Акція на підтримку Тетяни Чорновол під стінами ДБР та Печерського суду (фото, відео)

Депутати з «Європейської Солідарності» під ДБР: Справа проти Чорновол – це репресії проти учасників Майдану за сценарієм Кремля

 

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» під стінами ДБР, куди на допит викликали Тетяну Чорновол, закликали громадянське суспільство, демократичні політичні сили не залишатися байдужими до переслідувань учасників Майдану. Прикриваючись карантинними заходами, влада почала активний наступ на здобутки Революції Гідності, і цей сценарій написаний у Кремлі – наголошують депутати.

«Зараз розгортається інформаційно-диверсійна кампанія, мета якої – переконати весь світ і українців, що на Майдані власне майданівці атакували правоохоронні органи, а вони змушені були захищатись. Кремль і Російська Федерація намагаються переконати всіх, що майданівці є злочинці, що в країні відбувся державний переворот. Це свідчення того, що теперішня влада і президент Зеленський, керівник ДБР і генпрокурор сьогодні виконують сценарій, намальований за межами України і завдання його дискредитація Майдану. Таня Чорновол – це символ Майдану і символ українськості», – наголосив Андрій Парубій.

«Те, що сьогодні намагається зробити влада – це великий антимайданівський реванш, яким було звільнення Беркуту, призначення Венедіктової та ідея про скасування амністії майданівцям. Ми бачимо, як намагаються переписати історію, важливою частиною якої є Тетяна Чорновол, яку хочуть усунути з публічного простору для остаточного переписування історії. Ми не дамо цього зробити і покажемо, що вміємо захищати одне одного», – зазначив Володимир В’ятрович.

«Страх – це основна причина, чому всі справи фабрикуються. Влада – боїться. Вони боялися п’ять років, бояться сьогодні. Бояться Майдану, бояться свідомих людей, бояться правди. І бояться того, що ми продовжуємо боротися за правду, яка би ситуація не була. Ми ж, навпаки, не боїмося. Тому що вже лякані. Було страшно, коли ми виходили на Майдан і на нас пускали «Беркут». Було страшно, коли розстрілювали Небесну Сотню. Було страшно, коли почалася війна. Але страх для людей вільних, для справжніх українців трансформується в те, що нас стає більше. Ми стаємо сильніші і ми починаємо давати здачі. І кожен, хто сьогодні порушує закон, кожен, хто дискредитує Майдан, кожен, хто хоче знищити права і свободи і волю до боротьби, – він отримає відповідь від усіх українців. Так що бійтеся, бо ми не боїмося», – звернулася до влади Софія Федина.

 

«Сьогоднішні процеси дуже нагадують і йдуть за сценарієм, за яким ФСБ сьогодні переслідує всіх активістів у Криму. Роль Партії регіонів у здачі Криму була вирішальною. Процес 26 лютого, який був ще в період, коли Україна контролювала Крим, саме помста партійців Партії регіонів, керівництва Партії регіонів, таких як Бабіков, привело до того, що тисячі наших співвітчизників за ті події переслідуються. Я один з тих, хто відсидів три роки. Очевидним є те, що сьогоднішні процеси – це помста за боротьбу патріотів за свою країну, помста за боротьбу проти окупації, помста за боротьбу за самостійність», – наголосив Ахтем Чийгоз.

 

«Помста дійсно продовжується, і ми бачимо це в справі Шеремета. Це Юля Кузьменко, Яна Дугарь, Андрій Антоненко. Це волонтери, добровольці, майданівці. Ті справи, які фабрикуються проти них, в тому числі, Тетяна Чорновол. Сьогодні ми – всі ті, хто пройшов Майдан, учасники Революції Гідності, учасники АТО плече в плече будемо далі боротися за нашу державність, за суверенітет. І не дамо ні одного з побратимів, щоб їх закрили. Ми сьогодні тут ми будемо під судом, ми будемо далі відстоювати одне одного», – наголосив Михайло Бондар.

«Те, що зараз відбувається, насправді навіть не про 2013-2014 роки. Це про сьогодні і це про долю України.
Тому що, прикриваючись епідемією, прикриваючись карантином, влада вдалася до політичного мародерства і хоче знищити реальну єдину опозицію – це українські патріотичні сили. І розправа над Тетяною Чорновол це є просто частиною і знаком попередження всім іншим – мовчіть, не ставте своє слово проти, не захищайте Україну, усуньтеся. Цього не буде. Вони цього не досягнуть. Ми абсолютно розуміємо, що відбувається. Ми розуміємо, що продовжується гібридна війна проти України. І ми будемо в цій війні боротися за нашу державу і не здамо її. Ми впевнені у собі і ми впевнені у перемозі», – наголосив Олексій Гончаренко.

«Це справа проти всіх свідомих українців, проти всіх хто має національну гідність, тому що ця справа – це замовлення Москви. Ця справа почала розслідуватися проти мене 18 жовтня 2019 року. Тобто навіть не в той момент, коли колишній адвокат Януковича фактично очолив ДБР. Вона почала розслідуватися раніше – перед Нормандською зустріччю Зеленського, тобто фактично ця справа – це частина так званих мирних угод, але якщо називати все своїми словами – це частина плану капітуляції України», – переконана Тетяна Чорновол.

«Росія, користуючись недолугістю чинної влади і нерозумінням державних процесів, намагається дискредитувати Майдан, намагається переписати нашу історію. Тому що будь-яка окупація Російською Федерацією України завжди починалася з того, що треба було переписати героїчну історію України. А Майдан – це героїчна сторінка новітньої історії України. Це перший бій, даний проти російської агресії, і бій, який закінчився перемогою», – нагадала Чорновол.

 

Джерело

 

«Європейська Солідарність» готова взяти на поруки Тетяну Чорновол – Ірина Геращенко

 

Фракція «Європейська Солідарність» готова взяти на поруки учасницю Революції Гідності, народну депутатку восьмого скликання Тетяну Чорновол.

Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам.

«Вся фракція «Європейської Солідарності» готова взяти Тетяну Чорновол на поруки, всі 27 наших депутатів, більшість хто з нас тут є, хтось у відрядженнях, але ми всі будемо її захищати. Тому що річ не тільки про спробу у дискредитації Тетяни, річ йде про дискредитацію Майдану, коли ДБР розповідає про те, що начебто перші загиблі розпочалися на Майдані 18 лютого в другій половині дня, я хочу сказати, що ці люди були дуже далекі від Майдану, вони забули про перші смерті в січні, вони забули про обстріли вже зранку 18 лютого», – сказала вона.

Джерело

 

Ростислав Павленко біля Печерського суду: спроби реваншистів зламати наш стрій не пройдуть

 

Намагання реваншистських сил залякати активістів Майдану марні. Про це під стінами Печерського суду, де обирають запобіжний захід учасниці Революції Гідності Тетяні Чорновол, заявив народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко.

«Брехня – це зброя слабкого і це зброя окупанта. Саме тому ми бачимо, що брешуть, намагаючись переписати історію Майдану, намагаючись викласти її за зразком, як уже 6 років намагається зробити РФ, розповідаючи буцімто про напади на правоохоронців. Зараз намагаючись розповісти, що там було спочатку, що після того. Ми всі дуже добре пам’ятаємо 30 листопада, дуже добре пам’ятаємо 1 грудня і задовго до 18 лютого режим Януковича зробив все, щоб показати, що він вбиватиме і калічитиме, він будь-якою ціною триматиметься за владу», – нагадав Павленко події кінця 2013- початку 2014 років.

«Тоді ми не боялися, тоді ми були разом і тоді ми перемогли. Тим більше не боїмося зараз, і тим більше спроби зараз вихопити когось із наших лав, зробити з когось жертву не пройдуть. Саме тому ми тут. Ми дякуємо кожному, хто об’єднався для того, щоб показати, що ми не боїмося. І страхом, брехнею нинішня влада, яка намагається створити реванш, не переможе», – наголосив Ростислав Павленко.

Джерело

 

Петро Порошенко під Печерським судом: ми не дозволимо владі скористатися коронавірусом, щоб потайки спробувати затиснути опозицію

 

Кримінальні переслідування Тетяни Чорновол та інших активістів, учасників Революції Гідності під прикриттям епідемії коронавірусу не стали сюрпризом, адже у Зеленського не приховували свого справжнього ставлення до Майдану та його цінностей. Про це під стінами Печерського суду, де обирають запобіжний захід Тетяні Чорновол, заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він наголосив, що нинішній владі та ляльководам від Януковича не вдасться залякати учасників Майдану.

«У нас не було жодних ілюзій щодо позиції та поведінки чинної влади, її ставлення до подій Революції Гідності. Бо коли весь український народ, мільйони людей вийшли на Майдани, – вони тоді жартували, звертаючись до президента Януковича: «а якщо озброїти Беркут ебонітовими паличками, а протестуючих одягнути у шерстяний одяг, чи можна так виробляти електрику», – нагадав Порошенко блюзнірські жарти про Майдан.

«Ми всі дуже добре пам’ятаємо і ‪30 листопада,‬ і ‪1 грудня‬ – з проломленими головами активістів і журналістів на Банковій, і ‪11 грудня‬ – перший нічний штурм Майдану, і перші жертви – Нігояна, Жизневського, в тому числі на Грушевського. Я дуже добре пам’ятаю ранок 18 лютого, коли пострілами Беркуту бійці 14-ої сотні падали пораненими і о пів на дев’яту, і о пів на десяту, і ми їх евакуювали з Маріїнського парку. Я дуже добре пам’ятаю, що нас тоді всі хотіли залякати. І ми чітко продемонстрували: ми нікого не боялися, не боїмося і не будемо боятися», – нагадав події 2013-2014 років п’ятий Президент.

«Справи Софії Федини, Марусі Звіробій, Тетяни Чорновол ідуть абсолютно в цьому ракурсі. Вони хочуть нас залякати. Це божевілля. В умовах, коли країна занурилася в політично-економічно-безпеково-соціальну кризу, все, що ми робимо – намагаємось об’єднати Україну. Для того, щоб дати відсіч, для того, щоб захистити державу, народ, захистити людей від цих викликів», – переконаний Петро Порошенко.

«Що роблять поплічники Януковича, які зараз притягнуті знову до влади? Адвокат Єфремова Смирнов очолює в Офісі президента координацію роботи правоохоронних органів і судової гілки влади. Портнов радить ДБР, проти кого порушувати справи. А на комунікації в нього адвокат Януковича Бабіков, який безпосередньо технічно відповідає за організацію сьогоднішнього свавілля», – наголосив Порошенко.

Він вкотре попередив: активістів і учасників Майдану залякати неможливо. «Ми точно будемо боротися і продовжуватимемо боротьбу Революції Гідності. Ми точно будемо робити все, щоб захистити Україну, і вони нас не не залякають. Сьогодні ми нікого не закликали сюди приходити, бо як там казали про соціальну дистанцію? Ми сьогодні в масках, ми дотримуємося дистанції, але ми не дамо владі скористатися коронавірусом для того, щоб потайки спробувати затиснути опозицію», – наголосив лідер «Європейської Солідарності».

Він подякував всім, хто прийшов підтримати Тетяну Чорновол.

«Я радий тут у побачити своїх політичних партнерів і побратимів. Дуже шкода, що під вчорашньою заявою у Верховній Раді поки що зібрано лише 51 підпис, причому більше половини – це «Європейська Солідарність». Бо це є тест. В тому числі і тест парламенту. Бо в парламенті в різних політичних силах є учасники Революції гідності. Час об’єднуватись, щоб захищати Україну», – закликав Петро Порошенко.

Джерело

 

Тетяна Чорновол: суддя Вовк, який судив Юрія Луценка, це «патрон з обойми» Портнова

 

Тетяна Чорновол вимагає відводу судді Печерського районного суду Вовка через його упередженість. Про це вона заявила журналістам під стінами суду, де мали розглянути запобіжний захід за сфальсифікованою проти нею справою.

«Я вимагаю відвід судді Вовка по причині конфлікту інтересів. Суддя Вовк – це саме той суддя, який виніс неправосудне рішення проти Юрія Луценка. Разом з Юрієм Луценком, коли він був генпрокурором, ми конфісковували півтора мільярда доларів коштів Януковича. І ця конфіскація завершилася перемогою, ці кошти пішли в державний бюджет України», – нагадала Чорновол.

«Якщо зараз мені мстять за цю конфіскацію коштів Януковича, а так воно і відбувається. Тому що знову таки Бабіков – це колишній адвокат Януковича, і я переконана, що це питання обговорювалося. Тобто чинна кримінальна справа проти мене – це помста за цю конфіскацію в тому числі. Відповідно, тут просто прямий конфлікт інтересів. Я була змушена заявити про відвід судді», – наголосила Чорновол.

«Як я можу довіряти судді, який виніс неправосудне рішення проти Юрія Луценка, з яким ми разом конфісковували кошти Януковича? Поряд з прізвищем судді Вовка можна згадати ще одне прізвище – це Андрій Портнов. Останнім часом Вовк по суті є з обойми Портнова, причому як найближчий патрон, якого Портнов імовірно використовує в Печерському суді. Саме тому я вважаю, позаяк процесуально над моєю справою «наглядає» Портнов, то саме він і «розподілив» цього суддю, а не автоматизована система, як мало б бути», – переконана Тетяна Чорновол.

 

 

 

 

Джерело

 

 

Автор