Зеленський і люди

Володимир Омелян

Не так вже й погано, що Зеленський відчайдушно намагається врятувати рейтинг власної партії, що стрімко падає вниз.

Погано те, що він так досі і не усвідомив, в чому полягає місія Президента, особливо, якщо твоя країна у війні і кризі.

І жахливо, коли Президент, що нестандартно зламав політичну систему, — інтегрувався і повністю злився з уламками державного апарату. Президент/будівничий/дорожник/археолог/історик/запорожець/поштар — і це все в одній особі виглядає настільки ж неприродньо і неорганічно, як і Зеленський — президент.

Але він і не здатен вже нічого нового запропонувати: хвиля спала, надія згасла.

На гребінь нової хвилі вже мчать інші серфери.

Президент, що розносить пошту пенсіонерам, мав би шанс, якби приїхав на велосипеді чи бодай на маршрутці.

Президент, який вилазить в бронежилеті з броньованого лімузину, — не може очікувати щирої відповіді пенсіонерки. Він вже її не розуміє, а вона його не пізнає.

У цій ситуації наймудріше рішення Зеленського — відійти убік і спробувати підстрибнути. Підстрибнути над ситуацією. Стати арбітром. Можливо, відмовитися від державної дачі, повернутися у свою квартиру на Грушевського.

І ходити на роботу пішки.

Спершу буде важко і страшно, а потім люди звикнуть і просто почнуть поважати: наш президент ходить на роботу пішки.

Рейтинг Слуги Народу вже ніщо не врятує. Як і дутий рейтинг Разумкова ніколи не перетвориться у реальну підтримку людей. Гройсман може пояснити, чому…

Поїздки Президента по областях із порожніми руками і невиконаними обіцянками лише міцніше зцементує в людській уяві: проблема не в слугах Слуги Народу, а у верховному Слузі. І тоді на місцевих виборах — це буде вирок не партії, монокоаліції, «комусь», а вирок персонально Зеленському.

Але хто я такий, щоб щось радити…

Подоляки-Єрмаки знають краще, як заробити навіть на падінні. Їм байдуже: це падіння дорогого шефа, власної нації чи держави. Гроші не пахнуть, навіть якщо вони отримані за державну зраду. Чи не так?!

Сьогодні, у п’ятницю, буде Миколаїв.

Миколаївці в очікуванні…

Пожежники, у кращих традиціях Януковича, вже клеять бігморди партії Зеленського «Україна – це ти»…

П.С. Дякую НикВести за фото

П.П.С. А у цей час Шмигаль чи як там його підписує контракт на уявний 1 млрд доларів з компанією, статутний капітал якої 1000 грн (!), а в Ольвію заходить останній концесіонер.

Бо, як виявилося, за рік влада переможців не змогла підготувати більше жодної концесії, окрім тих двох, що їм залишила «влада бариг» у спадок…

Автор