Не ведіться на передвиборчий піар Садового

Андрій Смолій

Садовий піариться на «скасуванні» карантину вихідного дня. Розповідає, що на території Львова карантину НЕ буде.

Тільки чомусь не згадує, що органи місцевого самоврядування тут безсилі, адже адаптивний карантин скасований, і місцеві комісії позбавлені таких повноважень. Це означає, що вже завтра поліція та Держпродспоживслужба будуть штрафувати підприємців на десятки тисяч гривень. Тобто Садовий особисто провокує накладання штрафів на підприємців, а поліція та відповідні служби із задоволенням наб’ють кишені державної казни.

Причина одна – другий тур на носі. І Садовому буде дуже важко його виграти. Саме тому він і намагається лізти зі шкіри, щоб показати свою «опозиційність» та «народність». От тільки півтора роки, коли країна потопає в брехні, цинізмі, порушенні законів та політичних переслідуваннях, чинний мер Львова мовчав. Для нього було нормальним все, що робила влада Зеленського. Йому було байдуже, що розтоптували державні інституції та ґвалтували Конституцію.

І головне: які реальні кроки були зроблені особисто Садовим для покращення ситуації в регіоні? Покажіть їх. Крім піару на власних каналах жодної конкретики. Тому тут він нічим не відрізняється від Зеленського.

Не вірю жодному слову, як і жодним діям, адже сьогодні реально ця особа може лише говорити, без жодних на це повноважень. Не ведіться на піар ще одного «сонцесяйного».


Юрій Гудименко

Те, що «карантин вихідного дня» – це популізм та імітація боротьби з пандемією, і я, і партія вже написали. Тут зрозуміло.

Тепер по Садовому.

Постанова Кабінету Міністрів вводить «карантин вихідного дня» з такими словами: «В період з 00 годин 00 хвилин суботи до 00 годин 00 хвилин понеділка». Тобто у визначенні днів немає термінів «вихідні» чи «робочі».

Рішення виконкому Львівської міськради за підписом Садового дозволяє, цитую, «роботу з 07:00 до 22:00… <далі перелік суб’єктів господарювання: кафе, ресторанів, ринків і так далі> … та оголосити робочими днями вихідні дні суботу та неділю».

Ще раз. У рішенні Кабміну визначається, що кафе, ресторани і так далі мають бути зачинені з першої секунди суботи до останньої секунди неділі. Байдуже, робочі це дні чи вихідні. Субота настала – закривайтеся. Неділя закінчилась – відкривайтеся. Все просто.

Садовий вписує оте своє «оголосити робочими днями вихідні» тільки для видимості того, що він хитро обійшов рішення Кабміну. Насправді він його не обійшов, а тупо на нього поклав. Більше того, поклав відкрито і нахабно, у першу чергу заради власного піару перед другим туром виборів.

Йому можна аплодувати – бо красивий піар-хід. Можна казати, що завдяки цьому львівські підприємці хоч трохи зароблять і не всі вони закриють бізнес – це правда, і я радий за них. Киянам так не пощастить, і рестораторам більшості міст також.

Але з тим же успіхом мер міста може сказати, наприклад, під час мобілізації, що у їхньому місті рік іде за два, і тому нема кого мобілізовувати, бо всі вже застарі. Або сказати, що у його місті тепер діє календар друїдів, і тому мобілізація з першого лютого, умовно, 2021 року неможлива, бо за друїдським календарем зараз 6835 рік. Логіка буде такою ж самою. Дрібне мухлювання, що наче димовою завісою приховує банальний саботаж.

Рішення Кабміну ідіотське. Просто ідіотське. Я повністю підтримую протест рестораторів, яких це рішення тупо вбиває. І є способи обійти цю заборону – саме обійти, а не порушувати закон, бо dura lex sed lex. І особисто я буду аплодувати цим обхідним шляхам, якщо букву закону не буде порушено.

Але коли мер великого у всіх сенсах міста під приводом захисту бізнесу відкрито кладе на закон заради передвиборчого піару – це огидно і може мати дуже, дуже погані стратегічні наслідки. І аплодувати цьому точно не слід.

Автор