Олександр Турчинов в ефірі програми «Ехо України» телеканалу «Прямий» 02.02.2021 (відео)

 

Своїми рішеннями щодо Нікарагуа ОПЗЖ черговий раз продемонструвала проросійську позицію – Турчинов

Проголосувавши проти запровадження санкції відносно Нікарагуа “ОПЗЖ” вкотре публічно продемонструвала свою проросійську орієнтацію.

Про це в ефірі “Прямого” заявив в.о. президента України (2014), секретар Ради національної безпеки і оборони України (2014-2019) Олександр Турчинов.

“Для ОПЗЖ це не дивно. Тому що фактично це є “п’ята колона” Російської Федерації, яка проводить саме політику держави-агресора в нашій країні. І, безумовно, союзники Росії – це союзники і ОПЗЖ”, – наголосив Турчинов.

За його словами Нікарагуа, як і Росія керується авторитарним режимом тому ці держави підтримують одне одного.

“І, безумовно, союзники Росії – це союзники і ОПЗЖ. Ви знаєте, що така країна, як Нікарагуа, де авторитарний режим, де фактично не існує демократії, як і, на превеликий жаль, в самій Росії, то, безумовно, їх підтримує Росія, і значить їх підтримує ОПЗЖ. І навіть в таких нюансах, в таких дрібних питаннях я не впевнений, що вони були в курсі, як голосує ОПЗЖ в Україні”, – заявив Олександр Турчинов.

“Але це також публічна демонстрація їхньої послідовної позиції – українофобської і проросійської позиції”, – підкреслив екссекретар РНБО.

Джерело

 

Зеленський і його оточення ніколи не зрозуміють Революції Гідності – Турчинов

Жарти Зеленського та “Кварталу-95” у 2014 свідчать про відсутність відчуття своєї відповідальності за власну країну.

Про це в ефірі “Прямого” заявив в.о. президента України (2014), секретар Ради національної безпеки і оборони України (2014-2019) Олександр Турчинов.

“Пан Зеленський і його найближче оточення – вони ніколи не сприймали і, мабуть, ніколи не сприймуть та не зрозуміють Майдан, не зрозуміють, що справді там відбувалося, коли вони можуть так порівнювати”, – наголосив Турчинов.

Він підкреслив, що слухати жарти про ебонітові палички для беркутівців для нього, як безпосереднього учасника Майдану, було дійсно боляче.

“Я пам’ятаю дуже добре кінець 2013 року, початок 2014 року. Я був безпосередній учасник усіх подій на Майдану з першого і до останнього дня, керував штабом опору. Але, знаєте, що боляче було? Коли на твоїх очах гинуть твої товариші і коли їх принижують, коли їх б’ють, і від людини живого місця не залишається, а в цей час пан Зеленський зі своїм “95 кварталом” жартує, що ви бачите, як гарно працює “Беркут”, і треба їм дати не гумові, а ебонітові палиці, а опозиціонерів-протестувальників одягнути в шерстяний якийсь одяг, і тоді вони будуть виробляти електроенергію”, – розповідає екссекретар РНБО.

Він зауважив, що Зеленський не розумів Революцію Гідності будучи у “Кварталі”, і ставши президентом він її не зрозумів.

“Такі жарти і свідчать про відсутність взагалі відчуття своєї відповідальності за власну країну. Хоча би бажання розібратися, що дійсно відбувається, і подивитися, наскільки люди ризикують своїм життям, віддаючи життя за те, щоб і Зеленський мав право жартувати у своєму “95 кварталі”. Як вони тоді і не зрозуміли Революцію Гідності і Майдан, так і, безумовно, зараз. Тому що порівнювати ці речі практично неможливо”, – підкреслив Турчинов.

“Я хочу нагадати пану Зеленському, що Революцію Гідності і те, що відбулося на Майдані, підтримало все цивілізоване людство, всі цивілізовані країни та їх уряди підтримали нас: і під час нашої боротьби, і після перемоги. А що стосується подій біля Капітолію Сполучених Штатів, то весь цивілізований світ засудив ці події”, – зазначив Олександр Турчинов.

Джерело

 

Олександр Турчинов: Необхідно вимагати припинення повноважень російської делегації в ПАРЄ та посилення санкційного режиму проти Росії

Вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному зайвий раз доводить, що в Росії не існує елементарних прав людей, – з авторитарної держави вона перетворюється на диктатуру. Про це сказав ексголова Верховної Ради України, керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» Олександр Турчинов в ефірі телеканалу «Прямий».

За його словами, з приходом «зеленої» влади почалась руйнація так важко вибудованої антипутінської коаліції. «Однією із небезпечних ознак цього стало те, що ПАРЄ проголосувала за повернення всіх повноважень російській делегації», – пояснив Турчинов.

Керівник Центрального штабу «Європейської Солідарності» наголосив, що ситуація  з Навальним, якого  вироком суду позбавили волі, доводить, «що Росія не поважає рішень Європейського Суду з прав людини, яким було визнано всі звинувачення щодо російського політика сфальшованими».

«Користуючись цією ситуацією, необхідно негайно ставити питання щодо припинення повноважень російської делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, діяльністю якої вони демонстративно нехтують», – сказав Турчинов, наголосивши, що необхідно виходити з наших національних інтересів, продовжуючи наступ на Росію.

«Необхідно посилювати наступ на Росію на всіх фронтах, зокрема, дипломатичному рівні, в міжнародних колах, в тому числі, використовуючи рішення російського суду щодо позбавлення волі Навального, невиконання ними рішень ЄСПЛ, порушення прав людини, продовження окупації Криму та Донбасу. Все це дає підстави для припинення повноважень російської делегації в ПАРЄ та посилення санкційного режиму проти Росії», – резюмував він.

Джерело

Автор