Марина Порошенко привезла різдвяні подарунки дітям з інвалідністю (фото, відео)

 

Депутат Київради від «Європейської Солідарності», голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко передала різдвяні «Свято-бокси» вихованцям столичних інклюзивно-ресурсних центрів.

Марина Порошенко наголосила, що вона продовжує опікуватися темою інклюзивної освіти, яка стала для неї пріоритетною під час каденції п’ятого Президента України. Вона зазначила, що завдяки впровадженню інклюзії кількість дітей з особливими потребами, які отримали можливість повноцінного навчатися, зросла практично вдесятеро – з двох з половиною тисяч до 24 тисяч учнів.

«Це той рівень, який надихає нас. Бо не тільки діти, а й сім‘ї, в яких ці діти виховуються, мають перспективу на майбутнє», – пояснює Порошенко.

«Я продовжую опікуватися темою інклюзивної освіти, і сьогодні я відвідала цей чудовий інклюзивно-ресурсний центр, який є одним з 700 інклюзивно-ресурсних центрів, які ми відкрили за три роки по всій Україні», – розповіла вона.

На її думку, столиця має суттєво збільшити кількість таких центрів. «На сьогоднішній день у Києві відкрито 10 інклюзивно-ресурсних центрів. Якщо рахувати потреби Києва, їх має бути 44. Ми обов’язково будемо продовжувати програму з відкриття інклюзивно-ресурсних центрів, щоб охопити якісними послугами всіх дітей, які потребують корекційно-розвиткових послуг», – наголошує Порошенко.

«Це абсолютно новий підхід до дітей з особливими освітніми потребами. Вони не тільки отримують супровід, тут вони можуть отримувати індивідуальні заняття за напрямками, які прописані в їхніх навчальних планах. Умови перебування дітей під час цього навчання зовсім інші. Сьогодні ми бачили щасливі обличчя дітей, які відвідують цей інклюзивно-ресурсний центр», – зазначила Марина Порошенко.

«Це європейський підхід, який орієнтується на соціалізацію дітей в суспільстві», – наголошує депутат Киівради.

Вона зазначила, що різдвяні «Свято-бокси» вже стали традиційними для Фонду Порошенка та ВГО «Солідарна молодь». Марина Порошенко також розповіла, що цьогорічні подарунки індивідуальні – враховувався вік дітей, стать, уподобання та інші фактори.

«Щоб діти відчували, що вони важливі для нас, ми приділяємо увагу кожній дитині. Зважаємо на її здібності, таланти, можливості. Думаю, що коли сьогодні вони прийдуть додому і відкриють подарунки, для них це буде продовження свята, яке сьогодні розпочалось тут у інклюзивно-ресурсному центрі», – переконана Порошенко.

«Мені дуже приємно, що цей проект розростається. Цього року він охопив Дніпро, Рівне, Одесу, Харків. Я думаю, що багато інших міст надалі також приєднаються до цієї акції. Тому що ми маємо постійно думати про наше майбутнє. А наше майбутнє – це наші діти», – переконана Марина Порошенко.

В рамках цієї благодійної акції були підготовлені 1000 різдвяних «Свято-боксів» для дітей з інвалідністю в різних містах України.

Джерело


Петро Порошенко

Найприємніше, що несуть нам свята – можливість робити подарунки друзям, рідним і тим, кого ми особливо любимо.

Марина разом з Солідарною Молоддю створили різдвяне диво для дітей із особливими освітніми потребами.

1000 яскравих «Свято-Боксів» вони передадуть дітям в різних містах України, 300 з яких отримають інклюзивно-ресурсні центри Києва. Кожен отримає унікальний пакунок із речами, підібраними індивідуально завдяки допомозі Фонду Порошенка, видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, Благодійного фонду “Місто мрій” та інших благодійників.

Нехай магія новорічно-різдвяних свят прийде до кожної дитини та кожної родини.

Щасливого Різдва Христового та веселих свят!


 

Автор