Петро Порошенко привітав Митрополита Епіфанія з Днем народження та річницею Інтронізації (фото)

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко особисто привітав Предстоятеля Православної Церкви України Митрополита Епіфанія із Днем народження та річницею Інтронізації.

«Я думаю, що це без волі Господа не обійшлося, коли і ваш День народження, і день Інтронізації на чолі нашої Церкви співпали. Це велике свято для всіх вірних нашої Церкви, для всіх українців по всьому світу», – зазначив Порошенко.

«Від імені всієї нашої команди я маю високу честь привітати вас з цим урочистим днем і побажати здоров’я. Здоров’я зараз дуже потрібне, актуальне у ці непрості дні пандемії. Побажати і подякувати за ваше мудре керівництво нашою Церквою. За те, що ви ведете церкву до консолідації, до залучення все більшої кількості людей до Господа. І побажати, щоб більше православних сестер по всьому світові визнало нашу церкву, згадувало Ваше Блаженство в молитві», – говорить Порошенко.

Митрополит Епіфаній зазначив, що становлення Православної Церкви України є також плодом зусиль п’ятого Президента Порошенка. «Завдяки вашій допомозі відбувся об’єднавчий Собор. Бо я говорив, що сьогодні це не свято просто Предстоятеля – це продовження того, що було закладено 15 грудня в стінах Святої Софії. І ви зробили дуже багато. Ми об’єдналися, а це було прагнення всього українського народу. Це не було просто прагнення Президента України. Але без цього не відбулося б об’єднавчого процесу, не було б створено і Православну Церкву України, не було би Предстоятеля. Ці речі тісно між собою взаємопов’язані, тому я сьогодні дякую вам», – сказав Епіфаній.

«Зараз ми маємо єдину Церкву, яка утверджується, зміцнюється, отримує визнання з боку інших помісних православних церков. Я вірю, що попереду у нас спільне майбутнє, і ми разом будемо ще багато робити задля утвердження нашої вже визнаної помісної Української Православної Церкви», – зауважив Епіфаній.

«Я дуже щасливий, що не втілилися в життя очікування недоброзичливців, що після створення нашої Церкви вона буде мати внутрішні чвари, непорозуміння, атаки, нерозуміння людей. Під вашим мудрим керівництвом всього цього вдалося уникнути. Вірні нашої Церкви лише тішаться, бо це не просто створення нової Церкви. Це об’єднання всіх православних церков України. І всі ієрархи, і всі вірні під вашим мудрим керівництвом відчувають батьківську турботу», – наголосив Петро Порошенко.

«Всі разом ми будуємо наше спільне майбутнє. Без держави не буде єдиної церкви, а без церкви ми не збудуємо ту державу, яку ми хочемо бачити – сильну, європейську, демократичну», – зазначив Предстоятель ПЦУ.

Джерело