Герой вакцинаторного фронту

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Президент Зеленський особисто подзвонив голові правління корпорації «Pfizer» Альберту Бурлі та обговорив питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну вакцини Pfizer/BioNTech у найкоротші терміни. Офіс президента радісно рапортує і подає все це як велике досягнення. Певні видання цитують працівників «Pfizer», де ті дивуються, мовляв, це велика рідкість коли голова правління корпорації спілкується напряму з президентом країни!..

Я не сумніваюся, що це рідкість. Бо до такого ганьбища, як особисто дзвонити голові корпорації  та канючити вакцину, явно не опустилися навіть президенти африканських країн. Піаритися політики можуть по-різному. Але піаритися на тому, що ти абсолютно негідний керівник та організатор, до такого можуть додуматися лише в офісі Зеленського.

По-перше, чому цей дзвінок – піар і тільки піар? Та тому, що не змінить цей дзвінок абсолютно НІ ЧОРТА. Ну послухайте! «Pfizer» – не бюро добрих послуг, це комерційна компанія, мета якої – заробити грошей. Зараз у «Pfizer» – зоряний час. У «Pfizer» за їхнім препаратом в черзі стоять цілі країни, причому не такі, де в президенти обирають коміка, а ті де виробляють BMW, «Alfa Romeo» та «Volvo». Вакцину «Pfizer» контрактувати почали ще влітку. Аби здобути вакцину для своїх країн, чиновники тих країн не гребують нічим. Це в нас з Гладковського, який дав фронту класну спеціалізовану вантажівку на базі «МАЗу», зробили ворога за те, що він завіз до України�з Росії необхідні п%1ибори. Коли представники Чехії тим самим способом за готівку купляли в Україні медичні маски, в своїй країні вони стали героями.

Що в цих умовах може змінити дзвінок Зеленського? Голова правління дасть наказ переглянути існуючі контракти на користь України? Смішно. Тоді навіщо?

Відповідь. Це аналог старого совкового плакату «О каждом из нас заботится Сталин в Кремле». Їхня панська милість президент на всю країну показали, як вони про всіх нас турбуються. Бачте? До самого головного у «Pfizer» подзвонив! Я навіть не сумніваюся, чимало наших співгромадян на це шоу поведуться з легкістю. Бо у нас же так люблять таке – генерал з автоматом на чолі атаки! Або директор заводу з кувалдою серед робочих…

Хоча насправді все це – ознаки огидного керівника, який повністю не відповідає своїй посаді. Ще коли я, випускник вишу, керував зміною ремонтників на заводі, ІТРівці мені казали – за кувалду хапаються від невміння керувати. І це – правда. Бо обов’язок генерала – не з автоматом навперейми перед військами бігати. Його місце в штабі над мапою і документами, думати, як провести операцію максимально ефективно і за мінімальних втрат.

Колись я випрацював для себе індикатор хрінового керівника. Якщо директор фірми набивається в друзі, з фірми треба тікати. Бо директор фірми не мусить бути добренький, він мусить приносити багато прибуткових замовлень. Дружити я й без нього маю з ким, а на роботу я ходжу, аби гроші заробляти.

Чому Зеленський особисто дзвонить голові правління «Pfizer»? А тому, що коли влітку всі передові країни контрактували вакцину, міністр Степанов палець о палець не вдарив. Тому що, коли навіть почали процедуру закупівлі вакцини, Степанов сам добився, аби компанія «Медзакупівлі» узгоджувала тип вакцини з МОЗ, а МОЗ (тобто Степанов особисто) затвердив купівлю лише одної вакцини – «Sinovac». Про це розповів керівник «Медзакупівель» Арсен Жумаділов. Нарешті, на кінець січня 2021 р. вакцина «Pfizer» в Україні не була навіть зареєстрована. Саме через все це в Україні вакцинація ще досі не розпочата.

А ще раніше міністр Степанов так гарно забезпечив лікарні костюмами біозахисту, що Зеленський фотографувався з лікарями в костюмах від фонду Порошенка. Всі ці викрутаси для міністра Степанова пройшли без наслідків – він продовжує керувати медициною. І ще довго буде, вже повірте.

Зате голові правління «Pfizer» дзвонить Зеленський особисто. Більше нікому.


Валерій Прозапас

Від влади, яка на початку епідемії примудрилася продати навіть медичні маски, годі було очікувати своєчасної вакцинації.

Тепер ЄС та США вишукують можливості забезпечити Україну вакцинами, щоби вона не стала джерелом нових хвиль зарази.

Ця ситуація наочно демонструє ефективність діяльності “нових ліц”, провал і фіаско буквально у всіх напрямках життя країни, бо наша головна зараза прийшла з телевізора, і ми її заручники.


Елена Кудренко

Невже вакцинуватися сертифікованою вакциною, якою вже вакцинувалася значна кількість людей у світі, – це геройський вчинок?

Це ж не російською бодягою вакцинуватися, щоб когось переконувати в її безпечності?

Головна проблема – це не страх перед вакциною, а її, вакцини, відсутність.

Зеленському досі хочеться шоу. Якщо так, то почати треба з того, щоб все ж таки здати аналізи, які чомусь не здав.


Владимир Завгородний

Опять будет древний анекдот, опять про новых русских, но что делать — страна стремительно скатывается в 90-е, вот уже и веерные отключения опять обещают.

В общем, ехал некогда на трёхсотом мерседесе новый русский да и заглох. Тык-мык — не едет фашистский транспорт. Рядом останавливается другой мерс, из него выходит другой новый русский, говорит:
— Что, не едет?
— Та блин…
— А дверью хлопал?
— Та конечно.
— А колёса пинал?
— Та в натуре.
— Под капот с умным видом заглядывал?
— Ну так!
— Ну тогда извиняй, братан, не знаю, чем помочь.

* * *

Нам сообщают, что Владимир Зеленский позвонил исполнительному директору Pfizer и просил посодействовать с вакциной. Вакцины, правда, всё так же нет.

В общем, и по колёсам стучал, и под капот заглядывал, и директору звонил, просил зарешать там как-то, Австрию какую-нибудь прокинуть, а вакцинку нам отослать… Ну ничего не помогает.

Ну извиняй, президент, не знаю, чем помочь. Откат им предложи, что ли.

Автор