Родина Порошенків завітала на творчий вечір Сергія Жадана (фото, прем’єра пісні про Вову)

Петро Порошенко

Сергій Жадан – людина зі сталевим стрижнем, що проявився у багатьох життєвих ситуаціях.

Але особливо у 2014 році – тоді, коли російські окупанти хотіли зробити у Харкові те, що, на жаль, вдалося їм у Донецьку та Луганську. Тоді Сергій був серед сотні тисяч харків‘ян, які вийшли на вулиці рідного міста, щоб не дати агресору поставити себе на коліна.

Сергій Жадан не тільки безстрашно відстоював рідне місто, а й разом з Олегом Абрамичевим проїхав тисячі кілометрів лінією фронту, займаючись волонтерством, допомагаючи Україні зберегти незалежність і цілісність. Сергій і Олег стали справжніми символами стійкості України. І як у 2014 ми об’єдналися і не віддали агресору Харків, так і зараз ми маємо разом підтримати волонтера, доброго друга і побратима Сергія Жадана Олега Абрамичева на виборах мера Харкова.

Дякую Сергію за інтимну і затишну атмосферу чудового вечора поезії. Було неймовірно тепло не через погоду, а від гарячих віршів Сергія, від щирості обіймів «своїх», які зібралися їх послухати. Я добре знаю прозу Сергія, а от поезію в авторському виконанні чув уперше. Вона абсолютно інша – дуже раджу почути це наживо.

Згоден з Мариною: коли автор сам читає вірші, вони сприймаються набагато глибше, випромінюють особливу енергетику.

Дякую тобі, Сергію, за величезну насолоду, яку ми отримали сьогодні. За творчість, за волонтерство і громадянську позицію. За те, що сміливо говориш правду. Побачимося в Харкові. 🙂