СЗР України: Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 15.04.2021

Турецька Республіка

Міністерство національної оборони Туреччини повідомило про загибель свого військовослужбовця внаслідок  ракетного обстрілу військової бази Башіка, яка розташована на півночі Іраку.

Ісламська Республіка Пакистан

Під час операції сил безпеки Пакистану в провінції Белуджистан на південному заході країни нейтралізовано 4 бойовики терористичної організації «Лашкар-і-Джангві», пов’язаної з терористами ДЕАШ.

Федеративна Республіка Нігерія

Внаслідок антитерористичної операції, проведеної нігерійською армією у штаті Борно на північному сході Нігерії, ліквідовано 14 бойовиків терористичної організації «Боко Харам». Вилучено велику кількість зброї і боєприпасів.

Федеративна Республіка Сомалі

В 30 кілометрах на північ від столиці країни Могадішо на встановленому терористами вибуховому пристрої підірвався автобус з пасажирами. Загинуло 4 мирних жителів  і 4 поранено.

Ісламська Республіка Афганістан

Країни-учасниці НАТО ухвалили рішення про початок виведення військ з Афганістану. Очікується, що 7 тисяч військовослужбовців НАТО будуть виведені з Афганістану разом з військами США в період з 1 травня до 11 вересня 2021 року.

Голова афганського парламенту М. Р. Рахмані заявив, що у разі виведення з Афганістану сил США в країні знову може спалахнути громадянська війна.

Радикальний рух “Талібан” наполягає на виведенні іноземних військ з Афганістану в зазначений термін.

М’янма

Кількість загиблих під час розгону акцій протесту досягла 714 осіб. За останню добу вбиті 4 людини, 3054 учасники акцій залишаються під вартою, 717 особам виданий ордер на арешт.

Військовий суд засудив до страти 6 супротивників військового перевороту.

Джерело

Автор