Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 26.03.2020 (звіт ОБСЄ)

Упродовж поточної доби, 26 березня 2020 р., збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” ворог випустив 51 міну калібрів 120 та 82 мм по позиціях Об’єднаних сил поблизу Павлополя. Захисників Талаківки противник обстріляв з гранатометів різних систем, а оборонців Славного з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберних кулеметів. Черговими вогневими засобами підрозділи Об’єднаних сил дали противнику жорстку відповідь.

Окрім цього, ворог у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” обстріляв позиції українських захисників неподалік Луганського з міномета калібру 82 мм, використавши 3 міни. Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для припинення збройних провокацій противника.
Об’єднані сили й надалі відкриватимуть вогонь у відповідь на факти порушень режиму перемир’я з боку противника. Ворог нестиме втрати за свої злочинні та підступні дії.

Сьогодні, 26 березня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На сьогодні випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

СИТУАЦІЯ НА ДІЛЯНКАХ РОЗВЕДЕННЯ СИЛ ТА ЗАСОБІВ 26 БЕРЕЗНЯ 2020 РОКУ

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. Представники ДСНС України щоденно, з обох боків дороги, проводять обстеження місцевості на наявність вибухонебезпечних предметів. Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста, у разі потреби, надають людям медичну допомогу.

На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

25 березня збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Водяне, Авдіївка, Красногорівка, Піски, Кримське, Оріхове та Новолуганське.

Вчора представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил, серед цивільного населення розкрито 7 крадіжок, 1 шахрайство, 1 факт незаконного обігу вогнепальної зброї та 13 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 75 адміністративних правопорушень.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 8 осіб та один транспортний засіб. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 4 особи та один транспортний засіб.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Джерело

 

До Об’єднаних сил надійшла чергова партія медичних засобів від Командування медичних сил ЗС України.
#ООС #Операція_ОС

Військові медики отримали сорок костюмів біологічного захисту вітчизняного виробництва, які забезпечують надійну ізоляцію особи від інфікування. Дані засоби призначені для багаторазового використання.

Також Командування медичних сил ЗС України передало понад 1300 одиниць швидких тестів для виявлення інших захворювань, таких як ВІЧ, гепатит, сифіліс. Перевірка на ці інфекції є обов’язковою при важких пневмоніях.

Окрім цього, найближчим часом арсенал військових медиків зі складу Об’єднаних сил поповнять 16 апаратів штучної вентиляції легень виробництва ФРН. Їх планується використовувати для організації інтенсивної терапії осіб, у разі ускладнення у вигляді пневмоній через інфікування коронавірусом.

– На даний час в районі проведення операції Об’єднаних сил випадків захворювання або підозри на коронавірусну інфекцію серед військовослужбовців немає, – повідомив начальник відділу медичного забезпечення ОКП ОС полковник медичної служби Олександр Авраменко.

В частинах та підрозділах розпочато вибіркове тестування посадових осіб, які за родом діяльності мають найбільше контактів з іншими людьми. Дослідження проводиться, щоб завчасно виявити факт занесення інфекції у військовий колектив на етапі, коли вона ще не має клінічних проявів, та вчасно вжити необхідних заходів. За дві попередні доби спеціальними бригадами бактеріологів перевірено близько 130 військовослужбовців. Робота в цьому напрямку триватиме й надалі.

Загалом в Об’єднаних силах продовжується планове накопичення майна, призначеного для протидії поширенню захворювання та, за потреби, лікування хворих на корнавірусну інфекцію. Забезпечення здійснюється як від державних органів, так і від волонтерських організацій.

Джерело

 

Оперативний звіт СММ ОБСЄ №4/2020 «Члени збройних формувань і далі забороняли патрулям СММ проїзд на блокпості в Донецькій області та на іншому блокпості в Луганській області»

Ця публікація надається для ЗМІ та широкого загалу. Офіційною версією є текст англійською мовою

25 березня члени збройних формувань знову не пропустили патруль Місії до непідконтрольних урядові районів у Донецькій області, а згодом іншому патрулю СММ було також відмовлено у пропуску до непідконтрольних урядові районів у Луганській області. В обох випадках перетин здійснювався офіційними дорожніми коридорами.

Близько 09:50 на блокпості неподалік від н. п. Оленівка (непідконтрольний урядові, 23 км на південний захід від Донецька) троє членів збройних формувань заборонили патрулю Місії у складі 5 співробітників на 2 автомобілях, які їхали з н. п. Маріуполь (підконтрольний урядові, 102 км на південь від Донецька), проїзд до непідконтрольних урядові районів, мотивуючи це тим, що «пункт пропуску закритий через карантин».

Приблизно в той самий час на блокпості збройних формувань південніше мосту поблизу Станиці Луганської (15 км на північний схід від Луганська) член збройних формувань не дозволив пішому патрулю СММ у складі 3 співробітників, які йшли із підконтрольних урядові районів, пройти до непідконтрольних урядові районів, посилаючись на «накази від керівництва».

Ці заборони доступу Місії на блокпостах збройних формувань під час спроб перетину до непідконтрольних урядові районів розпочалися 21 березня в Донецькій області та 23 березня в Луганській області (див. оперативні звіти СММ №2/2020 та №3/2020, а також Щоденний звіт СММ № 71/2020). Такі обмеження свободи пересування Місії через лінію зіткнення перешкоджають виконанню її мандата по всій країні.

Джерело

Автор