Владо, тобі не сняться ковідні кошмари?

Сергій Марченко

В Україні вчора провели 12 225 тестів на COVID-19. Позитивних тестів 4 385. Це 40%.

В жовтні в ЄС оприлюднили мапу поділу країн-членів за ступенем епідеміологічної загрози. Країни з показником позитивних тестів більше 4% входять до ЧЕРВОНОЇ зони.

Що це значить? Українці хворіють в 10 разів більше ніж європейці? Насправді, ні. Це значить, що в нас роблять в 10-20 разів менше тестів. По факту тестують не всіх, хто потенційно може бути носієм, а лише тих, хто вже в тяжкому стані. Бо госпіталізували вчора 36% людей з позитивним аналізом, хоча ковід тяжко протікає лише у 5% пацієнтів. Купа необстежених людей не потрапляє до статистики, а просто тихо помирає вдома. Або ходить вулицями та інфікує інших майбутніх жертв.

Мені цікаво, як сплять керівники МОЗ і держави? Чи приходять у сни ВІП-пацієнтів Феофанії ті, що задихаються без кисню у тісних палатах районних лікарень?

* * *

Дивіться, котики, Сінгапур – це не тільки про посадити хабарника Татарова. Сінгапур – це про купити вакцину ще у ЧЕРВНІ, блєать!!!

А потім, коли стало зрозуміло, що Модерна відстає від Пфайзер, закупити ще й Пфайзер. Так, все, як я писав кілька днів тому: на етапі розробки заплатити попередню оплату і спати спокійно. Бо це Сингапур – країна, що планує свою діяльність.

Насправді, коли плануєш, немає різниці, з якого ти світу – першого чи третього, і які в тебе “позиції у світі”. Бо в світі є тільки одна позиція: заплатив і отримав.

Сингапур заплатив в червні та вже вакцинується. А імітатори діяльності з МОЗ і влади, які замість працювати, ходять на ефіри до Мосейчук, завжди будуть у третьому світі. Саме тому вакцинуються Сингапур, Угорщина, Словаччина. Мабуть, Африка теж вакцинується. А Україна – ні.

Знаєте, що буде? Ці дебіли зараз виклянчать пару доз вакцини для єрмаків, привезуть їх на Мрії та показово проведуть щеплення у якомусь дитячому будинку. І це буде вся робота по вакцинам, проведена владою за рік.

Сумно…

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)


Ірина Геращенко

Головні новини світових ЗМІ – широка кампанія вакцинації. Країни інформують своїх громадян, яку саме вакцину закуплено і чому саме її, всі визначилися з пріоритетними соціальними групами для першочергового щеплення – літні люди, медики, сфера обслуговування.

Тим часом в Україні катастрофічно впала кількість тестів, а значить, і статистика захворювань. Замість обіцяних 75 тисяч тестів на день проводяться лише 12,5 тисяч, й це разом з комерційними, безкоштовних ще менше. В людей просто немає грошей на тести, їх перестали робити для виявлення ланцюжка. Й навіть коли є симптоми, хворі просто слухають поради лікарів, витрачають гроші на дорогі медикаменти і заощаджують на тестах, бо зробити тест на родину – це 6000 грн. Лікарі масово звільняються, бо рік працювати на межі, за копійки, вислуховуючи брехню влади про 300% надбавки і страховки не кожен погодиться.

Влада провалила кампанію тестування, підтримки медиків і вакцинації. Ми не знаємо, коли і яку вакцину вдасться отримати Україні. І в якій кількості. І кого вакцинують першочергово (точно буде поліція, інші – не точно). В бюджеті на наступний рік на вакцинацію передбачено лише 2,5 млрд грн, хоч, за найскромнішими підрахунками, мало бути 15.

На цьому тлі деякі бовдури вже говорять про «непатріотичність» медиків, які виїжджають у Польщу. Непатріотично – знущатися з медиків, брехати, не забезпечити нормальними зарплатами на тлі зростань зарплат прокурорів і повернення захмарних виплат наглядовим радам (без жодних вимог до прибутковості держкомпаній).

Боюся, безвіз може бути надовго. Але ж Зеленський обіцяв під час своєї веселої інавгураційної промови, що він поверне всіх додому. Правда, забув сказати, як саме.


Павло Розенко

Ковід-мародери!

Вчора, 27 грудня, в усіх країнах ЄС розпочалось масове вакцинування громадян від COVID-19! Ще раніше вакцинування розпочали Великобританія, Ізраїль, Сербія, Аргентина, Мексика, Бразилія, Коста-Рика та інші…

А Україна?!

Станом на сьогодні ЗЕ-влада не уклала ЖОДНОГО ДОГОВОРУ ПРО ПОСТАВКУ ВАКЦИНИ В УКРАЇНУ! ЖОДНОГО! Немає навіть попередніх угод про закупівлю вакцин для України. Навіть усних обіцянок з боку фірм-виробників вакцин! НОЛЬ! НІЧОГО!

– Кисневих систем – немає…
– Апаратів ШВЛ – немає…
– Тестів – немає…
– Зарплат медикам – немає…
– Вакцин – немає…

Вакцини по проекту COVAX, якими рапортують ЗЕ-чиновники, – це гуманітарна допомога. Не більше того.
НІЯКОГО ДОСЯГНЕННЯ ВЛАДИ В ЦЬОМУ НЕМАЄ!

Переговори по контрактуванню вакцин від Ковіду Уряди інших країн розпочали ще ВЛІТКУ!

А ЧИМ ЗАЙМАВСЯ ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВЕСЬ ЦЕЙ ЧАС?! Де були ці «майстри спорту по подоланню Ковіду»?!

Давайте просто подивимось, пригадаємо і поширимо це…


Володимир Ар’єв

Влада приховує реальний стан із захворюваності на ковід і смертності від ковіда.

Розслідування «Прямого доказу» вийшло на шокуючі матеріали.

17 хвилин про злочини влади.

Обов‘язково подивіться.


Джон Сміт

У всіх країнах ЄС одночасно розпочали вакцинацію населення. Євросоюз отримав вакцину Pfizer по 15,5 євро за дозу. Усього витрати ЄС на закупівлю вакцини мали скласти від 3,1 до 4,65 млрд євро.
Приблизно стільки, скільки Вова з подільниками вкрали на Великому крадівництві…

Вакцинацію також почали у США, Сербії, Ізраїлі, Канаді, Саудівській Аравії.

А що ж в Україні? А Україні вакцину не дають. Зеленський не домовився. В кращому випадку кілька доз в якості допомоги нам дадуть в кінці 1 кварталу 2021 року.
За Зеленського ми знову перестали бути частиною цивілізованого світу.

Але навіть якщо Захід зглянеться і цим наркоманам дасть вакцину, в Україні зелені злочинці навіть не підготовили достатню кількість холодильників, щоб її зберігати.

“У разі, якщо буде потрібне зберігання при -80°, – 60°, то в Україні такі холодильники є лише для 67 тисяч доз вакцин”, – розповіли у Центрі громадського здоров’я.

Доктори Смерть – тепер видно, хто це насправді.

І ще одне. Можете забути про безвіз, який вам зробив поганий Порошенко. Невакцинованих дикунів ніхто у чисті країни не пустить.

Дякую, дуже дякую.
Кортежі – нах, дачі – нах, безвіз – нах, тарифи – нах, всєх вас, сука, нах ©.

(кликабельно, посилання відкриється в новому вікні)

Олег Шимко

Були часи, коли я слухав зранку звичайну радіоточку. Смартфона із застосунком “Погода” у мене тоді не було, а найточніший прогноз на день був саме на радіо.

Після прогнозу починалися новини радіо “Ера”. Подача новин зазвичай була приблизно така: “Україна здатна стати світовим лідером ІТ-технологій”. Ти, здивовано: “Отакої!”. Радіо: “Про це сказав на нараді хрін-зна-чого заступник хрін-зна-кого…”. Тобто всі або майже всі новини насправді були на словах.

Тепер у нас ще крутіше. Тепер всі новини і всі досягнення влади – на словах в майбутньому часі. Навіть не просто в майбутньому часі.
Уряд думає над заходами, які наступної зими дозволять…
Ми вже завтра зберемося, щоб обговорити план дій на випадок, якщо ситуація не покращиться…
Ми вже визначили, скільки грошей потрібно, щоб негайно почати підготовку до процесу вакцинації…

“Покращення вже сьогодні” епохи Зеленського – це просування на один крок по шкалі градацій майбутнього: “завтра ми терміново приступаємо до обговорення порядку створення концептуального підґрунтя розробки плану Б”.

Вакцинація українців від ковіду – це теж недосяжне майбутнє, що існує лише у розповідях Степанова, Шмигаля та Зеленського.

Кожний день шляху до цього світлого майбутнього коштує приблизно двісті життів.


Ігор Артюшенко

У світі почали масове щеплення від COVID-19. Але не в Україні.

Запізнення пов’язано не стільки з браком фінансування, як запевняє керівництво країни, а з управлінськими помилками. Контракти про закупівлю потрібно було укладати раніше. Одночасно потрібно було лобіювати через дипломатичні служби прискорення отримання вакцин.

Але замість роботи Зеленський і керівництво країни піарилися на “винаході велосипеду” – механічного мішка Амбу, гордо називаючи його апаратом ШВЛ. Потім розповідали про новий секретний препарат, який начебто синтезували українські вчені для лікування хворих на коронавірус. Зрештою брехали про дослідження вакцини в Україні.

Результат популізму очевидний. Цивілізований світ вакцинується, а українці – ні.

* * *

Уряд заплутався у брехні.

Степанов обіцяв проводити 75 тисяч тестів на добу, але кількість тестувань навпаки тільки скорочується. Так вчора їх провели лише 12,5 тис. Тому, логічно, скорочується і кількість підтверджених випадків інфікування. За вчора виявлено лише 4385 випадки.

Знову у влади увімкнулась блюзнірська логіка: “нема тестувань – нема пандемії”.

Уряд звітує про зменшення захворюваності, але виникає питання: “Навіщо тоді вводити тотальний локдаун в січні?”

Нелогічні дії сіють хаос в управлінні та породжують невпевненість серед людей.

Зеленський в інтерв’ю The New York Times вже встиг заявити, що ситуація із захворюваністю стабілізувалася. Такої ж думки дотримується міністр Степанов. Але Київська школа економіки проаналізувала дані МОЗ і виявила невідповідності у звітах, пов’язані з непридатною системою збору інформації, а епідеміологи стверджують, що для того, щоб судити про динаміку захворюваності, необхідно робити понад 200 тисяч тестів на добу.

Єдине, про що можна стверджувати напевно, – поширення вірусу в Україні неконтрольоване.

 

Автор