Через тиск з боку влади лікарня у Волновасі відмовилась приймати захисні костюми від Фонду Порошенка (відео)

Влада Зеленського позбавила медиків у Волновасі права на захист при роботі з хворими на коронавірус.

Про це повідомив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов у коментарі телеканалу «Прямий».

«Сталася нечувана ситуація. Опорна лікарня для боротьби з коронавірусом, у якій є підтверджені випадки COVID-19, відмовилась приймати високоякісні, сертифіковані захисні костюми від Благодійного Фонду Петра Порошенка. І це дивно, адже саме ця лікарня написала звернення до Фонду з проханням захистити лікарів. Тому що це не політика, сьогодні всі мають об’єднуватися, щоб захистити медиків, які знаходяться на другій передовій – боротьби з вірусом», – сказав він.

Політик наголосив, що, за його інформацією, медики були вимушені піти на відмову від гуманітарної допомоги через тиск з боку місцевої адміністрації.

Але після того як про звернення стало відомо Райадміністрації пана Зеленського, вона натиснула на керівництво лікарні, яке відмовилося приймати захист лікарів. Не знаю, як це коментувати. Адже є звичайні людські цінності, є лікарі, які сьогодні незахищені. Сьогодні ми бачимо, що адміністраціям Зеленського начхати на медиків. Так само, як начхати на лікарів і пану Зеленському», – зазначив Герасимов.

Народний депутат підкреслив, що спочатку влада позбавила медиків права на страховку і не виплатили 300%-ві доплати, а тепер позбавили права на захист.

«Ми пам’ятаємо ситуацію зі страхуванням лікарів, з 300% доплати. І зараз ми на власні очі побачили те, що нас шокувало. Колектив і керівник лікарні звернулися, але після тиску Райадміністрації Зеленського сьогодні відсутнє все керівництво лікарні й костюми не можуть бути передані», – сказав Герасимов.

 

Джерело

Автор