СЗР України: Огляд терористичної активності у світі станом на 26.03.2021

Терористична організація «Аш-Шабаб» здійснила мінометний обстріл одного з центральних кварталів Могадішо. З території Ірану в Аравійському морі було здійснено запуск ракети по ізраїльському вантажному судну. Президент Афганістану підготував «дорожню карту» щодо мирного врегулювання ситуації в країні.

Федеративна Республіка Сомалі

Терористична організація «Аш-Шабаб» здійснила мінометний обстріл одного з центральних кварталів столиці Сомалі Могадішо, де розташовані представництва ООН, Африканського союзу, дипмісії Великобританії і США. Внаслідок теракту щонайменше три мирних жителі загинули і п’ятеро отримали поранення.

Ісламська Республіка Мавританія

Служба безпеки країни затримала чоловіка, який захопив літак у міжнародному аеропорту столиці Мавританії «Нуакшот-Умтунсі». Зловмисник погрожував підірвати лайнер, що перебував на льотному полі. На момент захоплення злочинцем літака у ньому не було пасажирів.

Ісламська Республіка Іран

З території Ірану в Аравійському морі було здійснено запуск ракети по ізраїльському вантажному судну. Контейнеровоз прямував із Танзанії до Індії, коли в нього влучила ракета. Незважаючи на пошкодження, корабель не затонув і продовжує прямувати до Індії.

Ісламська Республіка Афганістан

Президент Афганістану М. Гані підготував «дорожню карту» щодо мирного врегулювання ситуації в країні. План примирення, розроблений Гані, охоплює різні аспекти мирного процесу, зокрема проведення виборів.

Президент Сполучених Штатів Америки Д. Байден заявив на прес-конференції, що не має наміру зберегти надовго американську військову присутність в Афганістані. “Не в моїх намірах залишатися там надовго”, – наголосив Президент США.

Німецький Бундестаг схвалив продовження до 31 січня 2022 року мандату на участь збройних сил країни у міжнародній операції в Афганістані ResoluteSupport (“Рішуча підтримка”).

Джерело