Заява “ЄС” щодо захисту медиків від COVID-19

Сьогодні фракція «Європейської солідарності» надіслала відкритого листа лідерам усіх депутатських фракцій та груп Верховної Ради. Наша пропозиція – запровадити безумовні страхові виплати всім медичним працівникам, які заразилися вірусом Covid-19 у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів.

Проблема в тому, що надбавка 300%, яку мають доплачувати зараз, стосується лише невеликої кількості лікарів, які безпосередньо мають справу з хворими на коронавірус. Але реальна небезпека заразитися – існує для всіх без винятку медичних працівників. Загрозливо, що в Україні аномально висока кількість медпрацівників серед тих, хто захворів на коронавірус.

Якщо Верховна Рада не допоможе медичним працівникам сьогодні, хто допоможе тим людям, які можуть захворіюти вже завтра?

Ми пропонуємо внести зміни до закону №3376-1, що був прийнятий 7 травня. Європейська солідарність закликає відновити справедливість – повернути виплати всім медичним працівникам, у яких буде діагностовано Covid-19. Так як це і було від початку запропоновано у нашому законопроекті ЄС №3376.

Просимо всі фракції та групи долучитися до підписання законопроекту «Про внесення змін до статті 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Автор