Полтавська ОДА оголосила Всеукраїнський архітектурний конкурс на спорудження пам’ятника Симонові Петлюрі

Логотипом-гаслом конкурсу стане відомий вислів Симона Петлюра:

«Не забуваймо про меч, учімося міцніше тримати його в руках».


Полтавська ОДА оголосила про початок Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на спорудження в Полтаві пам’ятника Симону Петлюрі.

У 2021 році виповнюється 100-річний рубіж Української революції 1917–1921 років – одного з найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття. Ця доба була вершиною національно-визвольної боротьби й відродження української нації. Саме в період подій Української революції 1917–1921 років було ініційовано створення української армії. Симон Петлюра став відданим і рішучим командувачем повстанського та визвольного руху.

Маючи неординарні організаторські й дипломатичні здібності, авторитет в армії та в уряді Симон Петлюра очолив Директорію Української Народної Республіки та виконував обов’язки Головного отамана військ Української Народної Республіки. Ідеї Симона Петлюри українці відроджують уже в незалежній Україні.

Видатна постать Симона Петлюри заслуговує належного вшанування в рідному місті зі спорудженням пам’ятника. З метою задоволення ініціатив громадськості й відновлення історичної справедливості Полтавською обласною державною адміністрацією оголошено проведення Всеукраїнського відкритого архітектурно конкурсу на спорудження в м. Полтава пам’ятника Симону Петлюрі.

Детальніше про умови конкурсу.

Джерело

Автор