Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 станом на вечір 26.03.2020

В Україні зафіксовано 156 випадків коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

▪️Вінницька область — 1 випадок;
▪️Волинська область — 2 випадки;
▪️Дніпропетровська область — 2 випадки;
▪️Донецька область — 1 випадок;
▪️Запорізька область — 7 випадків;
▪️Житомирська область — 2 (1 летальний) випадки;
▪️Івано-Франківська область — 16 (2 летальні) випадків;
▪️м. Київ — 34 випадки;
▪️Київська область — 24 випадки;
▪️Львівська область — 2 випадки;
▪️Луганська область — 1;
▪️Одеська область — 4;
▪️Тернопільська область — 15 (1 летальний) випадків;
▪️Херсонська область — 1 випадок;
▪️Чернівецька область — 42 (1 летальний) випадки;
▪️Черкаська область — 2 випадки.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями. Станом на ранок 26 березня 2020 року до Центру надійшло 183 повідомлення про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 1124 повідомлення про підозру на COVID-19.

Джерело

 

В Україні створено штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з коронавірусом

У середу, 25 березня, Уряд призначив заступника Міністра охорони здоров’я, Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня через поширення COVID-19.

Сьогодні вранці відбулося розгортання штабу. Віктор Ляшко провів перше засідання, призначив керівника штабу, дав доручення до 16:00 всім головам ОДА створити такі штаби в областях, які будуть співпрацювати з центральним штабом, організувати їхню роботу та призначити керівників.

Джерело

 

Мережа АЗК «WOG» долучилася до ініціативи МОЗ та безкоштовно надасть пальне для машин швидкої допомоги під час карантину

Міністерство охорони здоров’я України продовжує об‘єднувати представників бізнесу, волонтерських організацій у кампанії протидії поширенню коронавірусної хвороби та допомоги медикам, які зараз рятують життя українців.

На підтримку МОЗ компанія WOG забезпечує пальним медиків Волинської області, щоб вони змогли здійснити під час карантину 20 тисяч додаткових виїздів. Компанія надає пальне для бригад швидкої допомоги, а також для логістичних потреб медичних закладів Волині.

МОЗ України вдячний за своєчасну допомогу компанії WOG, адже під час карантину суттєво збільшилась кількість виїздів бригад швидкої допомоги.

⚠️ МОЗ закликає інші вітчизняні соціально відповідальні бізнеси долучитися до ініціативи та зробити свій внесок у перемогу над епідемією.

Джерело

 

Час для супергеройських справ удома!

Спілкуйся з друзями онлайн, дзвони бабусям і дідусям, допомагай батькам, роби домашні завдання, займайся спортом та дізнавайся щось цікаве. Міністерство охорони здоров’я України, телеканал ПЛЮСПЛЮС та громадська організація Червоний Хрест України створили відеоролик для дітей, які перебувають удома на карантині через поширення коронавірусної інфекції.

❗️Пам’ятайте: карантин – це не канікули!

#ПростіРечіРятуютьЖиття

Джерело

 

В Україні зафіксовано п’ятий летальний випадок від коронавірусу

В Івано-Франківській області померла жінка, яка разом із чоловіком поступила в лікарню з підозрою на коронавірусну інфекцію. Жінка довго займалась самолікуванням і запізно звернулась до лікарів. На жаль, урятувати пацієнтку вже не вдалося, вона померла за добу. Інфікування на COVID-19 було лабораторно підтверджено вже після смерті.

МОЗ висловлює співчуття рідним померлої.

Її чоловік наразі продовжує перебувати в лікарні, його стан середнього ступеня тяжкості.

Джерело

Автор