Влада змінює зовнішньополітичні пріоритети

Валерій Прозапас

Якось малопомітно пройшла зустріч Зеленського з послами G7 та ЄС в Полтаві.

Але те, що всі представники Заходу моментально відреагували на останні дії влади та прилетіли поговорити з Зеленським, багато про що говорить.

А те, що ця зустріч майже ніяк не була висвітлена ОП, говорить про ще більше.

Зазвичай будь-яка зустріч найвеличнішого з представниками іноземних держав подавалась як велике звершення та доказ прогресивності президента, а тепер буденні фрази, скучноє ліцо Єрмака та офіціоз, – чому?

Влада змінює зовнішньополітичні пріоритети та просуває рішення на користь відновлення співпраці з РФ, це вже очевидно.

Маска “нових ліц” сповзла як мінімум наполовину, а під нею старі кадри Януковича і Кучми, коаліція з Медведчуком, згортання інтеграційних процесів з Євросоюзом, копіювання московської державної моделі, наступ на українську ідентичність.

Незабаром Зеленський отримає свої Сочі, якщо вони вже не відбулися в Омані, і він буде змушений вскритися.

То буде той момент істини, який українці не мають права проґавити, тоді соціологія, політичні уподобання, сварки та старі образи перестануть мати значення – як взимку 2014.

* * *

Отой Путін зі смішних бордів минулого квітня про вирішальний вибір вже спустився з них і ходить по українському парламенту, правоохоронним структурам та адміністрації президента.

Поки що прописується і проговорюється теорія московського управління, іноді голосується, а незабаром почне втілюватись.

Влада ментально готова зрадити державу, як це зробила влада Януковича, її представники заявляють про це кожного дня майже відкрито, а деякі, напевно, вже і діють, просто ще не так помітно.

Треба готуватись знову захищати і Незалежність, і європейський вибір, і державу як таку.