Хочу попросити вас звернути увагу і якось законодавчо врегулювати питання вакцинації. Ми почали вакцинувати. І вакцина закінчилася. Люди тепер питають про вакцину: чи буде AstraZeneca на другу дозу. А ми не знаємо, що їм відповідати, і це також підриває довіру до медиків. Ми згодні працювати і у суботу, і у неділю, проводити вакцинацію», – говорить директорка Канівського центру.

Вона також зазначила, що є необхідність унормувати роботу мобільних бригад з вакцинації, адже після введення дози пацієнт має півгодини перебувати під наглядом медиків. «Мобільна бригада виїде, вакцину зробить. Але як забезпечити 30 хвили нагляду за хворим після вакцинування? На це питання ніхто не дає відповідь», – обурюється лікарка.

«Перш за все я хочу вибачитися перед вами за ганебну поведінку тої влади, яка в такий спосіб оцінює роботі лікарів. Я хочу подякувати усім лікарям, які сьогодні самовіддано працюють, я хочу подякувати сімейним лікарям», – говорить Петро Порошенко.

«Ми негайно з нашою фракцією піднімемо питання щодо розповсюдження дії постанови про 300%-надбавки на тих лікарів, які задіяні у виявленні і лікуванні ковідних хворих в тому числі і сімейних лікарів», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Порошенко сказав, що «Європейська Солідарність» опрацює всі зауваження і пропозиції медиків та внесе необхідні законодавчі ініціативи. «Я для цього і приїхав, щоб послухати ваші пропозиції, вашу компетентну думку, а не просто зробити з кимось відосик. Нам треба не «шашечки», нам треба захистити Україну з вашою допомогою», – резюмує Петро Порошенко.

Як відомо, «Європейська Солідарність» ініціює позачергове засідання Верховної Ради для обговорення питань пандемії, зриву процесу вакцинації, посилення захисту медпрацівників. Фракція зібрала необхідну кількість голосів народних депутатів.

8 квітня Петро Порошенко презентував оновлений стратегічний антиковідний план, який передбачає 10 кроків для захисту українців від пандемії. Він передбачає швидку вакцинацію для громадян, організацію виробництва вакцин в Україні, соціальний захист для медпрацівників, економічну підтримку для громадян та соціально відповідального бізнесу в умовах локдауну, достатнє забезпечення лікарень кисневим обладнанням та медикаментами, розширення кількості ліжок за рахунок відомчих медзакладів.

Джерело


Петро Порошенко

Щиро раджу по завершенню карантину, коли Черкаси вийдуть із «червоної зони», обов’язково приїхати до Черкаського зоопарку. І я вірю, що всупереч діям влади та завдяки праці лікарів, це скоро станеться.

Тут ви можете побачити унікальних ведмедів, зубрів, оленів та інших звірів. Вони живуть в абсолютно фантастичних умовах, яких немає в більшості зоопарків світу. Передбачено сучасні умови для відвідувачів: можливість перепеленати і погодувати маленьку дитину. Враховані інтереси людей з особливими потребами.

Усе це стало можливим завдяки зусиллями ентузіастів, корпорації «РОШЕН», яка з 2016 року інвестувала у розбудову Черкаського зоопарку понад 75 млн грн. А також допомозі «Фонду Порошенка». А незабаром зоопарк розшириться до 5 га. Бо фракція «Європейської Солідарності» у міській раді ініціювала виділення додаткової ділянки, де плануємо розгорнути ексклюзивний проект. Він передбачає понад 300 млн грн за наступні 20 років.

Фонд Порошенка та корпорація ROSHEN займаються благодійною допомогою, щоб створювати таку красу, як Черкаський зоопарк. Щоб захищати українську армію, робити контрснайперські групи, захищати протиповітряну оборону. Ми пишаємося першим і єдиним в Україні за роки незалежності Театром на Подолі. Будівництвом відділення трансплантології в Інституті раку.

Я вдячний директору Черкаського зоопарку пану Євгенові Вану за таку наполегливу роботу, керівнику «РОШЕН» пану В’ячеславу Москалевському і всьому колективу «РОШЕН» за таке натхнення. І я хочу подякувати черкащанам: лише за минулий рік 150 тисяч мешканців міста разом зі своїми дітьми відвідали зоопарк.

Обов’язково приходьте ще. І ваш день, і ваш тиждень, і ваш місяць, і ваше життя точно стане кращим!

 

Фото © Михайло Палінчак та Facebook Ірина Геращенко

Джерело

 

 

Автор