«Евросоюз – не банкомат»

Alex Noinets

Отже, саме так він і сказав.

Це ж як треба було дої*ати європейського політика, щоб він прямо так і сказав.

Чекаємо транша МВФ з подвоєним ентузіазмом тепер.

Представництво ЄC в Україні. Жозеп Боррель: Україна має продовжувати реформи (укр.)

European Union External Action. Josep Borrell. Ukraine: reforms must continue (original)

Европейский союз решил убрать из статьи Жозепа Борреля фразу о том, что Украина не должна воспринимать ЕС как “банкомат”. Соответствующие изменения внесены в текст статьи на сайте Европейской службы внешних действий.
(скриншот зроблено до виправлень)


Mark Savchuk

Глава дипмиссии ЕС Жозеп Боррель:

«Как я сказал президенту (Владимиру Зеленскому — ред.), Европейский Союз — это не благотворительная организация или банкомат: лучший способ для нас поддержать Украину — это помочь в реформировании страны. Но осуществить эти реформы могут только сами украинцы».

Если кто-то НЕ в курсе уровня толерантности европейских чиновников, то я вам переведу на “нормальный” язык:

“ДА ТЫ ЗА*БАЛ УЖЕ, ВОВА! ТЫ БЛ*ТЬ ЗА-*-БАЛ!” Сказал Жозеп Боррель по итогу визита в Киев.

Вопрос тут к нам, на самом деле. К гражданам. Почему Зеленский за*бал главу дипмиссии ЕС, но не за*бал жителей Украины? Где же вы, сознательные граждане?


Іванна Климпуш-Цинцадзе

Пане Володимире Зеленський! Стаття Жозепа Борреля «Україна має продовжувати реформи», переклад якої опублікувала Європейська правда, – це не просто стаття.

Це навіть не сигнал, це недвозначне застереження. За весь час своєї роботи у сфері євроінтеграції я не пам’ятаю жодного випадку, коли одразу після візиту була би написана стаття, присвячена цьому конкретному візиту, та ще й така дипломатично-критична. Це означає, що Високий представник ЄС не задоволений Вашими поясненнями щодо олігархічного та правового «бєзпредєлу», який відбувається в країні.

Слова «ЄС – не банкомат» – це не жарт. Це спроба донести до Вас те, що Ви так і не зрозуміли принцип «допомога в обмін на реформи».

Це спроба донести до Вас, що це Вам ніхто нічого не винен, і що ЄС дійсно потрібна «стабільна, заможна і демократична Україна», але точно не потрібна олігархічна, корупційна держава без верховенства права.

А Ви, звісно, і надалі можете тішити себе, що все це хитрощі Порошенка, який керує західною дипломатією.

Автор