Епідеміологічна обстановка в Збройних Силах України станом на 07:00 24.04.2020 р. (відео)

На 07:00 24 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 51 випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них 15 осіб одужали та 2 летальних випадки.

На ізоляції (в тому числі самоізоляція) – 342 особи. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується ізоляція у найближчих 3 доби – 42 особи.

За минулу добу зареєстровано 5 нових випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

4-и хворих перебувають у закладах охорони здоров’я (ВМКЦ Центрального регіону – 1 військовослужбовець, Чернівецький військовий госпіталь – 1 військовослужбовець, Мукачівський військовий госпіталь – 1 військовослужбовець, Харківська обласна інфекційна лікарня – 1 працівник ЗС України), у Рівненській області – 1 військовослужбовець лікується вдома під наглядом медичної служби. Стан здоров’я пацієнтів задовільний, отримують необхідне лікування.

Аналіз захворювань серед військових та цивільного населення свідчить про те, що найчастіше інфекція поширюється під час епізодичних зустрічей з найближчими людьми (друзями та рідними), що не входять до кола осіб, з якими ви спілкуєтеся щодня або мешкаєте разом. Не наражайте себе та свою родину на небезпеку зайвими контактами. Залишайтеся вдома.

Командування Медичних сил Збройних Сил України закликає дотримуватися правил карантину та особистої гігієни.

Джерело

 

Завершено обсервацію військових, які на початку квітня прибули з Литви

Восьмого квітня сімнадцять військовослужбовців Збройних Сил України, що перебували у відрядженні в Литовській Республіці повернулися в Україну, але не змогли відразу потрапити додому. Для них була організована обов’язкова двотижнева обсервація. Для спостереження за військовослужбовцями Командування Медичних сил обрало Центр медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький».

– Проведенню обсервації передувала серйозна підготовка. В першу чергу це відповідні тренування з особовим складом центру, щодо особливостей функціонування закладу в умовах суворого протиепідемічного режиму – каже начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Медичних сил підполковник Олексій Мазепа.

Центр забезпечили усіма необхідними засобами індивідуального захисту, дезрозчинами та лікарськими засобами для проведення симптоматичного лікування.

– Безпека медичного персоналу була здійснена на найвищому рівні, – каже медична сестра Христина Ференц, яка залучалась до обсервації, – ми з колегами мали достатньо рукавиць, костюмів, респіраторів, окулярів та захисних щитків. Більше ніж два тижні ми провели в нашому Центрі, нікуди не виходили, ні з ким не спілкувалися. Чи було це складно? Ні. Коли я обирала професію, знала що робота медсестри може бути дуже важкою. Зараз я точно знаю – при потребі зможу взяти участь у наступних обсерваційних заходах. Це моя робота.

Медичний персонал Центру пройшов спеціальне навчання щодо роботи в умовах обсервації. Тут обладнали ізолятор та палату інтенсивної терапії з апаратом штучної вентиляції легень.

– Ми проводили спеціальні навчання персоналу, – розповідає заступник начальника Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» Роман Перченко, – намагалися спрогнозувати розвиток ситуації та наші дії за різними сценаріями – від найкращого до найгіршого. Наприклад, ми передбачили залучення до обсервації штатного психолога. Все ж таки військовослужбовці тривалий час перебували за кордоном, далеко від родини і навіть вже на Батьківщині не змогли одразу потрапити до домівок, а опинилися ізольованими у чотирьох стінах. Однак психолог нашим військовим не знадобився. Вони попросили забезпечити їх за можливістю знаряддям для занять фізкультурою: гантелями, еспандерами тощо. Ці речі у нас були, тож ми видали їх усім охочим.

Зараз обсервація закінчилася. Усі військові здорові. Спеціальним транспортом їх доставлять у пункти призначення.

– Ми можемо розмістити до п’ятисот військовослужбовців, для цього у нас є комфортабельні номери з усіма зручностями, – зазначає начальник Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» Василь Вовчанський, –і зараз готові виконувати нові розпорядження Командування медичних сил щодо організації та проведення обсервації військовослужбовців.

Джерело

Автор