Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на 10:00 27.03.2020

В Україні вже 4 пацієнти одужали від коронавірусної хвороби

У трьох дорослих та однієї дитини з Чернівецької області повторні лабораторні тести на COVID-19 показали негативний результат, тобто коронавірусу не виявлено. Всі четверо осіб уже повернулись додому або повернуться найближчим часом.

Ще в однієї людини ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію двічі поспіль показав негативний результат. Очікується висновок лікарів щодо виписки.

МОЗ наголошує, самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.

Джерело

 

В Україні зафіксовано 218 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 4 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 62 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

▪️Вінницька область — 5 випадків;
▪️Волинська область — 2 випадки;
▪️Дніпропетровська область — 3 випадки;
▪️Донецька область — 2 випадки;
▪️Запорізька область — 8 випадків;
▪️Закарпатська область — 1 випадок;
▪️Житомирська область — 2 (1 летальний) випадки;
▪️Івано-Франківська область — 24 (2 летальніх) випадки;
▪️м. Київ — 47 випадків;
▪️Київська область — 32 випадки;
▪️Львівська область — 3 випадки;
▪️Луганська область — 1 випадок;
▪️Одеська область — 4 випадки;
▪️Рівненська область — 9 випадків;
▪️Тернопільська область — 25 випадків (1 летальний);
▪️Херсонська область — 1 випадок;
▪️Чернівецька область — 47 (1 летальний) випадків;
▪️Черкаська область — 2 випадки.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 27 березня 2020 року до Центру надійшло 277 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 1401 повідомлення про підозру на COVID-19.

Джерело

 

Завданням штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації є реагування на загрози, які створює епідемія коронавірусу, – Віктор Ляшко

Штаб з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації дозволить зібрати всю важливу інформацію про поширення коронавірусної хвороби COVID-19, оперативно приймати рішення та реагувати на загрози, які створює епідемія.

Штаб працюватиме цілодобово.

“До роботи штабу та вирішення питань я буду залучати всі наявні державні ресурси та структури, щоб не допустити масштабного поширення коронавірусної хвороби та ліквідувати всі наслідки. В умовах надзвичайної ситуації нам критично важливо, щоб уся інформація була зібрана в одному місці, рішення приймались оперативно та одразу реалізовувались. Уряд оперативно реагує на зміну ситуації з коронавірусною інфекцією в Україні та світі й вживає всіх необхідних заходів”, – зазначив Керівник робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня, заступник Міністра охорони здоров’я – Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Начальником штабу призначено першого заступника директора ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л. І. Медведя МОЗ України» Олександра Кравчука.

До боротьби з поширенням епідемії, крім МОЗ України, залучені Центр громадського здоров’я України, Мінрегіон, Міністерство інфраструктури України, Міністерство оборони України, Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine, МВС України, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерство фінансів України, Державна міграційна служба України, Державна прикордонна служба України, ДСНС України, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національна поліція України, Національна гвардія України, Товариство Червоний Хрест України. За потреби до складу штабу будуть включатися й інші установи та організації.

Джерело

 

Онлайн-брифінг заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції

Джерело

Автор