Ще медичного покращення

Дмитро Левінський

#хроники_пикирующего_бомбардировщика

Тривають скорочення персоналу та закладів.

Якщо ще можна зрозуміти скорочення частини терапевтичних відділень у міських лікарнях, бо така їх кількість дійсно не потрібна, то скорочення на первинній та вторинній ланках (поліклініки) геть незрозуміле.

Наприклад, у Деснянському районі Києва закривають одну з чотирьох поліклінік. Це в тому районі, де неофіційно мешкає більше мільйону жителів. Повністю закривають. Більша частина вузьких спеціалістів або під скорочення, або переводяться по інших поліклініках на госпрозрахунок. Куди подінуть сімейників – ще не відомо остаточно.
По інших поліклініках району – теж скорочення вузьких. Когось – на повний госпрозрахунок, комусь будуть пропонувати переходити на приватну практику, сплачуючи оренду за кабінет.

І приватна практика, і госпрозрахунок в першу чергу означають, що у першому випадку лікарі будуть орієнтуватися переважно на позаплановий (платний) прийом, а у другому – лише на нього.

Електронна черга до вузьких спеціалістів у Деснянському районі сягала майже трьох тижнів. Тепер, коли “безплатних” лікарів стане менше, боюся уявити, скільки доведеться чекати прийому пересічному громадянину.

І ще, тепер, коли кожен прийом лікар повинен буде фіксувати в електронному вигляді (інакше йому не начислять зарплатню за цей прийом), тривалість прийому стане довшою, тобто протягом робочого дню лікарі стануть приймати ще менше пацієнтів. Думаю, не важко здогадатись, як це вплине на довжину електронної черги.

Тож, любі мої, готуйтеся платити за позачерговий прийом або чекати планового прийому місяць-півтора.

Окремо поздоровляю жителів “ближньої” Троєщини, доведеться їздити на Флоренцію або на Закревського, замість Маяковського.

Покращення триває!

О. І ще мені нагадали. Денні стаціонари теж тю-тю. Проколотися/прокапатися за місцем проживання тепер теж просто так не вийде.

Автор